Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 17 november 2009, 20:47   #41
frankrs6
Junior Member
 
frankrs6's schermafbeelding
Standaard

hallo, ik heb dit apparaat ook vandaag binnengekregen. Geinstalleerd en werkt op zich prima. Wat ik mij wel afvroeg of bij jullie het 5ghz netwerk ook z'n belabberd bereik heeft? Ik had hiervoor een Linksys WRT160nv2 (die is gecrashed tijdens firmware updaten...) en daarmee had ik op zolder goed bereik (behalve dat m'n pc daar altijd ruzie maakte met het netwerk). Nu kan ik op zolder alleen het 2.4ghz netwerk ontvangen. Klopt het dat het 5ghz netwerk minder ver reikt?
frankrs6 is offline  
Oud 17 november 2009, 21:24   #42
rutger89
Senior Member
 
rutger89's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door frankrs6 Bekijk bericht
hallo, ik heb dit apparaat ook vandaag binnengekregen. Geinstalleerd en werkt op zich prima. Wat ik mij wel afvroeg of bij jullie het 5ghz netwerk ook z'n belabberd bereik heeft? Ik had hiervoor een Linksys WRT160nv2 (die is gecrashed tijdens firmware updaten...) en daarmee had ik op zolder goed bereik (behalve dat m'n pc daar altijd ruzie maakte met het netwerk). Nu kan ik op zolder alleen het 2.4ghz netwerk ontvangen. Klopt het dat het 5ghz netwerk minder ver reikt?
ik gebruik zelf (nog) niet 5g, maar ik kan me iets herinneren dat 5g sneller is dan 2.4G maar inderdaad minder ver reikt. Kan ook andersom wezen zou ik even moeten googlen, gaat niet zo handig op een mobiel
rutger89 is offline  
Oud 18 november 2009, 10:15   #43
jan2000
Junior Member
 
jan2000's schermafbeelding
Standaard

Heb nu een vigor 2300 router en modem arris. Kan ik de WNDR 3700 zo in de plaats zetten van de vigor router? Of moet ik eerst Ip config renew doen oid? Dat las ik ergens!!
Graag jullie reactie

PS: Als reactie op het vorige topic: de 5 ghz schijnt volgens verscheidene topics op internet minder krachtig te zijn.
jan2000 is offline  
Oud 18 november 2009, 10:18   #44
MartinCasema
Junior Member
 
MartinCasema's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jan2000 Bekijk bericht
Heb nu een vigor 2300 router en modem arris. Kan ik de WNDR 3700 zo in de plaats zetten van de vigor router? Of moet ik eerst Ip config renew doen oid? Dat las ik ergens!!
Graag jullie reactie

PS: Als reactie op het vorige topic: de 5 ghz schijnt volgens verscheidene topics op internet minder krachtig te zijn.
Het is handig om eerst alles uit te zetten, en daarna in de goede volgorde alles aan zetten, in de volgorde van de stroom vanaf de kabel aansluiting, eerst modem, tijdje wachten, router, tijdje wachten, pc.
MartinCasema is offline  
Oud 18 november 2009, 20:37   #45
jan2000
Junior Member
 
jan2000's schermafbeelding
Standaard

Heb de router nu aangesloten. Bedankt allemaal voor de reacties.
Het lampje van de internetverbinding is beduidend minder fel als alle andere lampjes! Hebben jullie dat ook?

Heb op de router nu twee computers aangesloten: een desktop en een laptop. Beide via kabels. Bij de desktop geeft de router een groene led aan. Bij de laptop een oranje led aan. Bij de laptop zou deze ook groen behoren te zijn. heb de laptop ook reeds in een ander lan-aansluiting gestopt. Precies hetzelfde. Ik kan echter met de laptop wel gewoon op internet met dezelfde snelheid als van de desktop. Ook herkent de router de laptop in zijn configuratiescherm. De laptop heeft 168.1.3 en de desktop 168.1.2. De bijbehorende mac adressen kloppen ook. Mijn vraag is: waarom blijft die led voor de laptop steeds oranje branden?
( mijn laptop is een medion MD 6100 FID 2040, oudje dus, heb de netwerkkaart geupdate..iets van sis 900-based PCI fast ethernet Adapter.

Heb bij ziggo een alles in één plus. Zou een snelheid moeten opleveren van zo'n 20 MBit/s moeten opleveren maar geeft slecht iets van 13 a 16 Mbit/s?. Met en zonder router! Is dat normaal bij Ziggo? Heb een arris modem.

Nu ik de router en de computer alleen wired gebruik, hoe kan ik dan de firewall nog goed instellen?

Bedankt alvast!
Jan

Laatst gewijzigd door jan2000; 18 november 2009 om 20:54
jan2000 is offline  
Oud 18 november 2009, 23:07   #46
Rhodanos
Senior Member
 
Rhodanos's schermafbeelding
Standaard

Mijn 3700 is binnen. Morgen installeren. Maar begrijp ik het goed dat de de volgende stappen genomen moeten worden:
1. modem van stroom halen;
2. router aansluiten op modem;
3. laptop bedraad op modem aansluiten;
4. modem op stroom zetten;
5. router aanzetten;
6 laptop aanzetten;
7 via wizard dan router op notdebook installeren, met eventueel update tijdens installatie.
8. daarna router afkoppelen, zodat hij draadloos verder werkt.

Eventueel daarna herhalen, modem, router en notebookvan stroom, daarna in dezelfde volgorde inschakelen.

Bij mijn oude Belkin moest ik eerst gewoon de router eerst op de notebook installeren en daarna pas aansluiten op router.
Rhodanos is offline  
Oud 19 november 2009, 05:37   #47
MartinCasema
Junior Member
 
MartinCasema's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Rhodanos Bekijk bericht
Mijn 3700 is binnen. Morgen installeren. Maar begrijp ik het goed dat de de volgende stappen genomen moeten worden:
1. modem van stroom halen;
2. router aansluiten op modem;
3. laptop bedraad op modem aansluiten;
4. modem op stroom zetten;
5. router aanzetten;
6 laptop aanzetten;
7 via wizard dan router op notdebook installeren, met eventueel update tijdens installatie.
8. daarna router afkoppelen, zodat hij draadloos verder werkt.

Eventueel daarna herhalen, modem, router en notebookvan stroom, daarna in dezelfde volgorde inschakelen.

Bij mijn oude Belkin moest ik eerst gewoon de router eerst op de notebook installeren en daarna pas aansluiten op router.
Tussen 4 en 5 wachten tot dat er op het modem (Ubee dan) 7 lampjes branden. Tussen 5 en 6 wachten totdat er 3 lampjes op de 3700 branden (van links af).
8 is notebook losmaken van router?
Daarna hoef je niets meer uit te zetten, je kan je notebook dan draadloos gebruiken.
MartinCasema is offline  
Oud 19 november 2009, 11:07   #48
mickeyD
Member
 
mickeyD's schermafbeelding
Standaard

hij's besteld!
1
Netgear Router WNDR3700-100PES WLAN 300Mbit, 4P Switch NL

die dingen zijn geloof ik bijna overal uitverkocht..
veel zaken hebben een levertijd van 2 weken.
ik hoop hem echter morgen in huis te hebben
heeft iemand nog een goedkoop adresje voor STP CAT6 kabels?
mickeyD is offline  
Oud 19 november 2009, 11:22   #49
rutger89
Senior Member
 
rutger89's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mickeyD Bekijk bericht
hij's besteld!
1
Netgear Router WNDR3700-100PES WLAN 300Mbit, 4P Switch NL

die dingen zijn geloof ik bijna overal uitverkocht..
veel zaken hebben een levertijd van 2 weken.
ik hoop hem echter morgen in huis te hebben
heeft iemand nog een goedkoop adresje voor STP CAT6 kabels?
waar heb jij hem besteld dan? Ik heb hem destijds bij redcoon besteld, maar daar was hij plots ook niet meer leverbaar.

Ik koop altijd mijn kabels op www.1to0.nl, zeer redelijk in prijs en over het algemeen een snelle levering. Wel in verpakkingen van 100/200 meter
rutger89 is offline  
Oud 19 november 2009, 11:33   #50
Kiwi45
Junior Member
 
Kiwi45's schermafbeelding
Standaard

Hallo, ik ben nieuw hier, aangekomen na een zoektocht naar deze router via Google.
Ik heb hem gisteren besteld bij Triderium.nl (werd hier al genoemd ergens), komt als het goed is zometeen binnen. Ze zeggen voldoende voorraad te hebben.

Nu begin ik alleen te twijfelen: Ziggo-cable werkt toch wel met deze router? Anders kan ik hem weer terugsturen....
Kiwi45 is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl