Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Algemeen > Ziggo Algemeen

Mededelingen

Ziggo Algemeen Discussies over Algemene Ziggo-zaken, zoals helpdesk en andere niet specifiek aan TV/Internet/Telefonie gekoppelde onderwerpen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 15 oktober 2009, 20:14
Barbarian's schermafbeelding
Barbarian Barbarian is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2008
Locatie: @Home
Ziggo Internet: Alles in één plus|Cisco EPC 3928
DTV: SMiT CI+ CAM (Samsung UE40F5700A)|Samsung SMT-C7140|Cisco 8485DVB|Humax IR-FOX C| TV Extra
Berichten: 1.308
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Isis Bekijk bericht
Alleen is de site niet goed genoeg getest... Met tien bezoekers deed-ie het nog (goh) maar met 10.000 niet meer...
De 'nieuwe site' was ook niet 'up to date' wat betreft gegevens...
__________________
Rwy’n dymuno pob hwyl i chi gyda gweddill eich bywyd

Bä®bä®îäñ
  #12  
Oud 15 oktober 2009, 22:34
Kurt's schermafbeelding
Kurt Kurt is offline
Member
 
Geregistreerd: 29 juli 2009
Locatie: Hoogerheide
Ziggo Internet: Alles in 1 extra/Ubee-modem/sitecome WL-351
DTV: Humax
Berichten: 54
Standaard

Ik heb veel last met het laden van de pagina van ziggo,
Met al die toestanden erop geeft mijn cpu 100% ik gebruik firefox
  #13  
Oud 17 oktober 2009, 18:05
Isis's schermafbeelding
Isis Isis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Hoogezand/@Home
DTV: Samsung DVB-9401R
Berichten: 770
Standaard

Dat kan ook een memory lek zijn; ik heb met Firefox geen enkel probleem met laden van Ziggo.nl. Zeker geen 100% cpu usage. Heb laatst wel een memory lek gehad met FF.
Mijn oplossing was FF opnieuw installeren.

Overigens is de planning nu dat in de loop van november de nieuwe site online komt.
__________________
Please Google your question before asking.
  #14  
Oud 17 oktober 2009, 19:35
Zigmund's schermafbeelding
Zigmund Zigmund is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 25 mei 2009
Locatie: Cogas Almelo @Home
Ziggo Internet: AIE+, Arris
DTV: CI+/Humax IRHD-5000
Berichten: 1.078
Standaard

Het ligt niet aan browser of memory lecks... De startpagina van Ziggo is ook bij mij 10x trager qua opstarten in verhouding tot tal van andere pagina's.
  #15  
Oud 17 oktober 2009, 21:59
Kurt's schermafbeelding
Kurt Kurt is offline
Member
 
Geregistreerd: 29 juli 2009
Locatie: Hoogerheide
Ziggo Internet: Alles in 1 extra/Ubee-modem/sitecome WL-351
DTV: Humax
Berichten: 54
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zigmund Bekijk bericht
Het ligt niet aan browser of memory lecks... De startpagina van Ziggo is ook bij mij 10x trager qua opstarten in verhouding tot tal van andere pagina's.
kijk dat bedoel ik! bij geenstijl.nl heb ik er ook last van.
  #16  
Oud 10 november 2009, 23:13
someone's schermafbeelding
someone someone is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 2 december 2007
Locatie: Almelo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra
DTV: 2x CI+, Cisco 8485
Berichten: 295
Standaard

De nieuwe website van Ziggo is weer online gezet.
  #17  
Oud 10 november 2009, 23:16
Barbarian's schermafbeelding
Barbarian Barbarian is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2008
Locatie: @Home
Ziggo Internet: Alles in één plus|Cisco EPC 3928
DTV: SMiT CI+ CAM (Samsung UE40F5700A)|Samsung SMT-C7140|Cisco 8485DVB|Humax IR-FOX C| TV Extra
Berichten: 1.308
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door someone Bekijk bericht
De nieuwe website van Ziggo is weer online gezet.
Ik zie het, maar qua gegevens nog steeds niet 'up to date'....
__________________
Rwy’n dymuno pob hwyl i chi gyda gweddill eich bywyd

Bä®bä®îäñ
  #18  
Oud 10 november 2009, 23:33
Gizmo©'s schermafbeelding
Gizmo© Gizmo© is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juni 2009
Locatie: Rijswijk
Berichten: 598
Standaard

Zie dat mijn extra TV-pakketten en het volop bellen er niet bijstaat.
Het zal allemaal nog wel bijgewerkt moeten worden.
Als mijn factuur maar klopt.
  #19  
Oud 11 november 2009, 01:50
Helder's schermafbeelding
Helder Helder is offline
Member
 
Geregistreerd: 11 september 2008
Locatie: Voorburg (Casema)
Ziggo Internet: Alles-In-1 Extra / Ubee EVM320B / Draytek Vigor 2930n
DTV: Samsung SD PVR + Cisco HD PVR
Berichten: 34
Standaard Contactformulier werkt niet

Als je op de OK> knop klikt van een volledig ingevulde contactformulier, dan wordt het bovenste veld 'Betreft' waar 'Vraag' of 'Klacht' is geselecteerd rood omlijnt, en verder gebeurt er niets, dus het formulier kan niet verzonden worden.
Hebben er meer mensen dit probleem?
  #20  
Oud 11 november 2009, 09:10
Isis's schermafbeelding
Isis Isis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Hoogezand/@Home
DTV: Samsung DVB-9401R
Berichten: 770
Standaard

Bij mij werkt het wel gewoon... misschien kan je het nog eens proberen?
__________________
Please Google your question before asking.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Algemeen > Ziggo Algemeen




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:22.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl