Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #21  
Oud 14 oktober 2009, 09:49
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.974
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door skippypiet Bekijk bericht
een laptop rechtstreeks op een Ziggo modem aansluit via Lan wel 29mb heeft en zodra ik een Router (...) 35mb
Typo neem ik aan omdat je nu schrijft dat je snelheid juist omhoog gaad met router, nml 35 ipv 29.
  #22  
Oud 14 oktober 2009, 10:19
skippypiet's schermafbeelding
skippypiet skippypiet is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 september 2009
Locatie: Chaam
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra - Arris modem
DTV: Humax IR FOX-C
Berichten: 23
Standaard

Typo, moest zijn 49mb en geen 29mb.....
Dan zal die D-Link wel kapot zijn....
  #23  
Oud 14 oktober 2009, 11:28
skippypiet's schermafbeelding
skippypiet skippypiet is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 september 2009
Locatie: Chaam
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra - Arris modem
DTV: Humax IR FOX-C
Berichten: 23
Standaard

Sorry jongens, ik heb het gevonden, het is mijn netwerk kaart. Ik heb een nieuwe laptop op die D-Link gezet en nu geeft hij WEL 49mb via Lan maar op mijn pc geeft hij 33mb. Dus is mijn kaart out of date. Effe een nieuwe model kopen dus. Nog 1 vraag : draadloos, gaat dat maar tot 24mb ??? en waarom ???
  #24  
Oud 14 oktober 2009, 11:55
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.974
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door skippypiet Bekijk bericht
Sorry jongens, ik heb het gevonden, het is mijn netwerk kaart. Ik heb een nieuwe laptop op die D-Link gezet en nu geeft hij WEL 49mb via Lan maar op mijn pc geeft hij 33mb. Dus is mijn kaart out of date. Effe een nieuwe model kopen dus. Nog 1 vraag : draadloos, gaat dat maar tot 24mb ??? en waarom ???
Hangt van je draadloze netwerk adapter af.

802.11g (let op de laatste letter, de g dus) haalt theoretisch maximaal 54 mbit/sec, in de praktijk hooguit 24.

802.11n (de n dus als laatste letter) haalt theoretisch maximaal 300 mbit/sec, in de praktijk hooguit 80 of 90.

Kortom: voor 802.11g is 24 megabit heel normaal. Voor 802.11n is het nogal mager.
Check je wireless netwerk adapter dus.
  #25  
Oud 15 oktober 2009, 13:23
skippypiet's schermafbeelding
skippypiet skippypiet is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 september 2009
Locatie: Chaam
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra - Arris modem
DTV: Humax IR FOX-C
Berichten: 23
Standaard

Hé Xahmol,
Het was dus NIET mijn Router die het snelheid "afkneep"
Het was niet mijn Netwerkkaart....
Het was mijn AVG Free 8.5 !!!
Ik hab mijn AVG geopent, want ik dacht, misschien ligt het wel aan mijn firewall, dat was het dus niet, maar toen ik die 3 vinkjes uitzette bij "LinkScanner".... TJAKKA !!! mijn snelheid is van 35mb naar 49mb gegaan !!! YES de aanhouder wint !!!
Al dat gekut en moeilijk doen, was het gewoon mijn antivirus programma.
  #26  
Oud 15 oktober 2009, 14:02
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.974
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door skippypiet Bekijk bericht
Al dat gekut en moeilijk doen, was het gewoon mijn antivirus programma.
Tja, en dat is exact waarom de helpdesk altijd zegt dat je de speedcheck in veilige modus moet doen. Dan weet je zeker dat er geen software je connectie vertraagd.

Maar goed dat je het gevonden hebt.
  #27  
Oud 16 oktober 2009, 19:47
skippypiet's schermafbeelding
skippypiet skippypiet is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 september 2009
Locatie: Chaam
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra - Arris modem
DTV: Humax IR FOX-C
Berichten: 23
Standaard

Wie had verwacht dat 1 vinkje zoveel problemen kan geven. Ik heb mijn Sitecom gehouden, want die heeft een veel grotere bereik dan die D-Link dir 855 en daar heb ik ook zelfs betere snelheden mee.

  #28  
Oud 25 oktober 2009, 21:22
Bernd's schermafbeelding
Bernd Bernd is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 13 april 2009
Locatie: De Wijk / @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus, Cisco EPC3928AD
DTV: Humax iHDR-5050C via Sony BDV-IT1000 Blu-ray Home Theater set
Berichten: 122
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door skippypiet Bekijk bericht
Ik heb mijn Sitecom gehouden, want die heeft een veel grotere bereik dan die D-Link dir 855 en daar heb ik ook zelfs betere snelheden mee.
Ik sta net op het punt om een D-Link DIR 855 te kopen omdat ik een volledig gigabit-netwerk wil hebben. Het bereik is voor mij wel een issue: mijn huidige router (Sitecom WL-183 met 3 externe antennes) doet het prima, een andere Sitecom (WL-342 met 3 geïntegreerde antennes) is zeer slecht. Daar de D-Link DIR 855 ook 3 externe antennes heeft hoopte ik op een gelijkwaardige dekking als de Sitecom WL-183: blijkbaar niet dus.

Zou jij kunnen aangeven hoeveel de D-Link slechter is als jouw Sitecom (welke heb je?) ?

Bernd
  #29  
Oud 25 oktober 2009, 21:38
Renatus's schermafbeelding
Renatus Renatus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Casema
Ziggo Internet: Connect & Play Max / Technicolor TC7210
DTV: Horizon / Humax 5200c / CI+
Berichten: 2.191
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bernd Bekijk bericht
Ik sta net op het punt om een D-Link DIR 855 te kopen omdat ik een volledig gigabit-netwerk wil hebben. Het bereik is voor mij wel een issue: mijn huidige router (Sitecom WL-183 met 3 externe antennes) doet het prima, een andere Sitecom (WL-342 met 3 geïntegreerde antennes) is zeer slecht. Daar de D-Link DIR 855 ook 3 externe antennes heeft hoopte ik op een gelijkwaardige dekking als de Sitecom WL-183: blijkbaar niet dus.
Hallo Bernd, er is niets mis met het bereik van de d-link dir-855, hier een meting via een draadloze laptop verbinding op de 5Ghz band:






Kan niet oordelen over de sitecom, maar heb zelf zeer goede ervaringen met de d-link dir-855.
  #30  
Oud 25 oktober 2009, 21:39
Bernd's schermafbeelding
Bernd Bernd is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 13 april 2009
Locatie: De Wijk / @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus, Cisco EPC3928AD
DTV: Humax iHDR-5050C via Sony BDV-IT1000 Blu-ray Home Theater set
Berichten: 122
Standaard

Off topic: Renatus, hoe knip jij de testresultaten zo snel uit het scherm?
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:06.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl