Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+

Mededelingen

CI+ Nieuws, algemene vragen en opmerkingen over CI+ modules en CI+ geschikte TV's
(specifieke posts over bepaalde merken TV's of CI+ CAMS in de eigen subforums)

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 14 oktober 2009, 19:47
Erwin Schuurbiers's schermafbeelding
Erwin Schuurbiers Erwin Schuurbiers is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 oktober 2009
Locatie: Bergen op Zoom @home
Ziggo Internet: Z1 totaal, Motorola
DTV: CI+ module Irdeta
Berichten: 4
Standaard

@ migroen: ja ik heb de allernieuwste software op mijn tv staan. De juiste die ik overigens zelf met veel moeite gevonden heb, aangezien samsung zelf de verkeerde software voor mijn tv op haar Nederlandse site zet, de juiste moest ik via allerlei fora vinden op de Duitse Samsung site :S, maar dit terzijde....
  #12  
Oud 14 oktober 2009, 20:41
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.075
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Erwin Schuurbiers Bekijk bericht
@ migroen: ja ik heb de allernieuwste software op mijn tv staan. De juiste die ik overigens zelf met veel moeite gevonden heb, aangezien samsung zelf de verkeerde software voor mijn tv op haar Nederlandse site zet, de juiste moest ik via allerlei fora vinden op de Duitse Samsung site :S, maar dit terzijde....

Bij de rubriek Samsung vindt je een onderwerp Instructie waar een link staat naar een overzicht model <> software versie en een link naar de software (3 verschillende versies). Heb je deze betreffende posting gevonden en de informatie gebruikt ?

http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...63&postcount=4
  #13  
Oud 14 oktober 2009, 22:06
Erwin Schuurbiers's schermafbeelding
Erwin Schuurbiers Erwin Schuurbiers is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 oktober 2009
Locatie: Bergen op Zoom @home
Ziggo Internet: Z1 totaal, Motorola
DTV: CI+ module Irdeta
Berichten: 4
Standaard

ja, deze software heb ik.... versie die nu op mijn tv staat is:

T-CHL5CIPDEUC-2005.2

bij mijn weten is dit de nieuwste voor mijn tv UE40B6000.

Ik begin er langzaam een beetje een baal van de krijgen, mijn tv hangt inmiddels al twee weken. Ik mag aannemen dat ZIGGO heeeeeel snel met een oplossing gaat komen, dat mag ook wel na alle kritiek die ik bij het tv-programma Radar heb gezien, goeie reclame is dit iig niet.....
  #14  
Oud 15 oktober 2009, 10:29
migroen's schermafbeelding
migroen migroen is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 november 2006
Locatie: West-Graftdijk (1486 MK) - Multikabel
Ziggo Internet: Connect en Play Max + Volop bellen
DTV: Horizon + Humax 5050c (2x) + Humax 5200c
Berichten: 1.476
Standaard

Wat mij opvalt is dat jij het type: EU40B6000VP hebt.

Maar bij Ziggo lees je als goedkeuring: UE40B6000VP

Ook de mensen waar het wel werkt hebben allemaal type: UE40B6000VP

Ik heb niet het verschil kunnen vinden tussen EU en UE maar mogelijk dat daar je probleem zit. Of is het een typefoutje?

Je zou ook de module zelf kunnen omruilen in de winkel door hem daar eens te laten testen voor de zekerheid.
  #15  
Oud 15 oktober 2009, 10:50
hasniman's schermafbeelding
hasniman hasniman is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 11 oktober 2009
Locatie: etten-leur
Berichten: 6
Standaard CI+ERROR: Toestel Certificaat Ongeldig-Verlopen-16

yes de probleem is opgelost

de monteur van samsung is langs geweest
de probleem was nieuw voor hem hij heeft iets gedaan wat de klant niet mag weten op de afstandbedingen ergens op gedrukt en zo is hij gekomen in de services menu.
volgens hem klopt als op de services menu ander optie wat hij gedaan heeft was de ci+ via services menu geresetten.
en toen was CI+ERROR: Toestel Certificaat Ongeldig-Verlopen-16 in ongeldig verlopen- 17 verandert


Authenticatie start weer die probleem CI+ERROR: Toestel Certificaat Ongeldig-Verlopen-17

en de laatste optie was opstarten en Authenticatie start en dan via services menu waar de klante niet aan mogen komen en weten niet hoe dat moet en toen was de
Authenticatie start gestaart zoals het hoort
een nu alle zenders doen het

Laatst gewijzigd door hasniman; 15 oktober 2009 om 11:07
  #16  
Oud 15 oktober 2009, 10:59
migroen's schermafbeelding
migroen migroen is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 november 2006
Locatie: West-Graftdijk (1486 MK) - Multikabel
Ziggo Internet: Connect en Play Max + Volop bellen
DTV: Horizon + Humax 5050c (2x) + Humax 5200c
Berichten: 1.476
Standaard

Service Menu is eenvoudig op te roepen.

1. Zet TV in standby
2. Druk dan achter elkaar de volgende toetsen in op de AB.
Info -> Menu -> Mute -> Power On

Zorg er wel voor dat de CI+ module uit de TV is anders verschijnt het menu niet.

Op deze mannier zouden jullie even de menu instellingen kunnen vergelijken.
  #17  
Oud 18 oktober 2009, 12:33
patri's schermafbeelding
patri patri is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 18 oktober 2009
Locatie: emmen
Ziggo Internet: ziggo digitale tv
DTV: ci+ cam
Berichten: 4
Standaard ci+ cam- fout 11

Hoi allemaal, ik ondervind hetzelfde probleem. Het gaat allemaal goed tot ik de ci+ cam in de tv steek. (ziggo)
Als hij dan de hd zenders authenticeert geeft hij gedurende korte tijd de volgende melding:

ci+ cam- fout:11


Vervolgens krijg ik dan weer ned 1 in hd op m'n beeld en doet hij verder niets.

Wat moet/kan ik zelf evt. in het service menu veranderen????
Heb een samsung ue40b6000 (pxxn)


Ziggo kan mij niet verder helpen met deze foutmelding.

Kan iemand helpen??????
Weet het ff niet meer

Patri

Laatst gewijzigd door patri; 18 oktober 2009 om 12:45
  #18  
Oud 18 oktober 2009, 12:43
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.075
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door patri Bekijk bericht
Hoi allemaal, ik ondervind hetzelfde probleem. Het gaat allemaal goed tot ik de ci+ cam in de tv steek. (ziggo)
Als hij dan de hd zenders authenticeert geeft hij gedurende korte tijd de volgende melding:

ci+ cam- fout:11

Vervolgens krijg ik dan weer ned 1 in hd op m'n beeld en doet hij verder niets.

Wat moet/kan ik zelf evt. in het service menu veranderen????

Ziggo kan mij niet verder helpen met deze foutmelding.

Kan iemand helpen??????
Weet het ff niet meer

Patri
welke TV gebruik je ??
  #19  
Oud 18 oktober 2009, 12:45
patri's schermafbeelding
patri patri is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 18 oktober 2009
Locatie: emmen
Ziggo Internet: ziggo digitale tv
DTV: ci+ cam
Berichten: 4
Standaard

de samsung ue40b6000vpxxn
Eergisteren aangeschaft

Laatst gewijzigd door patri; 18 oktober 2009 om 12:52
  #20  
Oud 1 november 2009, 19:51
ridito's schermafbeelding
ridito ridito is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 november 2009
Locatie: Leidschendam
Ziggo Internet: Ziggo alles in een
DTV: CI+ , Humex en Samsung ,Humex iHDR-5200C
Berichten: 16
Unhappy

Is het intussen opgelost ?

Ik heb exact de zelfde TV en ook het zelfde probleem.
Mijn Schoonvader heeft ook de zelfde TV en bij heb doet hij het wel.
Allebei een UE40B6000VPXXN .
Allebei een CI+ van Ziggo zelf
Bij mijn doen ze het niet bij hem doen ze het wel.
Ik zou zeggen dat het in de TV zit.
Ik weet hoe ik in de menu kan komen maar hoe kan ik de Cam resetten ?
Factory reset lost probleem ook niet op.
Weet iemand hoe je de Cam kunt resetten ?
Ik ga morgen Samsung proberen te bellen.
P.s. De nieuwste software bij samsung werkt niet,wel de versie uit Duitsland maar dit lost het probleem ook niet op.
Het verschil is enkel dat mijn schoonvader een ouder fireware op de TV heeft staan namelijk de T-CHL5CIPDEUC.-2005.2 en ik heb een nieuwere.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:07.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl