Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Internet - Algemeen

Mededelingen

Internet - Algemeen Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 7 oktober 2009, 17:14   #1
HVDL_47
Junior Member
 
HVDL_47's schermafbeelding
Standaard Modem: motorola sb5101E, wel internet geen draadloos netwerk

Goedemiddag,

In ons studentenhuis hebben we een internetabonnement van Ziggo. Ik weet uit mijn hoofd even niet welke maar we betalen 47,95 per maand. Wij hebben daar een modem bij (Motorola SB5101E Surfboard cable modem). Nou wonen wij daar met zijn zessen. Degene die via een kabeltje (van modem naar computer) verbonden zijn hebben wel internet maar degene die draadloos netwerk gebruiken zien sinds enige tijd geen netwerk meer.

Iemand een idee hoe dat kan? en vooral hoe dat opgelost kan worden? Het heeft het altijd wel gedaan namelijk.

Bij voorbaat al veel dank,

Hindri
HVDL_47 is offline  
Oud 7 oktober 2009, 23:40   #2
tja
Senior Member
 
tja's schermafbeelding
Standaard

Lijkt me een probleem met je router. Als je zeker weet dat niemand ermee heeft lopen knoeien (leer mij studentenhuizen kennen ), kun je eens proberen om deze te resetten door even de stroom eraf te halen.

Let op! Ik heb het dus niet over het motorola modem, maar het kastje wat daar met een kabeltje aan hangt.
tja is offline  
Oud 8 oktober 2009, 07:30   #3
TRaSH
Senior Member
 
TRaSH's schermafbeelding
Standaard

waar hangt of staat de router ? Merk type ?
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
TRaSH is offline  
Oud 9 oktober 2009, 11:33   #4
HVDL_47
Junior Member
 
HVDL_47's schermafbeelding
Standaard

Het internet komt binnen op die modem (die motorola). Dat is ook het enigste kastje. Ikzelf dacht ook dat er dan een kastje achter moest zitten die het dan draadloosnetwerk mogelijk maakt maar blijkbaar heeft het altijd zo gezeten.

Dus dat internet komt op die modem binnen en moet het ook draadloos kunnen verzenden.

(Het uitschakelen van de stroom en resetten is al meerdere keren gebeurd. Het internet komt er ook wel op binnen, want ikzelf heb wel internet doordat ik verbonden ben met een kabeltje naar de modem)


"waar hangt of staat de router ? Merk type ?"
Hij zit bij iemand op de kamer. Staat op de grond en heeft daar altijd gestaan EN gewerkt. Voor merk zie titel.
HVDL_47 is offline  
Oud 9 oktober 2009, 11:36   #5
Vijver
Senior Member
 
Vijver's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door HVDL_47 Bekijk bericht
Het internet komt binnen op die modem (die motorola). Dat is ook het enigste kastje. Ikzelf dacht ook dat er dan een kastje achter moest zitten die het dan draadloosnetwerk mogelijk maakt maar blijkbaar heeft het altijd zo gezeten.

Dus dat internet komt op die modem binnen en moet het ook draadloos kunnen verzenden. (schijnt altijd zo geweest te zijn).

(Het uitschakelen van de stroom en resetten is al meerdere keren gebeurd. Het internet komt er ook wel op binnen, want ikzelf heb wel internet doordat ik verbonden ben met een kabeltje naar de modem)


"waar hangt of staat de router ? Merk type ?"
Hij zit bij iemand op de kamer. Staat op de grond en heeft daar altijd gestaan EN gewerkt. Voor merk zie titel.
Dat dacht ik wel. In het geheel geen router.
Vijver is offline  
Oud 9 oktober 2009, 11:36   #6
TRaSH
Senior Member
 
TRaSH's schermafbeelding
Standaard

nou nee, ik denk dat je mee gelift hebt op 1 van andere onbeveiligd netwerk. Die nu weg is ofzo. Wil je draadloos dan moet je echt aan een router
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
TRaSH is offline  
Oud 9 oktober 2009, 11:38   #7
Vijver
Senior Member
 
Vijver's schermafbeelding
Standaard

Had je voorheen een wanadoo/orange/livebox? Daar zat als extra wel een draadloos kaartje in. En 2 ethernet uitgangen.
Vijver is offline  
Oud 9 oktober 2009, 11:59   #8
HVDL_47
Junior Member
 
HVDL_47's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TRaSH Bekijk bericht
nou nee, ik denk dat je mee gelift hebt op 1 van andere onbeveiligd netwerk. Die nu weg is ofzo. Wil je draadloos dan moet je echt aan een router
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
Het was wel ons netwerk want het was beveiligd. Waarvan onze huisgenoten ook de code hebben. Wij zitten bij ziggo, wat eerst @home was.

Maar weet iemand dan iets over de specificaties van de betreffende modem? Als iemand nou zeker weet dat die modem daar niet toe in staat is... (of wel..)
HVDL_47 is offline  
Oud 9 oktober 2009, 12:02   #9
Vijver
Senior Member
 
Vijver's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door HVDL_47 Bekijk bericht
Het was wel ons netwerk want het was beveiligd. Waarvan onze huisgenoten ook de code hebben. Wij zitten bij ziggo, wat eerst @home was.

Maar weet iemand dan iets over de specificaties van de betreffende modem? Als iemand nou zeker weet dat die modem daar niet toe in staat is... (of wel..)
Die Motorola is daar ABSOLUUT niet toe in staat. Dat dat duidelijk is.
Vijver is offline  
Oud 9 oktober 2009, 12:04   #10
Ed
Banned User
 
Ed's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door HVDL_47 Bekijk bericht
Het was wel ons netwerk want het was beveiligd. Waarvan onze huisgenoten ook de code hebben. Wij zitten bij ziggo, wat eerst @home was.

Maar weet iemand dan iets over de specificaties van de betreffende modem? Als iemand nou zeker weet dat die modem daar niet toe in staat is... (of wel..)
Die Motorola heeft geen ingebouwd draadloos netwerk. Het kan dus niet anders dat er wel een router moet staan, die misschien vastgelopen is. Even resetten dus.
Ed is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Internet - Algemeen




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl