Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 14 oktober 2009, 19:59
paul1983's schermafbeelding
paul1983 paul1983 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 oktober 2009
Locatie: Voorburg-Ziggo
Ziggo Internet: Ubee evw 3200
Berichten: 7
Standaard Probleem router/internet

Beste allen,

Ik heb een probleem met mijn internetverbinding/router. Al enige tijd wordt mijn verbinding na een hele korte tijd verbroken en ik denk dat dit aan mijn router en/of firmware ligt. Bij navraag bij Ziggo werd namelijk gemeld dat de gegevens van mijn modem niet goed door mijn router ontvangen werden. Ik reset hem dan ook wel een paar keer per dag maar dit helpt ook niet altijd. De laatste week is het helemaal drama. Misschien dat jullie me hiermee kunnen helpen.

Situatie: broadband internet van Ziggo met een motorola surfboard modem, sitecom router (xdsl cable broadband router 4s). dit heb ik al een aantal jaren en toen ik de router kocht heb ik de firmware veranderd (moest destrijds) in versie 1.6 release 30. Dit heb ik hierna nooit veranderd dus ik denk ook dat daar de fout in zit? Dus dat de firmware te oud is? Of kan het aan mijn router zelf liggen? Het is namelijk niet normaal dat de verbinding zo vaak weg valt!

Ik hoor het graag!
  #2  
Oud 14 oktober 2009, 20:03
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door paul1983 Bekijk bericht
Dit heb ik hierna nooit veranderd dus ik denk ook dat daar de fout in zit? Dus dat de firmware te oud is? Of kan het aan mijn router zelf liggen? Het is namelijk niet normaal dat de verbinding zo vaak weg valt!

Ik hoor het graag!
Test het... heb je gelijk het antwoord.
Daarnaast heb je die router al jaren... na jaren kan iets kapot gaan
  #3  
Oud 14 oktober 2009, 20:07
paul1983's schermafbeelding
paul1983 paul1983 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 oktober 2009
Locatie: Voorburg-Ziggo
Ziggo Internet: Ubee evw 3200
Berichten: 7
Standaard

Dat is goed . Maar welke firmware versie heb ik dan nodig? Ik dacht destijds dat het een speciale firmware versie was omdat er toen nog niet veel routers waren die deze modem aan konden? en als het fout gaat, waar haal ik dan weer de oude firmware vandaan?

Ik heb een beetje verstand van computers maar niet heel veel dus alle hulp is welkom
  #4  
Oud 14 oktober 2009, 20:11
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door paul1983 Bekijk bericht
Dat is goed . Maar welke firmware versie heb ik dan nodig? Ik dacht destijds dat het een speciale firmware versie was omdat er toen nog niet veel routers waren die deze modem aan konden? en als het fout gaat, waar haal ik dan weer de oude firmware vandaan?
Zul je toch even het goede typenumme rmoeten plaatsen hier...

sitecom xdsl broadband router heb ik vrij weinig aan...

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door paul1983 Bekijk bericht
Ik heb een beetje verstand van computers maar niet heel veel dus alle hulp is welkom
Ach, dat is zo relatief... je hoeft geen verstand van pc's te hebben om je router te upgraden
  #5  
Oud 14 oktober 2009, 20:13
paul1983's schermafbeelding
paul1983 paul1983 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 oktober 2009
Locatie: Voorburg-Ziggo
Ziggo Internet: Ubee evw 3200
Berichten: 7
Standaard

Ik zie staan op de doos: dc-202. En de firmware die ik nu heb is versie 1.6 release 30. Motorola sufrmodem type:sb4200e (wit).

Laatst gewijzigd door paul1983; 14 oktober 2009 om 20:19
  #6  
Oud 14 oktober 2009, 20:26
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door paul1983 Bekijk bericht
Ik zie staan op de doos: dc-202. En de firmware die ik nu heb is versie 1.6 release 30. Motorola sufrmodem type:sb4200e (wit).
Modem maakt niet zoveel uit...

Hier staan de enige firmware's nog die geleverd worden (via stuurprogramma's te benaderen). Ik ben er verder niet bekend mee (Sitecom dan!) en ik vind het vreemd dat er geen datums bij staan. Maar daar staat versie 2 bij, voor versie 1 worden geen firmware's meer geleverd. Je kan het altijd proberen, maar ik kan geen goede afloop garanderen. Denk dat het tijd wordt voor wat anders.
  #7  
Oud 14 oktober 2009, 20:34
Renatus's schermafbeelding
Renatus Renatus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Casema
Ziggo Internet: Connect & Play Max / Technicolor TC7210
DTV: Horizon / Humax 5200c / CI+
Berichten: 2.191
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door paul1983 Bekijk bericht
Ik zie staan op de doos: dc-202. En de firmware die ik nu heb is versie 1.6 release 30. Motorola sufrmodem type:sb4200e (wit).
Heb zelf ook de DC-202 gehad, er zijn echter zes versies van. Bij het zoeken naar de firmware moet je dit ook aangeven. Mijn versie was dc-202v6 en de laatste firmware hiervoor is 2.19.001.

Je moet dus achter dc-202 kijken of je iets ziet staan van v1, v2, v3, v4, v5 of v6.
  #8  
Oud 14 oktober 2009, 20:36
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Renatus Bekijk bericht
Heb zelf ook de DC-202 gehad, er zijn echter zes versies van. Bij het zoeken naar de firmware moet je dit ook aangeven. Mijn versie was dc-202v6 en de laatste firmware hiervoor is 2.19.001.

Je moet dus achter dc-202 kijken of je iets ziet staan van v1, v2, v3, v4, v5 of v6.
Ik ging er ook van uit dat hij versie 6 had 1.6
  #9  
Oud 14 oktober 2009, 20:45
Renatus's schermafbeelding
Renatus Renatus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Casema
Ziggo Internet: Connect & Play Max / Technicolor TC7210
DTV: Horizon / Humax 5200c / CI+
Berichten: 2.191
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ed Bekijk bericht
Ik ging er ook van uit dat hij versie 6 had 1.6
Helaas hebben ze bij Sitecom niet onze logische logica. Als ik het goed heb gezien is firmware 1630 (1.6 versie 30?) voor de dc-202v1. Het is sowieso al niet zo slim van Sitecom om zes versies van een router onder de zelfde naam op de markt te brengen.
  #10  
Oud 14 oktober 2009, 20:48
paul1983's schermafbeelding
paul1983 paul1983 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 oktober 2009
Locatie: Voorburg-Ziggo
Ziggo Internet: Ubee evw 3200
Berichten: 7
Standaard

Bedankt voor de reacties! Ik zie niets op de doos of router zelf staan maar zie wel staan op de router s/n 9202j6005542 en scdc154a, misschien dat dat iets zegt? anders is het misschien v1 omdat er niets op staat en de firmware ook 1.6 is?

Renatus heb jij dezelfde problemen gehad met deze modem en router?
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:55.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl