Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen

Mededelingen

Vragen en Opmerkingen Algemene vragen en opmerkingen over digitale TV en Radio bij Ziggo

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 10 oktober 2009, 20:58
rlottmann's schermafbeelding
rlottmann rlottmann is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 september 2009
Locatie: @ home Roermond
Berichten: 25
Standaard Sony Bravia KDL-37U4000 v.s. CI+

Beste mensen,

Ik weet dat op ziggo.nl de types staan welke ondersteund worden. Maar,

Ik begrijp niet veel van maar waarom zijn de nieuwste TV's wel CI+ kaart ondersteund en onze 3 maanden geleden aangeschafte tv niet? Heeft wel een CAM slot. Is de tv niet te upgraden of iets dergelijks en wat is nou het verschil? Of hebben we weer gewoon een kat in een zak gekocht?

Alvast bedankt,

Robert
  #2  
Oud 10 oktober 2009, 21:32
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rlottmann Bekijk bericht
Beste mensen,

Ik weet dat op ziggo.nl de types staan welke ondersteund worden. Maar,

Ik begrijp niet veel van maar waarom zijn de nieuwste TV's wel CI+ kaart ondersteund en onze 3 maanden geleden aangeschafte tv niet? Heeft wel een CAM slot. Is de tv niet te upgraden of iets dergelijks en wat is nou het verschil? Of hebben we weer gewoon een kat in een zak gekocht?

Alvast bedankt,

Robert
Het feit dat je de TV drie maanden geleden hebt aangeschaft wil niet zeggen dat het ook een recent op de markt gebrachte TV is. Uit het getal 4000 in het typenummer is ook af te leiden dat dat niet het geval is. Deze TV is ontworpen op een moment dat er van een afgeronde CI+ specificatie nog geen sprake was. Lijkt me verder weinig aan te begrijpen waarom die TV dan geen CI+ slot kan hebben. En nee, upgraden van een CI slot naar een CI+ slot is niet mogelijk. Vermoedelijk is de ingebouwde DVB-C tuner ook niet eens geschikt voor HD ontvangst. Dus, kat in de zak gekocht? Ja.
  #3  
Oud 11 oktober 2009, 10:38
jojootje's schermafbeelding
jojootje jojootje is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 augustus 2009
Locatie: Echt / Ziggo / KPN glasvezel
Ziggo Internet: Ai1+ / TL-WR1043ND
DTV: Sony KDL40-W5500/Neotion CI+/Humax 5200
Berichten: 551
Standaard

Je Sony heeft wel een CI-slot, alleen te gebruiken met de Alphacrypt module, maar GEEN HD decoder ingebouwd.
Wil je HD-kanalen bekijken, ben je gebonden aan de HD-decoders/PVR's van Ziggo.
  #4  
Oud 11 oktober 2009, 12:06
rlottmann's schermafbeelding
rlottmann rlottmann is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 september 2009
Locatie: @ home Roermond
Berichten: 25
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jojootje Bekijk bericht
Je Sony heeft wel een CI-slot, alleen te gebruiken met de Alphacrypt module, maar GEEN HD decoder ingebouwd.
Wil je HD-kanalen bekijken, ben je gebonden aan de HD-decoders/PVR's van Ziggo.
Heb (nog) geen behoefte aan HD.

Dus kort gezegd kan ik niet zo'n kaart van ziggo gebruiken om in de tv te steken.
Ik ben dus gebonden aan het extra kastje boven op de dvd speler?

"Waarom deze tv? Alle Tv's hadden een zwarte bling bling rand. Dit model heeft een matte rand. (ivm vlekkende kinderhandjes)"
  #5  
Oud 11 oktober 2009, 13:29
G038's schermafbeelding
G038 G038 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 31 maart 2008
Locatie: Omgeving Den Haag ex-Casema
Berichten: 137
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rlottmann Bekijk bericht
Dus kort gezegd kan ik niet zo'n kaart van ziggo gebruiken om in de tv te steken.
Ik ben dus gebonden aan het extra kastje boven op de dvd speler?
Je kunt overwegen om een Alphacrypt Classic CAM te gebruiken. Deze wordt niet ondersteund door Ziggo of Sony, maar werkt (vooralsnog) wel in TVs met een CI slot en DVB-C ontvanger.
  #6  
Oud 12 oktober 2009, 18:01
rlottmann's schermafbeelding
rlottmann rlottmann is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 september 2009
Locatie: @ home Roermond
Berichten: 25
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door G038 Bekijk bericht
Je kunt overwegen om een Alphacrypt Classic CAM te gebruiken. Deze wordt niet ondersteund door Ziggo of Sony, maar werkt (vooralsnog) wel in TVs met een CI slot en DVB-C ontvanger.
Kan ik hierin het ziggo kaartje stoppen en alle standaard digitale zenders ontvangen die ik nu heb zoals ook alle discovery's, tv oranje en de kinderzenders?
Dat zou dan mooi zijn.

Bedankt voor de reacties

Robert
  #7  
Oud 12 oktober 2009, 18:08
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rlottmann Bekijk bericht
Kan ik hierin het ziggo kaartje stoppen en alle standaard digitale zenders ontvangen die ik nu heb zoals ook alle discovery's, tv oranje en de kinderzenders?
Dat zou dan mooi zijn.

Bedankt voor de reacties

Robert
Ja, een AlphaCrypt Classic CAM werkt in dit toestel, en je kunt dan alle digitale SD zenders waar je een abonnement op hebt ontvangen, maar niet de HD zenders, aangezien de DVB-C tuner in dit toestel niet geschikt is voor ontvangst van HD.
  #8  
Oud 13 oktober 2009, 08:48
rlottmann's schermafbeelding
rlottmann rlottmann is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 september 2009
Locatie: @ home Roermond
Berichten: 25
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Ja, een AlphaCrypt Classic CAM werkt in dit toestel, en je kunt dan alle digitale SD zenders waar je een abonnement op hebt ontvangen, maar niet de HD zenders, aangezien de DVB-C tuner in dit toestel niet geschikt is voor ontvangst van HD.

Dat is goed nieuws.

Thanx mensen,

Robert
  #9  
Oud 13 oktober 2009, 13:26
double0dennis's schermafbeelding
double0dennis double0dennis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Waalwijk / @Home
Ziggo Internet: Internet Z2
Berichten: 214
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rlottmann Bekijk bericht
Dat is goed nieuws.

Thanx mensen,

Robert
Wellicht ten overvloede: de Alphacrypt CAM werkt vooralsnog in het Ziggo netwerk maar het is geen officieel ondersteunde oplossing. Er is geen enkele garantie dat het blijft werken. Het komende jaar tot anderhalf jaar zit u waarschijnlijk wel goed met de Alphacrypt maar daarna wordt het onzeker.
  #10  
Oud 13 oktober 2009, 16:50
Eduard08's schermafbeelding
Eduard08 Eduard08 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 augustus 2008
Locatie: Oosterkwartier
Ziggo Internet: Alles-in-1 min 1
DTV: Humax 5000HD/Samsung DCB H380R
Berichten: 3.344
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door double0dennis Bekijk bericht
Wellicht ten overvloede: de Alphacrypt CAM werkt vooralsnog in het Ziggo netwerk maar het is geen officieel ondersteunde oplossing. Er is geen enkele garantie dat het blijft werken. Het komende jaar tot anderhalf jaar zit u waarschijnlijk wel goed met de Alphacrypt maar daarna wordt het onzeker.
Dus eigenlijk is een los kastje een verstandigere oplossing. Als Alphacrypt over anderhalf jaar niet meer werkt, wie wil hem dan nog overnemen?
Beter gelijk een goede (misschien toch wel HD-) ontvanger kopen. Kun je jaren vooruit. En hij is altijd weer te verkopen.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:20.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl