Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Sony

Mededelingen

Sony Nieuws, vragen en opmerkingen over Sony CI+ geschikte TV's

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 14 oktober 2009, 09:52
twigger's schermafbeelding
twigger twigger is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2008
Locatie: Sittard Ziggo
Ziggo Internet: Connect & Play Max, Ubee Modem
DTV: Samsung UE40F6510 3D, Horizon Box, Quantis CI+1.3
Berichten: 1.440
Standaard Auto tv zal tv dadelijk uitschakelen!

Gisteren voor de 2e keer meegemaakt dat er rechts onder in beeld een melding verschijnt 'Auto tv zal tv dadelijk uitschakelen' en een aantal seconden later ging die inderdaad in de standby.
Het gekke is dat er geen timers ingesteld waren en die optie 'auto tv' is nergens te bekennen, ook niet in de handleiding.
Wel bij HDMI instellingen heb je een optie 'Auto tv aan' maar deze is voor als je HDMI apparatuur hebt aangesloten en deze inschakelt de tv ook automatisch ingeschakeld wordt maar dit heeft er dus niks mee te maken.

Ik heb daarna om te testen timer ingesteld op 15 minuten en kreeg toen de melding 'Timer zal de tv dadelijk uitschakelen' dus met timer heeft het sowieso niks te maken want is een andere melding.


Hier de instellingen:
Sleep timer - uit
Eco staat ook alles uit behalve power saving: laag
Omgevings censor zit niet op dit type: KDL40W5710

Ik vind dit zeer irritant want als je niet oplet gaat de tv in de standby.
De eerste keer dat dit gebeurde heb ik naar een andere zender gezapt en tv ging toen niet in de standby

Ik krijg het idee dat dit probleem aan de software (1.538EA) ligt die ongevraagd op mijn tv is geplant.
En voor diegenen die het nog niet wisten, Auto service update stond op uit toen die software geinstalleerd werd.


Zijn er sony bezitters die ditzelfde probleem hebben meegemaakt??

Alvast bedankt
  #2  
Oud 14 oktober 2009, 10:10
maxbro's schermafbeelding
maxbro maxbro is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 juli 2008
Locatie: breda
Ziggo Internet: standaard
DTV: alphacrypt cam module
Berichten: 9
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door twigger Bekijk bericht
Gisteren voor de 2e keer meegemaakt dat er rechts onder in beeld een melding verschijnt 'Auto tv zal tv dadelijk uitschakelen' en een aantal seconden later ging die inderdaad in de standby.
Het gekke is dat er geen timers ingesteld waren en die optie 'auto tv' is nergens te bekennen, ook niet in de handleiding.
Wel bij HDMI instellingen heb je een optie 'Auto tv aan' maar deze is voor als je HDMI apparatuur hebt aangesloten en deze inschakelt de tv ook automatisch ingeschakeld wordt maar dit heeft er dus niks mee te maken.

Ik heb daarna om te testen timer ingesteld op 15 minuten en kreeg toen de melding 'Timer zal de tv dadelijk uitschakelen' dus met timer heeft het sowieso niks te maken want is een andere melding.


Hier de instellingen:
Sleep timer - uit
Eco staat ook alles uit behalve power saving: laag
Omgevings censor zit niet op dit type: KDL40W5710

Ik vind dit zeer irritant want als je niet oplet gaat de tv in de standby.
De eerste keer dat dit gebeurde heb ik naar een andere zender gezapt en tv ging toen niet in de standby

Ik krijg het idee dat dit probleem aan de software (1.538EA) ligt die ongevraagd op mijn tv is geplant.
En voor diegenen die het nog niet wisten, Auto service update stond op uit toen die software geinstalleerd werd.


Zijn er sony bezitters die ditzelfde probleem hebben meegemaakt??

Alvast bedankt

Heb dit probleem ook op mijn 40we5w,hier staan de instellingen ook allemaal uit en toch schakelde de tv uit ik gebruik software versie 1.570.
  #3  
Oud 14 oktober 2009, 10:20
twigger's schermafbeelding
twigger twigger is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2008
Locatie: Sittard Ziggo
Ziggo Internet: Connect & Play Max, Ubee Modem
DTV: Samsung UE40F6510 3D, Horizon Box, Quantis CI+1.3
Berichten: 1.440
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door maxbro Bekijk bericht
Heb dit probleem ook op mijn 40we5w,hier staan de instellingen ook allemaal uit en toch schakelde de tv uit ik gebruik software versie 1.570.
Ok bedankt.
Kreeg jij dezelfde melding 'auto tv zal tv dadelijk uitschakelen' ?
zo ja dan klopt er toch iets niet met de software in de tv's.
  #4  
Oud 14 oktober 2009, 10:59
maxbro's schermafbeelding
maxbro maxbro is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 juli 2008
Locatie: breda
Ziggo Internet: standaard
DTV: alphacrypt cam module
Berichten: 9
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door twigger Bekijk bericht
Ok bedankt.
Kreeg jij dezelfde melding 'auto tv zal tv dadelijk uitschakelen' ?
zo ja dan klopt er toch iets niet met de software in de tv's.
Ja krijg dezelfde melding,alleen heb ik deze melding pas een keer gehad heb de tv nu zo'n 4 weken.
  #5  
Oud 14 oktober 2009, 11:02
twigger's schermafbeelding
twigger twigger is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2008
Locatie: Sittard Ziggo
Ziggo Internet: Connect & Play Max, Ubee Modem
DTV: Samsung UE40F6510 3D, Horizon Box, Quantis CI+1.3
Berichten: 1.440
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door maxbro Bekijk bericht
Ja krijg dezelfde melding,alleen heb ik deze melding pas een keer gehad heb de tv nu zo'n 4 weken.
Ik heb de tv nu 5 maanden en dus 2 x deze melding gehad, eerste keer 1 maand geleden zoiets.
Komt dus niet zo vaak voor maar mag helemaal niet gebeuren vind ik.
  #6  
Oud 14 oktober 2009, 11:41
jojootje's schermafbeelding
jojootje jojootje is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 augustus 2009
Locatie: Echt / Ziggo / KPN glasvezel
Ziggo Internet: Ai1+ / TL-WR1043ND
DTV: Sony KDL40-W5500/Neotion CI+/Humax 5200
Berichten: 551
Standaard

Gents,

Zie onder "Eco" de optie "Inactiviteit TV Standby"
Hiermee wordt de televisie uitgeschakeld als deze inactief is geweest gedurende de vooraf ingestelde tijdsduur.

Dit is een soort "sleep timer". Heb ik sinds dag 1 op "uit" gezet toen ik ermee geconfronteerd werd, vanwege de Humax. Toen gebruikte ik de AB alleen voor Aan/Uit. Daarna nooit meer last van gehad met PKG 1.538 en de huidige versie.

Uit de meldingen lijkt het erop dat men lange tijd (3 uur geloof ik) niets met de AB gedaan heeft, kan dat iemand bevestigen?

Laatst gewijzigd door jojootje; 14 oktober 2009 om 11:48
  #7  
Oud 14 oktober 2009, 12:55
mrandromeda's schermafbeelding
mrandromeda mrandromeda is offline
Member
 
Geregistreerd: 18 september 2009
Locatie: tilburg/Ziggo
Ziggo Internet: Connect & Play Max
DTV: CI+ 1.3
Berichten: 34
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jojootje Bekijk bericht
Gents,
Uit de meldingen lijkt het erop dat men lange tijd (3 uur geloof ik) niets met de AB gedaan heeft, kan dat iemand bevestigen?
Dit is correct. Het is een eco instelling die standaard op 3 uur staat. Als je dan 3 uur niks met je afstandbediening gedaan hebt, denkt de tv dat in slaap bent gevallen of niet meer kijkt en schakelt de tv zich uit om stroom te besparen. Je kunt deze optie uit zetten, of als je de melding krijgt even een toets op de afstandbediening drukken (geluid harder of zachter bijvoorbeeld). Elke keer als je de afstandbediening gebruikt reset deze timer zich. Op zich vind ik het wel een handige optie. Hoe vaak komt het nou voor, als je geen losse decoder gebruikt maar de CI+ cam, dat je drie uur lang niets doet met de afstandbediening
  #8  
Oud 14 oktober 2009, 15:42
twigger's schermafbeelding
twigger twigger is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2008
Locatie: Sittard Ziggo
Ziggo Internet: Connect & Play Max, Ubee Modem
DTV: Samsung UE40F6510 3D, Horizon Box, Quantis CI+1.3
Berichten: 1.440
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jojootje Bekijk bericht
Gents,

Zie onder "Eco" de optie "Inactiviteit TV Standby"
Hiermee wordt de televisie uitgeschakeld als deze inactief is geweest gedurende de vooraf ingestelde tijdsduur.

Dit is een soort "sleep timer". Heb ik sinds dag 1 op "uit" gezet toen ik ermee geconfronteerd werd, vanwege de Humax. Toen gebruikte ik de AB alleen voor Aan/Uit. Daarna nooit meer last van gehad met PKG 1.538 en de huidige versie.

Uit de meldingen lijkt het erop dat men lange tijd (3 uur geloof ik) niets met de AB gedaan heeft, kan dat iemand bevestigen?
Daar ligt het dus niet aan, ik zei toch dat alles uitgeschakeld is (lees mijn eerste bericht)

Dit staat in mijn eerste bericht:

Hier de instellingen:
Sleep timer - uit
Eco staat ook alles uit behalve power saving: laag


dus ook "Inactiviteit TV Standby" is uitgeschakeld.

En 3 uur geen AB gebruiken komt hier nooit voor(alleen als tv uitstaat), ik zapte naar sbs 6 en even later die melding dus dat kan echt niet.
Ik gebruik alleen de AB van de tv, ik heb namelijk CI+ dus heb maar 1 afstandsbediening nodig en die wordt veel gebruikt.

Jammer dat sommige mensen berichten niet goed doorlezen voordat ze reageren.

Laatst gewijzigd door twigger; 14 oktober 2009 om 16:01
  #9  
Oud 17 oktober 2009, 15:16
jojootje's schermafbeelding
jojootje jojootje is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 augustus 2009
Locatie: Echt / Ziggo / KPN glasvezel
Ziggo Internet: Ai1+ / TL-WR1043ND
DTV: Sony KDL40-W5500/Neotion CI+/Humax 5200
Berichten: 551
Standaard

Gisteren even geprobeerd. De "tv inactiviteit" optie geeft een andere dan de door jou gemelde tekst.

Heb je dit ook nog in versie 1.600?
  #10  
Oud 17 oktober 2009, 15:43
twigger's schermafbeelding
twigger twigger is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2008
Locatie: Sittard Ziggo
Ziggo Internet: Connect & Play Max, Ubee Modem
DTV: Samsung UE40F6510 3D, Horizon Box, Quantis CI+1.3
Berichten: 1.440
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jojootje Bekijk bericht
Gisteren even geprobeerd. De "tv inactiviteit" optie geeft een andere dan de door jou gemelde tekst.

Heb je dit ook nog in versie 1.600?
Weet ik niet, ik heb het niet meer meegemaakt. tussen de eerste en 2e keer dat dit gebeurde zat ook een maand zoiets of misschien wel langer.

En het heeft ook niks met "tv inactiviteit" te maken, zoals ik zei staan alle opties uit. wn "tv inactiviteit" optie zit er niet op wel standby activiteit o.i.d maar staat ook uit.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Sony




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:58.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl