Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 7 oktober 2009, 18:14
HVDL_47's schermafbeelding
HVDL_47 HVDL_47 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 oktober 2009
Locatie: Groningen
Berichten: 3
Standaard Modem: motorola sb5101E, wel internet geen draadloos netwerk

Goedemiddag,

In ons studentenhuis hebben we een internetabonnement van Ziggo. Ik weet uit mijn hoofd even niet welke maar we betalen 47,95 per maand. Wij hebben daar een modem bij (Motorola SB5101E Surfboard cable modem). Nou wonen wij daar met zijn zessen. Degene die via een kabeltje (van modem naar computer) verbonden zijn hebben wel internet maar degene die draadloos netwerk gebruiken zien sinds enige tijd geen netwerk meer.

Iemand een idee hoe dat kan? en vooral hoe dat opgelost kan worden? Het heeft het altijd wel gedaan namelijk.

Bij voorbaat al veel dank,

Hindri
  #2  
Oud 8 oktober 2009, 00:40
tja's schermafbeelding
tja tja is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2007
Locatie: Cogas
Ziggo Internet: A-i-1 Plus, Modem: Ubee
DTV: LG 32LD350 (zonder CAM); Cisco 8455, Ziggo IPTV pilot, Humax Fox C
Berichten: 2.461
Standaard

Lijkt me een probleem met je router. Als je zeker weet dat niemand ermee heeft lopen knoeien (leer mij studentenhuizen kennen ), kun je eens proberen om deze te resetten door even de stroom eraf te halen.

Let op! Ik heb het dus niet over het motorola modem, maar het kastje wat daar met een kabeltje aan hangt.
  #3  
Oud 8 oktober 2009, 08:30
TRaSH's schermafbeelding
TRaSH TRaSH is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 november 2004
Locatie: (2134ET)Hoofddorp/Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / CISCO EPC3212 / Router: Asus RT-N66U (Merlin build)
DTV: Humax iHDR-5050C Samsung 46C630/Sony 40Z5500 CI+
Berichten: 1.208
Standaard

waar hangt of staat de router ? Merk type ?
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
  #4  
Oud 9 oktober 2009, 12:33
HVDL_47's schermafbeelding
HVDL_47 HVDL_47 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 oktober 2009
Locatie: Groningen
Berichten: 3
Standaard

Het internet komt binnen op die modem (die motorola). Dat is ook het enigste kastje. Ikzelf dacht ook dat er dan een kastje achter moest zitten die het dan draadloosnetwerk mogelijk maakt maar blijkbaar heeft het altijd zo gezeten.

Dus dat internet komt op die modem binnen en moet het ook draadloos kunnen verzenden.

(Het uitschakelen van de stroom en resetten is al meerdere keren gebeurd. Het internet komt er ook wel op binnen, want ikzelf heb wel internet doordat ik verbonden ben met een kabeltje naar de modem)


"waar hangt of staat de router ? Merk type ?"
Hij zit bij iemand op de kamer. Staat op de grond en heeft daar altijd gestaan EN gewerkt. Voor merk zie titel.
  #5  
Oud 9 oktober 2009, 12:36
Vijver's schermafbeelding
Vijver Vijver is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 juli 2009
Locatie: Utrecht
Ziggo Internet: AIE Extra Arris TM702B D-Link Dir-655
DTV: Humax IRHD-5000C & Humax IR- Fox C
Berichten: 2.231
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door HVDL_47 Bekijk bericht
Het internet komt binnen op die modem (die motorola). Dat is ook het enigste kastje. Ikzelf dacht ook dat er dan een kastje achter moest zitten die het dan draadloosnetwerk mogelijk maakt maar blijkbaar heeft het altijd zo gezeten.

Dus dat internet komt op die modem binnen en moet het ook draadloos kunnen verzenden. (schijnt altijd zo geweest te zijn).

(Het uitschakelen van de stroom en resetten is al meerdere keren gebeurd. Het internet komt er ook wel op binnen, want ikzelf heb wel internet doordat ik verbonden ben met een kabeltje naar de modem)


"waar hangt of staat de router ? Merk type ?"
Hij zit bij iemand op de kamer. Staat op de grond en heeft daar altijd gestaan EN gewerkt. Voor merk zie titel.
Dat dacht ik wel. In het geheel geen router.
  #6  
Oud 9 oktober 2009, 12:36
TRaSH's schermafbeelding
TRaSH TRaSH is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 november 2004
Locatie: (2134ET)Hoofddorp/Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / CISCO EPC3212 / Router: Asus RT-N66U (Merlin build)
DTV: Humax iHDR-5050C Samsung 46C630/Sony 40Z5500 CI+
Berichten: 1.208
Standaard

nou nee, ik denk dat je mee gelift hebt op 1 van andere onbeveiligd netwerk. Die nu weg is ofzo. Wil je draadloos dan moet je echt aan een router
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
  #7  
Oud 9 oktober 2009, 12:38
Vijver's schermafbeelding
Vijver Vijver is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 juli 2009
Locatie: Utrecht
Ziggo Internet: AIE Extra Arris TM702B D-Link Dir-655
DTV: Humax IRHD-5000C & Humax IR- Fox C
Berichten: 2.231
Standaard

Had je voorheen een wanadoo/orange/livebox? Daar zat als extra wel een draadloos kaartje in. En 2 ethernet uitgangen.
  #8  
Oud 9 oktober 2009, 12:59
HVDL_47's schermafbeelding
HVDL_47 HVDL_47 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 oktober 2009
Locatie: Groningen
Berichten: 3
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TRaSH Bekijk bericht
nou nee, ik denk dat je mee gelift hebt op 1 van andere onbeveiligd netwerk. Die nu weg is ofzo. Wil je draadloos dan moet je echt aan een router
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
Het was wel ons netwerk want het was beveiligd. Waarvan onze huisgenoten ook de code hebben. Wij zitten bij ziggo, wat eerst @home was.

Maar weet iemand dan iets over de specificaties van de betreffende modem? Als iemand nou zeker weet dat die modem daar niet toe in staat is... (of wel..)
  #9  
Oud 9 oktober 2009, 13:02
Vijver's schermafbeelding
Vijver Vijver is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 juli 2009
Locatie: Utrecht
Ziggo Internet: AIE Extra Arris TM702B D-Link Dir-655
DTV: Humax IRHD-5000C & Humax IR- Fox C
Berichten: 2.231
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door HVDL_47 Bekijk bericht
Het was wel ons netwerk want het was beveiligd. Waarvan onze huisgenoten ook de code hebben. Wij zitten bij ziggo, wat eerst @home was.

Maar weet iemand dan iets over de specificaties van de betreffende modem? Als iemand nou zeker weet dat die modem daar niet toe in staat is... (of wel..)
Die Motorola is daar ABSOLUUT niet toe in staat. Dat dat duidelijk is.
  #10  
Oud 9 oktober 2009, 13:04
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door HVDL_47 Bekijk bericht
Het was wel ons netwerk want het was beveiligd. Waarvan onze huisgenoten ook de code hebben. Wij zitten bij ziggo, wat eerst @home was.

Maar weet iemand dan iets over de specificaties van de betreffende modem? Als iemand nou zeker weet dat die modem daar niet toe in staat is... (of wel..)
Die Motorola heeft geen ingebouwd draadloos netwerk. Het kan dus niet anders dat er wel een router moet staan, die misschien vastgelopen is. Even resetten dus.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:02.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl