Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 9 oktober 2009, 13:42   #61
Vijver
Senior Member
 
Vijver's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kingpin Bekijk bericht
Interessante discussie over gebruik van Cat 5/5E of Cat 6.
Ziggo levert momenteel Cat 6 bij de modems.
Waarom: bij navragen, om je ook de retoursnelheid/verlies mee moet gaan rekenen.
Een aardig artikel hierover is hier te lezen.
Er zijn vast meer artikelen over dit onderwerp.
Ik denk dat een Cat 5/E voldoet (omdat deze zeker 1 Gbit aan zou kunnen) te zwart/wit is. Er spelen meer factoren mee.

Achterliggende hardware is een aparte discussie: Dat is nu al bij zeer veel klanten de bottleneck.
Ja, retoursnelheden, dan komen we ergens. Maar of dit voor het thuisnetwerk opgaat? Ik kan op een b-weg 200 km/h rijden, evenals op de a2. Ditzelfde geintje op die b-weg lukt me niet als al die auto's van de a2 zich daar ook bevinden. Op diezelfde a2 ook niet meer, maar die blijft meer capaciteit behouden. Beetje simpel voorgesteld, maar zoiets is het.
Vijver is offline  
Oud 9 oktober 2009, 13:44   #62
om1
Senior Member
 
om1's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kingpin Bekijk bericht
Interessante discussie over gebruik van Cat 5/5E of Cat 6.
Ziggo levert momenteel Cat 6 bij de modems.
Waarom: bij navragen, om je ook de retoursnelheid/verlies mee moet gaan rekenen.
Een aardig artikel hierover is hier te lezen.
Er zijn vast meer artikelen over dit onderwerp.
Ik denk dat een Cat 5/E voldoet (omdat deze zeker 1 Gbit aan zou kunnen) te zwart/wit is. Er spelen meer factoren mee.
Ik begrijp dat Ziggo graag extra marge wil, omdat ze ervanuit moeten gaan dat de kabels slecht behandeld worden.

De 100m overbrugging voor gigabit met Cat5e gaat er wel vanuit dat de kabel niet klem zit aan de scharnierkant van een deur oid Dus wat marge inbouwen kan geen kwaad, inderdaad.
om1 is offline  
Oud 9 oktober 2009, 13:47   #63
om1
Senior Member
 
om1's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vijver Bekijk bericht
Ja, retoursnelheden, dan komen we ergens. Maar of dit voor het thuisnetwerk opgaat? Ik kan op een b-weg 200 km/h rijden, evenals op de a2. Ditzelfde geintje op die b-weg lukt me niet als al die auto's van de a2 zich daar ook bevinden. Op diezelfde a2 ook niet meer, maar die blijft meer capaciteit behouden. Beetje simpel voorgesteld, maar zoiets is het.
Maak je niet weer dezelfde denkfout?

De auto's (ethernetpakketjes) gaan met maximale snelheid (1gbit/s). Alleen zullen het er niet zoveel zijn op een thuisnetwerk, er zal veel ruimte tussen de auto's zitten. Maar ze halen wel de maximum snelheid. Dus de bochten van de weg mogen niet te scherp zijn, om de analogie door te voeren.
om1 is offline  
Oud 9 oktober 2009, 13:58   #64
Vijver
Senior Member
 
Vijver's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door om1 Bekijk bericht
Maak je niet weer dezelfde denkfout?

De auto's (ethernetpakketjes) gaan met maximale snelheid (1gbit/s). Alleen zullen het er niet zoveel zijn op een thuisnetwerk, er zal veel ruimte tussen de auto's zitten. Maar ze halen wel de maximum snelheid. Dus de bochten van de weg mogen niet te scherp zijn, om de analogie door te voeren.
Ik stel het simpel voor, klopt. Maar om het nog simpeler voor te stellen, waarom een lekbak van 8000 liter voor een druppelende kraan? De druppelende kraan is het docsis3 modem. Cat5 of 6 is heel leuk, maar zie het niet in relatie tot docsis3, dat slaat helemaal nergens op. Dus thuis heb je 5-baans snelwegen, docsis3 is een bospaadje met losse stronken. Internetsnelheid zal voorlopig de beperkende factor blijven.
Vijver is offline  
Oud 9 oktober 2009, 14:02   #65
om1
Senior Member
 
om1's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vijver Bekijk bericht
Ik stel het simpel voor, klopt. Maar om het nog simpeler voor te stellen, waarom een lekbak van 8000 liter voor een druppelende kraan? De druppelende kraan is het docsis3 modem. Cat5 of 6 is heel leuk, maar zie het niet in relatie tot docsis3, dat slaat helemaal nergens op. Dus thuis heb je 5-baans snelwegen, docsis3 is een bospaadje met losse stronken. Internetsnelheid zal voorlopig de beperkende factor blijven.
Dat is waar. Maar als je kabeltje tussen je modem en je gigabit router niet OK is, dan heb je er toch last van, ook al gaat er maar 50mbps max door.

De weinige auto's die over de weg gaan, vliegen dan toch uit de bocht, want ze hebben geen rem en rijden altijd volgas.

Laatst gewijzigd door om1; 9 oktober 2009 om 14:10
om1 is offline  
Oud 9 oktober 2009, 14:18   #66
Vijver
Senior Member
 
Vijver's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door om1 Bekijk bericht
Dat is waar. Maar als je kabeltje tussen je modem en je gigabit router niet OK is, dan heb je er toch last van, ook al gaat er maar 50mbps max door.

De weinige auto's die over de weg gaan, vliegen dan toch uit de bocht, want ze hebben geen rem en rijden altijd volgas.
We zijn het wel eens, hoor, vanaf het begin al. Maar welk denkpatroon voorkomen moet worden, is dat mensen absoluut cat6 nodig hebben om docsis3 te laten werken. Ik ken er zo eentje. Die haalt de volle 50mbit, er zitten 2 pc's op, maar hij wil cat6 want dan gaat het nog veel beter. En waarschijnlijk, als het tussen de oren zit, is het nog waar ook.
Vijver is offline  
Oud 9 oktober 2009, 14:24   #67
om1
Senior Member
 
om1's schermafbeelding
Standaard

Heh, idd het zit vaak tussen de oren.

Mijn netwerk thuis lijkt meer op een bedrijfsnetwerk, met aardig wat Unix machines. Ik werk veel thuis en heb een machineparkje om te kunnen testen. En soms lukt het me dan om gigabit ethernet te verzadigen, maar vaak zijn er andere bottlenecks.
om1 is offline  
Oud 9 oktober 2009, 14:27   #68
Ed
Banned User
 
Ed's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kingpin Bekijk bericht
Interessante discussie over gebruik van Cat 5/5E of Cat 6.
Ziggo levert momenteel Cat 6 bij de modems.
Waarom: bij navragen, om je ook de retoursnelheid/verlies mee moet gaan rekenen.
Dat viel me al op, ik kreeg 20mtr Cat6 bij de Ubee modem.
Ed is offline  
Oud 9 oktober 2009, 16:25   #69
Excalibur
Senior Member
 
Excalibur's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vijver Bekijk bericht
Dat dacht ik niet. 100mbit is voor netwerkkabels niets. je bedoelt toch mbit? want je schrijft mb. Alle providers die adverteren met x-aantal MB zijn zelf verkeerd bezig, die bedoelem mbit. Maar die term zegt de normale consument te weinig.
Worden hier niet 2 CAT6 standaarden door elkaar gebruikt?

Voor zover ik weet:

CAT5 : 100Mbit
CAT5E: 1 Gbit
CAT6 : 1 Gbit
CAT6A: 10Gbit
__________________

Excalibur is offline  
Oud 9 oktober 2009, 16:30   #70
Vijver
Senior Member
 
Vijver's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Worden hier niet 2 CAT6 standaarden door elkaar gebruikt?

Voor zover ik weet:

CAT5 : 100Mbit
CAT5E: 1 Gbit
CAT6 : 1 Gbit
CAT6A: 10Gbit
Dat zal het zijn. Heeft iemand die onderstandaarden in huis?
Vijver is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl