Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Philips

Mededelingen

Philips Nieuws, vragen en opmerkingen over Philips CI+ geschikte TV's

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #61  
Oud 19 oktober 2009, 21:37
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.075
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door nlrb Bekijk bericht
M.b.t.
2. Onzin. Is weer terug op de 7000/8000 serie sinds de laatste fw versie, dus waarom niet de 9000?
6. De ondertiteling gaat weg en blijft weg bij volume +/-. Duidelijk een bug die opgelost moet worden.
8. Krijg je 'gratis' bij oplossen van 6
14. Bijna een reden om de TV terug te brengen of analoog te gaan kijken.
niet boos worden, ik heb het niet zelf bedacht..

ik heb item 6 zelf geprobeert te reproduceren, maar kreeg het niet voor elkaar. Het effect was alleen dat de ondertiteling ~ 10 sec verdween en vervolgens weer terugkomt. Laat me desnoods weten hoe ik het kan reproduceren.
  #62  
Oud 19 oktober 2009, 21:41
guidovdb's schermafbeelding
guidovdb guidovdb is offline
Member
 
Geregistreerd: 19 juli 2009
Locatie: 4105 Ziggo
Ziggo Internet: AIE Extra
DTV: Philips 37PFL9604H12-SMIT CAM - humax 5050 humax 5200
Berichten: 54
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
niet boos worden, ik heb het niet zelf bedacht..

ik heb item 6 zelf geprobeert te reproduceren, maar kreeg het niet voor elkaar. Het effect was alleen dat de ondertiteling ~ 10 sec verdween en vervolgens weer terugkomt. Laat me desnoods weten hoe ik het kan reproduceren.

Volumebalk in de instellingen uitzetten, dan komt na bediening van het volume de ondertiteling niet meer terug.


Edit: geluidsbalk moet zijn volumebalk

Laatst gewijzigd door guidovdb; 19 oktober 2009 om 22:02 Reden: Typo
  #63  
Oud 19 oktober 2009, 21:42
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.075
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sarrod Bekijk bericht
Op zich ben ik het qua opmerkingen eens met mijn voorganger, echter kan ik me voorstellen dat deze punten niet zozeer van belang zijn voor Ziggo certificering. Het zijn wel algehele minpunten van de televisie, maar voor certificering moet de Ziggo CAM alleen maar goed functioneren lijkt me?

Los van die nuancering hoop ik wel dat Philips de "grijze punten" in toekomstige software versies gaat oplossen! De 9000 serie is behoorlijk high end en daar mag je dan ook qua functioneren hoge verwachtingen van hebben...
Deze punten worden niet meegenomen in de toekomst, omdat dit de specs zijn van het product vlgns philips. Wij zullen het product hier niet op afkeuren. Om deze reden heb ik ze grijs gemaakt, dus alleen om de duidelijkheid, los van onze eigen (ziggo) opinie op dit punt.
  #64  
Oud 19 oktober 2009, 21:43
nlrb's schermafbeelding
nlrb nlrb is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Waalre
DTV: 32pfl9604/37pfl8404 met Neotion CAM
Berichten: 244
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
niet boos worden, ik heb het niet zelf bedacht..

ik heb item 6 zelf geprobeert te reproduceren, maar kreeg het niet voor elkaar. Het effect was alleen dat de ondertiteling ~ 10 sec verdween en vervolgens weer terugkomt. Laat me desnoods weten hoe ik het kan reproduceren.
Simpel. Ga naar Installatie->Voorkeuren->Volumebalk en zet deze uit.

Als ze de beperkte graphics engine niet aanpassen (slechts één item tegelijk zichtbaar) kunnen ze in dit geval beter zorgen dat als er ondertitels aan zijn de volumebalk nooit actief wordt.
  #65  
Oud 19 oktober 2009, 21:46
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.075
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door nlrb Bekijk bericht
Simpel. Ga naar Installatie->Voorkeuren->Volumebalk en zet deze uit.

Als ze de beperkte graphics engine niet aanpassen (slechts één item tegelijk zichtbaar) kunnen ze in dit geval beter zorgen dat als er ondertitels aan zijn de volumebalk nooit actief wordt.
dank voor de toelichting, ik ga het morgen weer proberen. Ik heb thuis geen philips...


edit intussen gevonden en item weer opgevoerd en voorgelegd aan P


Laatst gewijzigd door anoniem; 21 oktober 2009 om 23:04
  #66  
Oud 19 oktober 2009, 21:50
guidovdb's schermafbeelding
guidovdb guidovdb is offline
Member
 
Geregistreerd: 19 juli 2009
Locatie: 4105 Ziggo
Ziggo Internet: AIE Extra
DTV: Philips 37PFL9604H12-SMIT CAM - humax 5050 humax 5200
Berichten: 54
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door nlrb Bekijk bericht
Simpel. Ga naar Installatie->Voorkeuren->Volumebalk en zet deze uit.

Als ze de beperkte graphics engine niet aanpassen (slechts één item tegelijk zichtbaar) kunnen ze in dit geval beter zorgen dat als er ondertitels aan zijn de volumebalk nooit actief wordt.
Ja...slim...is een goede optie...

PS: Ik kijk nooit in garantie voorwaarden maar zag dat tv's aangeschaft vanaf 1 juli 2009 24 maanden garantie hebben ipv 12 maanden. Dus we hebben 2 jaar de tijd om die beperkte graphics engine eruit te laten fikken.
  #67  
Oud 19 oktober 2009, 23:11
ggoorden's schermafbeelding
ggoorden ggoorden is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 juli 2008
Locatie: Voorburg Casema
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus Cisco EPC3925
DTV: Humax iRHD5100c & Smit CI+ cam in Philips 32PFL9604
Berichten: 17
Standaard Nog een bugje?

Als ik de PFL9604 start en meteen, nadat het beeld (Ned 1 HD) zichtbaar wordt, herhaaldelijk op de afstandsbediening de NETTV toets indruk (vele seconden lang >30s) dan gebeurd er een hele tijd niets, totdat het nettv scherm 3 met de melding "verbinding maken" en dat blijft met de "night rider" wacht indicatie staan. Totdat ik op OK druk. Meestal is dan ook de authenticatie van de smart card niet gelukt en zijn alleen de ongecodeerde zenders te zien. Bij de andere kanalen is alleen de melding "gecodeerd programma" te zien.
Als ik de TV aanzet en verder van de afstandsbediening afblijf totdat de knipperende light guide led uit is gaat alles goed.

Dit is erg reproduceerbaar. Ik liep hier tegenaan omdat ik snel de buienradar wilde raadplegen op NetTV en meteen op de NetTV knop drukte na het opstarten. Lijkt mij iets wat vaker voor kan komen.

Groeten,

Gerard
  #68  
Oud 19 oktober 2009, 23:26
guidovdb's schermafbeelding
guidovdb guidovdb is offline
Member
 
Geregistreerd: 19 juli 2009
Locatie: 4105 Ziggo
Ziggo Internet: AIE Extra
DTV: Philips 37PFL9604H12-SMIT CAM - humax 5050 humax 5200
Berichten: 54
Standaard

Heb ik nog niet eerder meegemaakt, alleen nederland 3 (hd) is al een paar uur een 'gecodeerd programma', de rest werkt wel. Standby en weer aanzetten helpt niet, na uit/aan zetten is nog steeds niet.

Laatst gewijzigd door guidovdb; 19 oktober 2009 om 23:36 Reden: uit aanzetten nu wel getest
  #69  
Oud 20 oktober 2009, 00:10
marchelh's schermafbeelding
marchelh marchelh is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 juli 2009
Locatie: Woensdrecht
DTV: 32PFL9604H/12 CI+ SW000.026.075.000/Cisco ITV/NETGEAR WNDR3700/AI1 20Mb
Berichten: 63
Standaard

Als ik deze punten zo is lees waar Philips blijkbaar geen zin heeft om het aan te passen heb ik bijna spijt dat ik een Philips gekocht heb.
ik heb een Philips gekozen om de service maar die is ver te zoeken.

Ik vraag me af in hoevere je rechten hebt om hier een punt van te maken.
  #70  
Oud 20 oktober 2009, 07:22
Rowwan's schermafbeelding
Rowwan Rowwan is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 8 juni 2009
Locatie: Venlo
DTV: 32pfl9604 + Smit CAM & Philips 37pfl9632 + Humax 5200
Berichten: 154
Standaard

't is idd slecht dat we in de 8000/9000 (highend) serie opties moet gaan missen omdat het niet in het SW design past. Ik ga er tenminste vanuit dat de now/next balk issues, de TT issues en de EPG issues niet worden opgelost omdat Philips dit niet wil, maar gewoon omdat ze issues hebben met memory/snelheid etc.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Philips




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:30.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl