Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Ziggo On Demand

Mededelingen

Ziggo On Demand Vragen en opmerkingen over het originele Interactieve TV platform van Ziggo.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 2 november 2009, 18:25
Netbios's schermafbeelding
Netbios Netbios is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 september 2008
Locatie: Geen
Berichten: 320
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Roozendaal Bekijk bericht
Heb zaterdag de Ciscokast aangesloten op de manier zoals beschreven in de boekjes. De PVR werkt, echter krijg steeds de melding als in ITV wil kijken : Netwerkfout, probeer het later opnieuw. Heb nu net gekeken en wat blijkt, kast is nog steeds bezig ITV te installeren (al vanaf zaterdag dus). Heb het nu voor de derde keer opnieuw geprobeerd, maar hij blijft bezig met installeren en heb ik dus niks aan het ITV pakket. Wie weet raad?
lees mijn vorige bericht en je weet alles.
  #12  
Oud 26 december 2009, 13:26
ellyskippy's schermafbeelding
ellyskippy ellyskippy is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 26 december 2009
Locatie: schagen/multikabel
Ziggo Internet: allesin1 extra
DTV: cisco
Berichten: 1
Standaard tv theek

Hallo ik kan wel uitzending gemist krijgen maar bij tv theek krijg ik steeds melding dat ik geen abonnement heb.Heb ik dus wel.
  #13  
Oud 26 december 2009, 20:00
rampage's schermafbeelding
rampage rampage is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 oktober 2009
Locatie: Den Haag / Casema
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus / Motorola SB5121
DTV: Neotion CI+ i.c.m. Samsung LE40B650, Samsung DCB-9401R, Humax IR-FOX C
Berichten: 29
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ellyskippy Bekijk bericht
Hallo ik kan wel uitzending gemist krijgen maar bij tv theek krijg ik steeds melding dat ik geen abonnement heb.Heb ik dus wel.
Is de smartcard die in de Cisco zit tussen nu en 2 weken geleden voor het eerst in gebruik genemen en geactiveerd voor de Freeview-periode?
  #14  
Oud 27 december 2009, 13:28
antoinetteb41's schermafbeelding
antoinetteb41 antoinetteb41 is offline
Member
 
Geregistreerd: 3 december 2009
Locatie: /ziggo
Berichten: 66
Standaard

Ik had de versterker welke bijgeleverd is er weer tussenuit gehaald,in info krijg je geen ip en kan dan ook niet gebruik maken van de extra diensten.
zonder versterker is het signaal 60% met 100%.
Gewoon een beetje rommelen doet wonderen alles is beschikbaar nu.
Misschien is dit ook bij anderen het geval hier.
  #15  
Oud 27 december 2009, 16:44
renmarvin's schermafbeelding
renmarvin renmarvin is offline
Member
 
Geregistreerd: 31 mei 2009
Locatie: Kloosterhaar / @home
Ziggo Internet: Alles-1-Plus Abonnement (Cisco EPC3925 WiFi-modemrouter Ziggo)
DTV: Philips Smart Tv 37PFL7606H/12
Berichten: 38
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ellyskippy Bekijk bericht
Hallo ik kan wel uitzending gemist krijgen maar bij tv theek krijg ik steeds melding dat ik geen abonnement heb.Heb ik dus wel.
stuur even PM bericht naar infje met je smartkaartnummer. infje kan zo voor je kijken wat het probleem is....
  #16  
Oud 28 december 2009, 00:20
martijnkoek's schermafbeelding
martijnkoek martijnkoek is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 oktober 2009
Locatie: 2371 CN
Ziggo Internet: Ziggo alles in 1 extra, modem Arris TM702B
DTV: cisco 8455DVB
Berichten: 3
Standaard gefixed

Even voor de goede orde, bij mij is alles na de aansluiting van de bijgeleverde WCD gefixed, super bedankt!
  #17  
Oud 28 december 2009, 12:30
jeroenkh's schermafbeelding
jeroenkh jeroenkh is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 28 december 2009
Locatie: Hazerswoude-Rijndijk/casema
Ziggo Internet: alles in 1
DTV: Cisco 8455DVB
Berichten: 4
Standaard intractieve tv werkt niet

alles aangesloten via het boekje,

-dubbele doos vervangen door enkele

-smartcard geactiveerd

-eerst zonder versterker daarna met. (wat wel lastig is is dat de verstaerker schroef kontacten heeft en de decoder (cisco) normale

-vervolgens alle zenders op laten zoeken

(netwerkadres en frequentie op gezocht via internet)

-configuratie interactieve tv gestart.

-als deze klaar is kijken of er een trailer te bekijken is. na een een minute of 2 krij ik netwerk fout (oranje scherm) overgens ip dressen e.d. zijn wel ingevuld.
  #18  
Oud 3 februari 2010, 23:38
qnots's schermafbeelding
qnots qnots is offline
Member
 
Geregistreerd: 17 januari 2010
Locatie: Den Haag / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / Ubee
DTV: Cisco 8455DVB
Berichten: 59
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Netbios Bekijk bericht
heb je nog steeds geen serving area haal dan de stroom van het apparaat en laat het apparaat opstarten ZONDER coax kabel. herstel nu de fabrieksinstellingen, stop de coaxkabel erin en installeer digitale en interactieve televisie.
Na alle bekabeling al meerdere keren te zijn nagelopen en nog steeds het probleem te hebben dat ik op OK kon drukken tot ik een ons woog heb ik het bovenstaande uitgevoerd.

En voila, nu heb ik wel een "serving area". De installatie is nog niet afgerond maar dat duurde eerder ook een lange tijd dus het zal nu wel goed komen.
  #19  
Oud 13 februari 2010, 19:03
antoinetteb41's schermafbeelding
antoinetteb41 antoinetteb41 is offline
Member
 
Geregistreerd: 3 december 2009
Locatie: /ziggo
Berichten: 66
Standaard

net gemist van sbs6 is alleen een aantal dagen van slag hier za en zo niet zichtbaar
  #20  
Oud 8 april 2010, 00:07
wimvanluijk's schermafbeelding
wimvanluijk wimvanluijk is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 juni 2009
Locatie: delft
Ziggo Internet: snelste arris
Berichten: 1
Standaard ITV werkt pas na een paar keer op ok drukken

ITV werkt bij mij ook vaak niet. Pas na een aantal keren op ok drukken werkt het vaak weer wel. Dit moet een fout in de software zijn. Vaak krijg je een beeld van de zender die je zat te kijken. Soms zelfs van de zender die daarvoor zat te kijken. Druk dan op STOP en probeer het opnieuw. Soms verder gaan waar je was gebleven en dan weer verdergaan vanaf het begin. Na een paar keer lukt het meestal, maar het slaat natuurlijk nergens op dat dit zo moet. Wanneer gaat Ziggo hier iets aan doen?????
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Ziggo On Demand


Labels
net gemist, tvtheek, uitzending gemist



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:01.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl