Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Philips

Mededelingen

Philips Nieuws, vragen en opmerkingen over Philips CI+ geschikte TV's

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #71  
Oud 20 oktober 2009, 08:21
TNG's schermafbeelding
TNG TNG is offline
Member
 
Geregistreerd: 16 september 2009
Locatie: Oss
DTV: Philips 42pfl9664H + Smit CAM
Berichten: 79
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Rowwan Bekijk bericht
't is idd slecht dat we in de 8000/9000 (highend) serie opties moet gaan missen omdat het niet in het SW design past. Ik ga er tenminste vanuit dat de now/next balk issues, de TT issues en de EPG issues niet worden opgelost omdat Philips dit niet wil, maar gewoon omdat ze issues hebben met memory/snelheid etc.
Dat denk ik ook...Misschien vragen de extra opties (zoals de diverse beeldverbeteraars) in de 8000/9000 zoveel geheugen, dat de processor het niet meer trekt. Dit neemt niet weg dat er dan een fout is gemaakt in het productdesign, er had immers een snellere of betere processor gebruikt moeten worden?
  #72  
Oud 20 oktober 2009, 08:24
Rowwan's schermafbeelding
Rowwan Rowwan is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 8 juni 2009
Locatie: Venlo
DTV: 32pfl9604 + Smit CAM & Philips 37pfl9632 + Humax 5200
Berichten: 154
Standaard

Klopt, maar daar is het nu te laat voor. Nu moeten ze gewoon consessies doen totdat het merendeel van de klanten niet meer heel hard klaagt. Ik persoonlijk maak steeds meer gebruik van NetTV nu de snelheid acceptabel/goed is. En dat ik daar teletext caching voor op moet offeren interessert me niet zo veel
  #73  
Oud 20 oktober 2009, 10:42
rowdy's schermafbeelding
rowdy rowdy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 april 2008
Locatie: @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus
DTV: Totaalpakket, Philips 5604/CI+, Cisco 8485, Humax 5200
Berichten: 878
Standaard

Ik heb even de punten gezien die Philips 'wel best' vindt en hoewel in een 5000 serie heb waarin de Now/Next banner wel weer teruggeplaatst was (ben benieuwd of die in de nieuwe nieuwste software er dan nog gewoon inzit bij de 5000 serie) vind ik het wel erg jammer dat Philips aan de andere punten niets wil doen.

De EPG bijvoorbeeld is echt onbruikbaar, zo langzaam werkt het. Ik wil toch vaak van meerdere programma's even de INFO zien om te kijken waar het precies over gaat of welke aflevering het is. De meeste digitale zenders hebben ook geen teletekst (meer) dus is de EPG ook de enige manier (of internet ja, maar ik zit meestal niet met laptop op schoot voor de tv )


Maargoed, het is hun product dus zij mogen het zeggen. Aan de andere kant, ze verkopen miljoenen tv's wereldwijd (denk ik) dus een beetje ontwikkeltijd van programmeurs zit daar wel bij in.
Bovendien was de originele firmware gewoon niet goed. Dat er bijvoorbeeld bij heel veel zenders geen ondertitels zijn, dat is toch gewoon raar. Komt dat echt door de combi CAM en Software? Zou de Philips tv op andere netwerken/zenders wel gewoon de ondertitels kunnen tonen? Of zouden ze gewoon nergens ondertitels hebben. En vinden die mensen in de andere landen het ook niet irri dat deze ondertitels verdwijnen als ze het volume harder zetten? En de teletekstcache, die is er wel bij analoog, waarom niet bij digitaal dan? En waarom was dat in eerste instantie dan niet gewoon meteen goed gemaakt? Dat moet toch de interne testers ook zijn opgevallen.
Maar ik denk dat ik het wel weet, de TV moest gister al op de markt en daarom werd er haast gemaakt. Software-issues kunnen altijd later gefixt worden, zegt men dan. En dan later zie je dat er dan het liefst zo min mogelijk gefixt wordt...
Ik heb ook expres voor een Philips gekozen omdat ik had verwacht dat het gebruiksgemak dan enorm groot zou zijn. Hij is niet gebruiksonvriendelijk, maar de puntjes staan zeker niet op de i. En dat is wel erg jammer. En wat ik dan nog veel jammerder vind, is dat de Philips KS niet in staat is om een goed inhoudelijk antwoord te geven op deze vragen.
Misschien kunnen we met z'n allen een brief sturen naar de directie en eens vragen hoe zij over dit soort zaken denken. Tuurlijk, ze zijn ons niets verplicht behalve dat het gewoon werkt, maar ik ben zo benieuwd naar 'let's make things better' en 'sense en simplicity' in relatie tot deze tv's....

Laatst gewijzigd door rowdy; 20 oktober 2009 om 10:49
  #74  
Oud 20 oktober 2009, 11:16
RobertElbertse's schermafbeelding
RobertElbertse RobertElbertse is offline
Member
 
Geregistreerd: 7 oktober 2009
Locatie: Veghel / Ziggo (@home)
Ziggo Internet: Ziggo TV digitaal totaal / SMiT CI+ CAM
DTV: Philips 32pfl9604h/12 FW 026.078.0 + HF1
Berichten: 42
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
volgens mij kun je de dag wel zien op de achtergrond. Via opties kun je naar de volgende dag/dagen en dan zie je de tekst veranderen naar bv. dinsdag / woensdag. De dag aanduiding zit verwerkt in het transparante achtergrond beeld v/d epg.
Anoniem. Helemaal mee eens maar, dat had ik ook al gezien. Maar 'vandaag' en 'dinsdag' zijn toch echt geen datums. als je vanuit de EPG op info drukt dan staat er in het volgende scherm 'Dinsdag 20.10.2009'. kijk, dat is pas een datum (dd.mm.yyyy). Als je gewoon op info drukt (dus niet vanuit de EPG) dan zie je deze datum helaas weer niet. Maar laten wij het maar vergeten. zoals ik eerder zij het is een persoonlijke voorkeur maar geen bug.

Zojuist bij het testen kreeg ik op Ned1HD toen ik op de info knop drukte de melding 'geen T.O.P informatie aawezig'. via de EPG kreeg ik wel info en nadien weer rechstreeks ook. Deze melding heb ik nog niet eerder gezien dus zal wel een incident zijn.
  #75  
Oud 20 oktober 2009, 11:18
nlrb's schermafbeelding
nlrb nlrb is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Waalre
DTV: 32pfl9604/37pfl8404 met Neotion CAM
Berichten: 244
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door RobertElbertse Bekijk bericht
Zojuist bij het testen kreeg ik op Ned1HD toen ik op de info knop drukte de melding 'geen T.O.P informatie aawezig'. via de EPG kreeg ik wel info en nadien weer rechstreeks ook. Deze melding heb ik nog niet eerder gezien dus zal wel een incident zijn.
Deze melding zou correct zijn als je teletekst aan had - maar dat was niet het geval?
  #76  
Oud 20 oktober 2009, 11:37
RobertElbertse's schermafbeelding
RobertElbertse RobertElbertse is offline
Member
 
Geregistreerd: 7 oktober 2009
Locatie: Veghel / Ziggo (@home)
Ziggo Internet: Ziggo TV digitaal totaal / SMiT CI+ CAM
DTV: Philips 32pfl9604h/12 FW 026.078.0 + HF1
Berichten: 42
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door nlrb Bekijk bericht
Deze melding zou correct zijn als je teletekst aan had - maar dat was niet het geval?
Het zou best kunnen dat mijn vrouw tt888 op had staan voor de ondertitels. Net maar weer even getest. Met tt888 op krijg ik inderdaad de 'geen T.O.P.' melding weer. Als ik dan de EPG in en uit ga dan doet hij het weer wel. maar ja dan is ook de TT888 instelling weg.

Dus info werkt niet met teletekst aan en de EPG stop de teletekst, als regelmatig tt888 gebruiker is dit onhandig.

Ik zie overigens opties over ondertiteling, ondat er een 'alleen bij mute' optie tussen zat verwachte ik eigenlijk dat als tt888 het doet ik ook gewoon over de digitale tv ondertiteling zou krijgen. Weet iemand hoe dit zit?
  #77  
Oud 20 oktober 2009, 11:44
nlrb's schermafbeelding
nlrb nlrb is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Waalre
DTV: 32pfl9604/37pfl8404 met Neotion CAM
Berichten: 244
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door RobertElbertse Bekijk bericht
Het zou best kunnen dat mijn vrouw tt888 op had staan voor de ondertitels. Net maar weer even getest. Met tt888 op krijg ik inderdaad de 'geen T.O.P.' melding weer. Als ik dan de EPG in en uit ga dan doet hij het weer wel. maar ja dan is ook de TT888 instelling weg.

Dus info werkt niet met teletekst aan en de EPG stop de teletekst, als regelmatig tt888 gebruiker is dit onhandig.

Ik zie overigens opties over ondertiteling, ondat er een 'alleen bij mute' optie tussen zat verwachte ik eigenlijk dat als tt888 het doet ik ook gewoon over de digitale tv ondertiteling zou krijgen. Weet iemand hoe dit zit?
Als ik het goed begrijp werkt alles dus zoals je het zou verwachten.

Als teletekst aanstaat (ook pagina 888) heeft de 'info' knop een andere betekenis dan met teletekst uit. Info met teletekst aan geeft het TOP overzicht (indien aanwezig). NOS TT ondersteunt geen TOP, vandaar de melding.

Bij digitale kanalen wordt de ondertiteling niet vanuit teletekst gebruikt (zie de handleiding). Voor ondertiteling op digitale kanalen moet een aparte datastroom voor ondertitels mee worden gezonden. Dit is op Ned. 1,2,3 niet het geval.
  #78  
Oud 20 oktober 2009, 11:51
RobertElbertse's schermafbeelding
RobertElbertse RobertElbertse is offline
Member
 
Geregistreerd: 7 oktober 2009
Locatie: Veghel / Ziggo (@home)
Ziggo Internet: Ziggo TV digitaal totaal / SMiT CI+ CAM
DTV: Philips 32pfl9604h/12 FW 026.078.0 + HF1
Berichten: 42
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Overzicht bevindigen:
  1. crash > reboot
  2. Now/Next balk nog steeds niet zichtbaar ( wordt niet meer ondersteund door Philips)
  3. melding "undefined" / OSD nog steeds "Undefined
  4. epg, extra informatie opvragen duurt erg lang
  5. ned1 HD naar Ned2 HD via P+ geen beeld,
  6. ondertiteling verdwijnt circa 10 sec na instellen volume
  7. hidden zender alleen via herinstallatie weer terug te halen
  8. Klok en ondertiteling samen in beeld werkt ook niet
  9. authenticatie verdwijnt niet vanzelf
  10. ere divisie live 1/2/3/4 geven continu blokstrepen
  11. achter de EPG zit geen geluid van het kanaal
  12. geen datum in EPG scherm (zit in achtergrondscherm verwerkt)
  13. Als ik op nettv klik en dan binnen 2 sec weer hierop klik wordt de zender zwart en krijg ik de melding gecodeerd programma
  14. geen ttx pagina cache
  15. boottime
  16. preview verlopen
  17. soms kortstondig pincode ingeven (niet geconfigureerd)
Jammer om te lezen dat Philips bij een TV-lijn die nog volop in de verkoop is nu al begin te minimaliseren op de FW beter te maken. De 9000 serie moet volgens mij toch de top-lijn zijn van Philips. van de 62 tv's op hun website zitten er 15 in de 9000 serie, en totzelfs de continu op TV zijnde 21:9 tv is een 9000 serie. (alhoewel ik niet weet of die dezelfde FW heeft). Dingen zoals now/next en ttx caching hadden mijn laatste beeldbuis tv al, alhoewel ik terugkijkend mij dan afvraag waar PIP gebleven is.

Philips gebruikt naar mijn mening het 'works as designed' statement iets te vaak. Ook bij mij (toch niet bepaald goedkope stereo) had ik een paar van die desing items die niet in lijn zijn met het prijssegment.

Maar goed, we wachten af, eerst maar eens de dingen het gewoon moeten doen goed maken en dan weer verbeteren. 'lets make things not to good'
  #79  
Oud 20 oktober 2009, 18:40
Tom-'s schermafbeelding
Tom- Tom- is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 oktober 2009
Locatie: Casema
Berichten: 264
Standaard

Ik ben het helemaal eens met de bovenstaande berichten. Je geeft verdomme een sloot geld uit aan een TV die eigenlijk maar half werkt. Dat ze weigeren daar wat aan te doen heeft mij nu al doen besluiten om de volgende keer maar een ander merk TV uit te zoeken. Jammer, Philips. Moet wel toegeven: wat er werkt werkt ook prima (maar traag; die menu's.....), en er komt een keurig beeld uit. Maar dat mag ook voor dat geld!
  #80  
Oud 20 oktober 2009, 19:46
misfit_nl's schermafbeelding
misfit_nl misfit_nl is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 26 augustus 2009
Locatie: Maastricht
Berichten: 25
Standaard

Ik ook had het genoegen om de nieuwe firmware te testen (nogmaals bedankt anoniem).

Dit zijn mijn bevindingen:

The Good:
- Geen blokjes op het scherm meer tijdens het wisselen naar HD zenders
- Teletext op zenders > ned 1.
- Stabiele firmware (ik heb zelf nog geen crash mee gemaakt).

The Bad:
- Volgens mij geen EPG voor zender boven nummer 70, tenminste hij springt dan niet automatisch naar de zender.
- Geen Now/Next info bij wisselen bij zenders (moet nu iedere keer handmatig now/next oproepen).
- Ondertitels is niet per zender instelbaar, of alle zenders hebben ondertitels of geen (bij zenders die aparte ondertitels hebben natuurlijk).

The Ugly:
- the EPG is erg langszaam, bijna op het pijnlijke af, misschien zou de EPG over het al getoonde beeld kunnen worden getoond (overlay) inplaats van een apart scherm, nu gaat het even op zwart, dan EPG, klaar met EPG dan weer zwart en dan weer beeld.
- Over het algemeen is de response van menus naar mijn mening niet snel en soepel genoeg.

Het beeld is echt goed bij de PHILIPS 37PFL9604, maar ik vind persoonlijk de stijl en de snelheid van de menus niet echt mooi.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Philips




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:06.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl