Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 7 oktober 2009, 21:30
muzik's schermafbeelding
muzik muzik is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 oktober 2009
Locatie: Oldenzaal
Ziggo Internet: alles in 1 plus
DTV: modem EVM 3200
Berichten: 3
Standaard Pc's bij ziggo zien elkaar niet meer

Ik heb een probleem met het maken van eenthuis met werk (niet draadloos). Bij mijn oude provider KPN had ik altijd een thuis netwerk. Hiervoor gebruikte ik een Asus router (gigaX1005b) waarop 3 pc s met Windows xp op waren aangesloten. Bij ziggo probeer ik weer hetzelfde netwerk te maken maar zonder resultaat. De pc s zien elkaar niet, Ik heb het enkele malen geprobeerd zonder resultaat (ook heb ik de stekkker uit de modem/router gehaald en weer aangesloten). Sluit ik echter mijn KPN internet kabel (dit abbonement loopt nog ter overlapping) dan werkt mijn thuis netwerk binnen no time. Hoe kan het dat ik via ziggo mijn thuis netwerk niet voor elkaar krijg?? Pingen lukt wel maar de computers zien elkaar nog steeds niet. Ook heb ik wel internet op alle pc's
  #2  
Oud 7 oktober 2009, 21:37
lollita's schermafbeelding
lollita lollita is offline
Member
 
Geregistreerd: 24 september 2009
Locatie: Woerden
Ziggo Internet: 50 mbps ubee 3200
DTV: dtv
Berichten: 83
Standaard

Misschien bij het KPN gebeuren vaste IP adressen ingetypt?
Zet ze eens op auto ipadres verkrijgen misschien dat dat werkt.
  #3  
Oud 7 oktober 2009, 21:44
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

De oorzaal ligt in elk geval niet in de verbinding van Ziggo en/of hun modem, maar in de configuratie van het thuis netwerk (vanaf de router tot aan de pc's).
__________________

  #4  
Oud 7 oktober 2009, 22:58
tja's schermafbeelding
tja tja is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2007
Locatie: Cogas
Ziggo Internet: A-i-1 Plus, Modem: Ubee
DTV: LG 32LD350 (zonder CAM); Cisco 8455, Ziggo IPTV pilot, Humax Fox C
Berichten: 2.461
Standaard

De gigaX1005b is een switch. Dat werkt prima met KPN aangezien die met modems met ingebouwde router werkt, maar niet met Ziggo, omdat het kabelmodem geen router heeft.

Een switch is heel kort door de bocht gezegd alleen maar een intelligente splitter. Een router heeft vaak een ingebouwde switch maar kan meer: het verkeer routeren ofwel van alles wat er aan verkeer binnenkomt bekijken waar het thuishoort, en het in die richting verder sturen.

Dat je op alle PC's wel een internetverbinding krijgt is vreemd, aangezien je normaal van Ziggo maar één publiek IP adres krijgt. Om dit IP te kunnen delen met meerdere computers is opnieuw een router nodig. Zonder router kun je normaalgesproken maar met één PC tegelijk op internet.
  #5  
Oud 8 oktober 2009, 13:33
muzik's schermafbeelding
muzik muzik is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 oktober 2009
Locatie: Oldenzaal
Ziggo Internet: alles in 1 plus
DTV: modem EVM 3200
Berichten: 3
Standaard

Ik heb en had ze op auto staan ik heb ook wel geprobeerd om zelf ip nr's in te vullen maar toen had ik ook geen internet meer, dus dat werkte ook niet.


Lijkt erop dat het dus niet gaat lukken met de Asus. Zijn er routers die gegarandeerd wel met Ziggo werken en die in dezelfde prijsklasse als de Asus liggen
  #6  
Oud 8 oktober 2009, 16:20
Angelo's schermafbeelding
Angelo Angelo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 4 maart 2008
Locatie: Buchten / @Home
Ziggo Internet: AiE Extra / Arris modem
DTV: Samsung HDTV en Cisco
Berichten: 476
Standaard

In principe werkt IEDERE router met Ziggo. Alleen zoals tja hierboven al meldde, heb jij geen router, maar een switch. Je moet dus een router kopen.
  #7  
Oud 8 oktober 2009, 16:58
Isis's schermafbeelding
Isis Isis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Hoogezand/@Home
DTV: Samsung DVB-9401R
Berichten: 770
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door muzik Bekijk bericht
Ik heb en had ze op auto staan ik heb ook wel geprobeerd om zelf ip nr's in te vullen maar toen had ik ook geen internet meer, dus dat werkte ook niet.


Lijkt erop dat het dus niet gaat lukken met de Asus. Zijn er routers die gegarandeerd wel met Ziggo werken en die in dezelfde prijsklasse als de Asus liggen
Er worden routers door Ziggo uitgeleverd (zie: http://www.ziggo.nl/producten/intern...sten/draadloos), waar Ziggo dus ook gedeeltelijk ondersteuning en garantie op biedt. Met gedeeltelijk bedoel ik dit: Ziggo garandeert dat het werkt met deze routers, maar als je internetproblemen hebt en wil bellen zal je toch eerst worden gevraagd om een pc rechtstreeks op het modem aan te sluiten. Ziggo zal je wel een nieuwe leveren mocht deze kapot zijn. Ik zou niet heel veel ondersteuning verwachten bij de configuratie.

Je kan ook een willekeurige router in een winkel kopen. Ziggo garandeert en ondersteunt dan niks, maar in principe werken alle routers op Ziggo modems. Welke router wel en niet goed is kan ik je niet mee helpen, maar de overige forumleden waarschijnlijk wel.
__________________
Please Google your question before asking.
  #8  
Oud 9 oktober 2009, 15:36
muzik's schermafbeelding
muzik muzik is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 oktober 2009
Locatie: Oldenzaal
Ziggo Internet: alles in 1 plus
DTV: modem EVM 3200
Berichten: 3
Standaard

Erg vervelend dat het niet niet met mijn Asus werkt, moet ik weer extra kosten maken. In ieder geval bedankt allemaal voor de reactie.
Ik zal op zoek gaan naar een andere router.

Grt,

Martijn
  #9  
Oud 9 oktober 2009, 17:29
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door muzik Bekijk bericht
Erg vervelend dat het niet niet met mijn Asus werkt, moet ik weer extra kosten maken. In ieder geval bedankt allemaal voor de reactie.
Ik zal op zoek gaan naar een andere router.

Grt,

Martijn
Subtiel detail. Op zoek naar een router, niet naar een andere. (je hebt nl nu geen router, maar een switch).
__________________

  #10  
Oud 9 oktober 2009, 17:36
Isis's schermafbeelding
Isis Isis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Hoogezand/@Home
DTV: Samsung DVB-9401R
Berichten: 770
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door muzik Bekijk bericht
Erg vervelend dat het niet niet met mijn Asus werkt, moet ik weer extra kosten maken. In ieder geval bedankt allemaal voor de reactie.
Ik zal op zoek gaan naar een andere router.

Grt,

Martijn
Succes! Bekijk ook nog even dit draadje: http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=16239
__________________
Please Google your question before asking.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:05.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl