Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Sony

Mededelingen

Sony Nieuws, vragen en opmerkingen over Sony CI+ geschikte TV's

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #21  
Oud 25 oktober 2009, 11:33
jojootje's schermafbeelding
jojootje jojootje is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 augustus 2009
Locatie: Echt / Ziggo / KPN glasvezel
Ziggo Internet: Ai1+ / TL-WR1043ND
DTV: Sony KDL40-W5500/Neotion CI+/Humax 5200
Berichten: 551
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jojootje Bekijk bericht
Bingo,

Ik heb ook de melding "Auto uitschakeling zal TV dadelijk uitschakelen" gehad.
Van zender gewisseld, ca 10 minuten later weer dezelfde melding en ca 5 minuten later ging hij uit. PKG 1.570EA, Timer = Uit, Sleeptimer = Uit, Inactiviteit = Uit.
Maak call aan bij Sony, wordt vervolgd.
Nog geen reactie van Sony gehad.
  #22  
Oud 26 oktober 2009, 11:58
odewaart's schermafbeelding
odewaart odewaart is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 augustus 2009
Locatie: rijswijk
Berichten: 1
Standaard

Heb dezelfde melding gisteren voor het eerst, maar twee keer kort na elkaar gehad. Toen ik de melding kreeg ben ik meteen mijn instellingen gaan controleren (alle timers uit, eco laag, ab veel gebruikt) melding was weg toen ik weer tv ging kijken. Iets later melding weer op scherm, zappen naar andere zender, melding weg.

Ik heb nog 'oude' software (nooit ge-update, pre- 1.57 zeg maar) dus het probleem lijkt niet gerelateerd aan de firmware. (37W5720, Smit CI+)

Ben erg benieuwd naar de reactie van Sony op de melding van Jojootje, die melding op het scherm is nl. behoorlijk irritant.

Vraag me af of het mogelijk zou zijn dat er iets met het signaal (op een bepaalde zender) wordt meegestuurd dat dit gedrag van de TV veroorzaakt.....
  #23  
Oud 26 oktober 2009, 13:27
twigger's schermafbeelding
twigger twigger is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2008
Locatie: Sittard Ziggo
Ziggo Internet: Connect & Play Max, Ubee Modem
DTV: Samsung UE40F6510 3D, Horizon Box, Quantis CI+1.3
Berichten: 1.440
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door odewaart Bekijk bericht

Vraag me af of het mogelijk zou zijn dat er iets met het signaal (op een bepaalde zender) wordt meegestuurd dat dit gedrag van de TV veroorzaakt.....
Dan zou dat in mijn geval SBS6 zijn want heb deze melding allen op SBS6 gehad, 3x.
  #24  
Oud 26 oktober 2009, 15:44
Robus's schermafbeelding
Robus Robus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 juni 2009
Locatie: Woerden/Casema
Ziggo Internet: Alles-in-één Extra
DTV: Sony KDL37W5500/Neotion CI+ CAM
Berichten: 99
Standaard

Wellicht een domme vraag maar heeft Sony ook een community als deze waarin ze actief met eindgebruikers communiceren/discussiëren over hun producten? Ik heb de pagina wel gezien waar ze hun firmware aanbieden, maar dat is allemaal zeer één richtingsverkeer. Bovendien heb ik de links naar deze pagina's steeds via deze site gevonden. Via de Sony site zelf is het me (nog) niet gelukt om deze pagina(s) te bereiken.

Laatst gewijzigd door Robus; 26 oktober 2009 om 16:08
  #25  
Oud 26 oktober 2009, 18:07
twigger's schermafbeelding
twigger twigger is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2008
Locatie: Sittard Ziggo
Ziggo Internet: Connect & Play Max, Ubee Modem
DTV: Samsung UE40F6510 3D, Horizon Box, Quantis CI+1.3
Berichten: 1.440
Standaard

Net alweer op RTL5, begint nu wel echt irritant te worden.
Overigens is het niet de melding 'auto tv zal tv dadelijk uitschakelen' wat ik eerst dacht, maar deze melding is het :'Auto uitschakeling zal tv dadelijk uitschakelen'

Ik hoop dat Sony dit probleem snel oplost.
  #26  
Oud 26 oktober 2009, 18:37
mesa57's schermafbeelding
mesa57 mesa57 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 mei 2009
Locatie: Mijdrecht / ex-Casema
Ziggo Internet: Ai1 Extra met Ubee EVM3200 en DIR 868L
DTV: CI+ Cam (Sony) / Humax 5000/5300 / Cisco 8455
Berichten: 5.464
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door twigger Bekijk bericht
Ik hoop dat Sony dit probleem snel oplost.
Kent Sony dit probleem dan ?
  #27  
Oud 26 oktober 2009, 20:24
jojootje's schermafbeelding
jojootje jojootje is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 augustus 2009
Locatie: Echt / Ziggo / KPN glasvezel
Ziggo Internet: Ai1+ / TL-WR1043ND
DTV: Sony KDL40-W5500/Neotion CI+/Humax 5200
Berichten: 551
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mesa57 Bekijk bericht
Kent Sony dit probleem dan ?
Ik heb hiervoor op 23-10 een call aangemaakt bij Sony, tot nu toe zero response.
Als ik morgen tijd krijg zal ik eens bellen, kan ik tevens melden dat alle firmware versies dit hebben, zelfs die "af fabriek".

Wat me wel op valt, is dat er niemand kan aangeven of er een regelmaat inzit, laat staan een indicatie waarom.

Anoniem: Hebben jullie dit niet gehad tijdens de certificeringstesten? Een indicatie is dat er een toestel op "standby" is gegaan, zonder dat er een timer ingesteld stond.
  #28  
Oud 27 oktober 2009, 08:14
twigger's schermafbeelding
twigger twigger is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2008
Locatie: Sittard Ziggo
Ziggo Internet: Connect & Play Max, Ubee Modem
DTV: Samsung UE40F6510 3D, Horizon Box, Quantis CI+1.3
Berichten: 1.440
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door twigger Bekijk bericht
Net alweer op RTL5, begint nu wel echt irritant te worden.
Overigens is het niet de melding 'auto tv zal tv dadelijk uitschakelen' wat ik eerst dacht, maar deze melding is het :'Auto uitschakeling zal tv dadelijk uitschakelen'

Ik hoop dat Sony dit probleem snel oplost.
In de tijd dat ik bovenstaand bericht typte gisteren avond is die melding blijkbaar weer verschenen want toen ik de woonkamer inliep stond de tv in de standby.
  #29  
Oud 27 oktober 2009, 08:22
twigger's schermafbeelding
twigger twigger is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2008
Locatie: Sittard Ziggo
Ziggo Internet: Connect & Play Max, Ubee Modem
DTV: Samsung UE40F6510 3D, Horizon Box, Quantis CI+1.3
Berichten: 1.440
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mesa57 Bekijk bericht
Kent Sony dit probleem dan ?
ja, maar ze nemen het blijkbaar niet serieus. Ik denk dat als iemand van Ziggo dit zal melden Het probleem wel serieus word genomen..

Bij deze dus een oproep aan anoniem of iemand anders van Ziggo om dit door te geven aan Sony.
Ik zal zelf nog 's bellen met Sony maar ik denk dat dit niet veel zal helpen.

Alvast bedankt.
  #30  
Oud 27 oktober 2009, 13:18
jojootje's schermafbeelding
jojootje jojootje is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 augustus 2009
Locatie: Echt / Ziggo / KPN glasvezel
Ziggo Internet: Ai1+ / TL-WR1043ND
DTV: Sony KDL40-W5500/Neotion CI+/Humax 5200
Berichten: 551
Standaard

Update na call bij Sony:
Terug naar "fabrieksinstellingen" en setup doorlopen

Verder in de manual kijken mbt instellingen. Heb snel even gechecked, maar vind niet 1,2,3 iets.

Volgens mij het bekende issue met een helpdesk.
Maar ik heb tenminste wel een call-id.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Sony




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:15.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl