Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iHDR5050-C (HD-PVR)

Mededelingen

Humax iHDR5050-C (HD-PVR) Ervaringen, vragen en opmerkingen over deze High Definition Personal Video Recorder van Humax

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 13 oktober 2009, 22:00
lucf's schermafbeelding
lucf lucf is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 augustus 2009
Locatie: houten
Berichten: 29
Standaard Geluid valt af en toe zeer kort weg

Ik heb sinds kort een HUMAX5050 waarbij het volgende probleem optreedt. Ongeveer 1 x per minuten valt het geluid een fractie van een seconde weg. Het beeld geeft geen problemen. Heeft iemand een idee wat er aan de hand is
  #2  
Oud 14 oktober 2009, 11:13
Isis's schermafbeelding
Isis Isis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Hoogezand/@Home
DTV: Samsung DVB-9401R
Berichten: 770
Standaard

Draai je scartkabel eens om, dus dat het eind dat nu in de decoder zit in de tv komt en andersom.
__________________
Please Google your question before asking.
  #3  
Oud 14 oktober 2009, 13:25
GolfTouch's schermafbeelding
GolfTouch GolfTouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: Waalwijk - voorheen @home
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Modem: Technicolor | Router: TP-link C9 | Switch: D-Link DGS-1016D & 2x 1008D
DTV: CI+ 1.3 Interactief UE55HU7500L | 2x Humax 5050 & IR-FOX | 2x Horizon Box | Anysee E30TC+
Berichten: 3.670
Standaard

Ik neem aan dat je een HDMI kabel gebruikt? Treedt het probleem op elke zender op of alleen bij bepaalde zenders?
Hebben je opnames hier ook last van?
Als je een scartkabel gebruikt (als test) treedt dan hetzelfde probleem op?

Heb je je Humax 5050 ook via bv een Home Cinema set aangesloten? Valt dan ook het geluid weg?

Wat zijn je signaalwaardes (sterkte, kwaliteit en Ber) op het moment dat het geluid even wegvalt?
__________________
Power is nothing without control !!!
  #4  
Oud 15 oktober 2009, 13:07
Carel's schermafbeelding
Carel Carel is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 september 2005
Locatie: Oosthuizen Multikabel
Ziggo Internet: Alles in 1
DTV: Humax IHDR 5200
Berichten: 113
Standaard

Het wegvallen van het geluid bij Ned HD 1,2 en 3 is een bekend probleem bij deze Humax. Ik heb er zelf ook last van. Er is een eerdere thread over geweest en het probleem staat ook in de bug&wish list. Op andere (HD)zenders speelt het probleem niet.
Een "oplossing" is om in het menu van de Humax de audioprioriteit in te stellen op PCM.
  #5  
Oud 15 oktober 2009, 14:43
robkamp's schermafbeelding
robkamp robkamp is offline
Member
 
Geregistreerd: 23 mei 2008
Locatie: De Meern/Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra/Ubee en Arris TM702b
DTV: Humax IR HD5000c/DCB-9401R
Berichten: 65
Standaard

Bij mij valt het geluid weg bij Ned1,2 en 3 waar Dolby Digital ingesteld is als audiokanaal.

Mijn opstelling is als volgt:
Samsung DCB-H380R -> HDMI (1.3) -> Onkyo TX-SR875.

Laatst gewijzigd door robkamp; 15 oktober 2009 om 16:09
  #6  
Oud 15 oktober 2009, 19:53
TheGrouch's schermafbeelding
TheGrouch TheGrouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 augustus 2008
Locatie: Alphen aan den Rijn | Casema
Ziggo Internet: Nee, glasvezel 500/500 icm Vigor2132FVn | KPN dualband WiFi AP (3x)
DTV: TV Plus + Film1 icm Humax iHDR-5050c (3x) | Humax iHDR-5200c | Neotion CI+ | Samsung DCB-H380R
Berichten: 5.325
Thumbs down

Eh, het gaat hier toch over de Humax 5050c
niet over een samsung
__________________
RTFM, Google or Search
  #7  
Oud 15 oktober 2009, 19:54
TVdigitaal's schermafbeelding
TVdigitaal TVdigitaal is offline
Ziggo 2e lijns DTV Support
 
Geregistreerd: 30 oktober 2008
Locatie: Ziggo
DTV: Allemaal
Berichten: 1.048
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Carel Bekijk bericht
Het wegvallen van het geluid bij Ned HD 1,2 en 3 is een bekend probleem bij deze Humax. Ik heb er zelf ook last van. Er is een eerdere thread over geweest en het probleem staat ook in de bug&wish list. Op andere (HD)zenders speelt het probleem niet.
Een "oplossing" is om in het menu van de Humax de audioprioriteit in te stellen op PCM.

Dit is geen probleem van de Humax of de Samsung.
De problemen met het Dolby digital geluid op 1,2,3 Hd komen voor bij alle aanbieders en lijken al fout te gaan bij de bron in Hilversum.

Zie dit topic:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...4&postcount=70
  #8  
Oud 16 oktober 2009, 09:50
robkamp's schermafbeelding
robkamp robkamp is offline
Member
 
Geregistreerd: 23 mei 2008
Locatie: De Meern/Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra/Ubee en Arris TM702b
DTV: Humax IR HD5000c/DCB-9401R
Berichten: 65
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TheGrouch Bekijk bericht
Eh, het gaat hier toch over de Humax 5050c
niet over een samsung
Sorry, je hebt gelijk. Ik zal het niet meer doen! Maar het geeft wel aan dat het niet alleen om de Humax gaat, maar algemeen een probleem is.
  #9  
Oud 16 oktober 2009, 13:39
TVdigitaal's schermafbeelding
TVdigitaal TVdigitaal is offline
Ziggo 2e lijns DTV Support
 
Geregistreerd: 30 oktober 2008
Locatie: Ziggo
DTV: Allemaal
Berichten: 1.048
Standaard

Er is in "Hilversum" bij de bron nu e.a. aangepast aan het Dolby Digital geluid op Nederland3 HD. Het vermoeden is nu dat hiermee de problemen opgelost zijn voor Nederland3 HD.

Zouden jullie net als wij doen willen luisteren naar het Dolby geluid op Nederland 3 HD en je bevindingen hier http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?p=216286#post216286 willen plaatsen?

Indien het allemaal oke blijkt de komende tijd zal men in Hilversum vanzelfsprekend 1 &2 HD ook aanpassen.

Alvast bedankt!

Nogmaals je bevindigen aub plaatsen in:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?p=216286#post216286
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iHDR5050-C (HD-PVR)




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:23.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl