Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Cisco > Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)

Mededelingen

Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD) Vragen en opmerkingen over het eerste model HDTV Interactieve TV ontvanger met ingebouwde Personal Video Recorder van Cisco

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 19 oktober 2009, 15:27
jongetje's schermafbeelding
jongetje jongetje is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 december 2008
Locatie: Den Haag
DTV: Cisco 8455 & 8485
Berichten: 465
Standaard Teletekst ondertitels naar DVB Ondertitels

Ik vroeg me af of Ziggo niet aan de zenders (of eventueel zelf?) naast de teletekst ondertiteling, de DVB ondertiteling aan kan zetten.

Dan is:
1. Het probleem opgelost dat de cisco niet met teletekst ondertitels overweg kan omdat het beeld dan zwart wordt.
2. Je ondertitels automatisch opneemt en je deze bij afspelen weer op kunt roepen wat natuurlijk erg handig is.
  #2  
Oud 19 oktober 2009, 15:56
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Lijkt het je niet gewoon handiger dat Ziggo er voor gaat zorgen dat de Cisco aan de minimum eisen gaat voldoen voor ontvangers door ook teletext ondertiteling te ondersteunen? Als Ziggo voor ieder kanaal zelf de DVB ondertiteling moet gaan genereren op basis van de teletext ondertiteling en dit ook aan de kanalen moet gaan toevoegen dan zijn daar kosten mee gemoeid. Nog lang niet alle zenders bieden namelijk DVB ondertiteling bij het bron signaal. Verder maakt het voor het opnemen niets uit of je nu teletext ondertiteling, DVB ondertiteling of beide hebt. Een PVR moet immers alle originele componenten van het kanaal opnemen zodat die weergeven kunnen worden tijdens het afspelen. Het afspelen van een opname is vergelijkbaar met het live weergeven van een kanaal met als enige verschil dat het kanaal nu vanaf de HDD gelezen wordt i.p.v. vanaf de tuner.
  #3  
Oud 20 oktober 2009, 08:52
jongetje's schermafbeelding
jongetje jongetje is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 december 2008
Locatie: Den Haag
DTV: Cisco 8455 & 8485
Berichten: 465
Standaard

Mooi verhaal, maar bij een opname kan ik geen teletekst opvragen en wel DVB Subtitels als deze aanwezig zijn.
  #4  
Oud 20 oktober 2009, 09:21
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jongentje Bekijk bericht
Mooi verhaal, maar bij een opname kan ik geen teletekst opvragen en wel DVB Subtitels als deze aanwezig zijn.
Dan moeten ze de teletext stream ook opslaan. Dat doen de andere PVRs immers ook. Een digitaal kanaal bestaat uit een aantal componenten zoals een video stream, één of meerdere audio streams, eventueel een teletext stream en eventueel één of meerdere DVB ondertitelingsstreams. Al die componenten hoort een PVR op te slaan zodat je bij het afspelen dezelfde keuzes kan maken als bij het live weergeven van het kanaal.
  #5  
Oud 20 oktober 2009, 18:39
ronvm's schermafbeelding
ronvm ronvm is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 september 2006
Locatie: 1689 Zwaag / Multikabel
Ziggo Internet: Z3 / Ubee Modem / TP-Link Archer c7 Router
DTV: CI+ op LG 42LM620S LED Cinema 3D SMART TV
Berichten: 773
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Dan moeten ze de teletext stream ook opslaan. Dat doen de andere PVRs immers ook. Een digitaal kanaal bestaat uit een aantal componenten zoals een video stream, één of meerdere audio streams, eventueel een teletext stream en eventueel één of meerdere DVB ondertitelingsstreams. Al die componenten hoort een PVR op te slaan zodat je bij het afspelen dezelfde keuzes kan maken als bij het live weergeven van het kanaal.
Zelfs een S-VHS recorder (wie kent ze nog) slaat de teletekst op. Het is gewoon een kwestie van bandbreedte. Dus waarom zou een PVR dat niet doen? Uiteraard zijn daar 1001 redenen voor te bedenken maar ik weet er geen 1 om de Cisco de bandbreedte te laten afknijpen.
  #6  
Oud 20 oktober 2009, 20:46
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.446
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ronvm Bekijk bericht
Dus waarom zou een PVR dat niet doen? Uiteraard zijn daar 1001 redenen voor te bedenken maar ik weet er geen 1 om de Cisco de bandbreedte te laten afknijpen.
Er is gewoon geen rekening mee gehouden bij het ontwerp van de Cisco (hardware?) blijkbaar?
De Cisco is geproduceerd/onwikkeld in Amerika en daar bestaat het hele TeleText gebeuren zo goed als niet.
  #7  
Oud 20 oktober 2009, 23:14
ronvm's schermafbeelding
ronvm ronvm is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 september 2006
Locatie: 1689 Zwaag / Multikabel
Ziggo Internet: Z3 / Ubee Modem / TP-Link Archer c7 Router
DTV: CI+ op LG 42LM620S LED Cinema 3D SMART TV
Berichten: 773
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The_Doman Bekijk bericht
Er is gewoon geen rekening mee gehouden bij het ontwerp van de Cisco (hardware?) blijkbaar?
De Cisco is geproduceerd/onwikkeld in Amerika en daar bestaat het hele TeleText gebeuren zo goed als niet.
Dat snap ik, maar hoe kun je dan als Nederlandse provider een type ontvanger goedkeuren wat volgens Amerikaanse normen gebouwd is? Teletext is er gewoon bijgeflanst maar niet echt doorontwikkeld voor de Europese klant. Erg jammer dus.
  #8  
Oud 21 oktober 2009, 15:45
exroosje's schermafbeelding
exroosje exroosje is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 14 juli 2008
Locatie: Den Haag Casema
DTV: cisco 8455
Berichten: 105
Standaard

Misschien zit hier wel het probleem met die teletekst. Wie zegt dat de cisco het teletekst signaal uit de programma stream zelf haalt. Hij heeft immers ook nog een modem aan boord.

Misschien hebben ze het er zo wel bij geflanst. Dan gaat het dus nooit werken als ondertitel bron...

Vandaar dat ziggo een paar apparaten heeft staan die teletekst subs voor een specifiek kanaal omzet naar DVB subs. Die worden echter juist voor buitenlandstalige kanalen ingezet, zoals discovery, natgeo etc Of zelfs nog kleinere.....
  #9  
Oud 21 oktober 2009, 15:56
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door exroosje Bekijk bericht
Misschien zit hier wel het probleem met die teletekst. Wie zegt dat de cisco het teletekst signaal uit de programma stream zelf haalt. Hij heeft immers ook nog een modem aan boord.

Misschien hebben ze het er zo wel bij geflanst. Dan gaat het dus nooit werken als ondertitel bron...

Vandaar dat ziggo een paar apparaten heeft staan die teletekst subs voor een specifiek kanaal omzet naar DVB subs. Die worden echter juist voor buitenlandstalige kanalen ingezet, zoals discovery, natgeo etc Of zelfs nog kleinere.....
Huh? Een digitaal kanaal bestaat uit een aantal componenten wat ook wel de Elementary Streams (ES) worden genoemd. In de Service Information (DVB-SI) wordt bij het digitale kanaal exact gedefinieerd uit welke componenten een kanaal allemaal bestaat waaronder bijvoorbeeld de teletext ES. Niks geen geflans, maar gewoon gedefinieerd in de DVB specificaties en ze worden ook verwerkt door alle digitale ontvangers behalve de Cisco.

Verder wordt bij het weergeven van een digitaal TV kanaal wordt geen gebruik gemaakt van het modem. Dat modem dient alleen maar als retourkanaal dat bijvoorbeeld nodig is voor de selectie van een Video On Demand film of programma. Zelfs de gekozen Video On Demand film of programma wordt vervolgens weer via een tuner in de Cisco opgevangen en weergegeven. Daar komen geen IPTV of dergelijke technieken aan te pas.

Dat Ziggo nu besloten heeft om voor sommige kanalen zelf de DVB ondertitelingen toe te voegen die gegenereerd wordt op basis van de teletext ondertiteling is alleen maar ingegeven door het ontbreken van de teletext ondertiteling ondersteuning van de Cisco. Een lapmiddel dat ze niet voor alle kanalen met alleen teletext ondertiteling inzetten.
  #10  
Oud 21 oktober 2009, 16:06
exroosje's schermafbeelding
exroosje exroosje is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 14 juli 2008
Locatie: Den Haag Casema
DTV: cisco 8455
Berichten: 105
Standaard

Ik zeg ook niet dat de DVB spec geflanst is....Alleen de cisco.

Wel bevestig je dat het teletekst meenemen door een SVHS recorder niets zegt dat het dan ook makkelijk zou moeten zijn met een digitale opnemer. Digitaal gaat teletekst gewoon heel anders als analoog. Bij analoog is het juist heel lastig om het niet op te nemen, omdat het daar in het beeld zit.

In geval van DVB moet je bij opnemen uit een stream alle relevante zaken halen en deze als stream weer opslaan. De amerikanen hebben daarbij gewoon nooit aan teletekst gedacht. Maar dat zou best voor meerdere streamtypes kunnen gelden.

Hoe dat achteraf teletekst weergeven dan weer is toegevoegd weet ik gewoon niet. Feit is dat het kennelijk niet zo makkelijk is om het met het beeld mee te doen, anders zou ziggo niet investeren in die converters . Dat deed mij vermoeden dat ze het wel eens heel anders opgelost zouden kunen hebben. Temeer ook omdat het nogal traag werkt en zo
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Cisco > Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:09.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl