Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 5 oktober 2009, 19:10
hansm's schermafbeelding
hansm hansm is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2006
Locatie: Hoofddorp
Berichten: 153
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Kan je dan niet beter ook de centrale verplaatsen? Is meer omdat ik iemand van het slag ben, als je het doet, moet je het goed doen..
Mochten er toch problemen opduiken dan zal ik dat doen maar ik heb helaas geen ruimte meer in de pijpjes die van beneden naar boven lopen. Vooralsnog ziet e.e.a. er goed uit maar ik zoek nog naar een methode om te zien hoeveel fouten het modem "ziet"

Laatst gewijzigd door hansm; 5 oktober 2009 om 21:28
  #12  
Oud 7 oktober 2009, 10:06
hansm's schermafbeelding
hansm hansm is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2006
Locatie: Hoofddorp
Berichten: 153
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hansm Bekijk bericht
....Ik heb nu de coax kabel op een versterket uitgang van de Tratec +8Db en speedtest geeft nog steeds prima waarden en browsen gaat nu ook probleemloos onder Windows en op Mac met Safari.
Hoe kan ik trouwens zien of Motorola modem fouten registreert?
Even als afsluiting van mijn eigen vraag. Alles werkt nu al dagen perfect op de +8Db versterker uitgang. Snelheden en ping waarden zijn uitstekend. zelfs nu mijn Draytek 2820Vn router tussen modem en overige apparatuur zit.

Ik houd me nog aanbevolen voor tips hou ik kan zien wat het Motorola SBV5120E modem registreert als mogelijke fouten. Ik zie soms meldingen op dit forum van allerlei meetwaarden waarvan ik niet weet waar ik die zou kunnen vinden.
  #13  
Oud 7 oktober 2009, 10:08
Frank-NL's schermafbeelding
Frank-NL Frank-NL is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 april 2008
Locatie: Leiden / Casema
Berichten: 246
Standaard

http://192.168.100.1/

Inloggen als admin
Wachwoord is motorola

En dan op de signal pagina kijken, je kan die waardes hier posten.
  #14  
Oud 7 oktober 2009, 10:28
hansm's schermafbeelding
hansm hansm is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2006
Locatie: Hoofddorp
Berichten: 153
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Frank-NL Bekijk bericht
http://192.168.100.1/

Inloggen als admin
Wachwoord is motorola

En dan op de signal pagina kijken, je kan die waardes hier posten.
Super Frank. Hartelijk dank

Waarden zijn als volgt maar door mij absoluut niet te beoordelen:
Upstream:
Frequency: 306000000 Hz
Signal to Noise Ratio: 37 dB
Downstream Modulation: QAM256
Network Access Control Object: ON
Power Level: 15 dBmV
Downstream:
Channel ID: 21
Frequency: 56800000 Hz
Ranging Service ID: 1595
Symbol Rate: 2.560 Msym/s
Power Level: 44 dBmV
Upstream Modulation[3] QPSK [2] 16QAM [3] 64QAM
Signal Stats:
Total Unerrored Codewords: 478739218
Total Correctable Codewords: 16644
Total Uncorrectable Codewords: 0

Laatst gewijzigd door hansm; 7 oktober 2009 om 11:14
  #15  
Oud 7 oktober 2009, 10:37
Frank-NL's schermafbeelding
Frank-NL Frank-NL is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 april 2008
Locatie: Leiden / Casema
Berichten: 246
Standaard

Je downstream is nogal hoog, 15db - upstream ziet er OK uit. SNR ook.

Ik weet niet of dit op termijn problemen kan opleveren, kan je het modem niet voor de versterker krijgen?
  #16  
Oud 7 oktober 2009, 10:40
hansm's schermafbeelding
hansm hansm is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2006
Locatie: Hoofddorp
Berichten: 153
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Frank-NL Bekijk bericht
Je downstream is nogal hoog, 15db - upstream ziet er OK uit. SNR ook.

Ik weet niet of dit op termijn problemen kan opleveren, kan je het modem niet voor de versterker krijgen?
Ik heb Interactieve TV (Cisco box) en daarvoor moet Tratec versterker rechtstreeks op het AOP. Enige vrije aansluitingen op de versterker is een 0Db port en de +8Db waarop het modem nu zit. Valt die downstream buiten de range?

Laatst gewijzigd door hansm; 7 oktober 2009 om 10:54
  #17  
Oud 7 oktober 2009, 10:44
Frank-NL's schermafbeelding
Frank-NL Frank-NL is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 april 2008
Locatie: Leiden / Casema
Berichten: 246
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hansm Bekijk bericht
Ik heb Interactieve TV (Cisco box) en daarvoor moet Tratec versterker rechtstreeks op het AOP. Enige vrije aansluitingen op de versterker is een 0Db port en de +8Db waarop het modem nu zit. Valt die donwstream buiten de range?
Gooi dat modem eens op de 0db poort en post je waardes dan nog eens, op termijn gaat je modem dit niet trekken denk ik.

-edit-
Ideale downstream is 0db, dan krijg je het signaal binnen zoals het de CMTS verlaat.
  #18  
Oud 7 oktober 2009, 11:07
hansm's schermafbeelding
hansm hansm is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2006
Locatie: Hoofddorp
Berichten: 153
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Frank-NL Bekijk bericht
Gooi dat modem eens op de 0db poort en post je waardes dan nog eens, op termijn gaat je modem dit niet trekken denk ik.

-edit-
Ideale downstream is 0db, dan krijg je het signaal binnen zoals het de CMTS verlaat.
Op de 0Db port zijn nu de waarden:
Downstream Value
Frequency: 306000000 Hz
Signal to Noise Ratio: 37 dB
Downstream Modulation: QAM256
Network Access Control Object: ON
Power Level: 7 dBmV

Upstream Value
Channel ID: 21
Frequency: 56800000 Hz
Ranging Service ID: 1595
Symbol Rate:2.560 Msym/s
Power Level: 44 dBmV
Upstream Modulation[3] QPSK [2] 16QAM [3] 64QAM

Signal Stats Value
Total Unerrored Codewords: 542344882
Total Correctable Codewords: 465643
Total Uncorrectable Codewords: 179123

Speedtest.net geeft volgende waarden (achter router) en dat lijkt me uitstekend:
Download: 19,58 Mbps
Upload: 2,85 Mbps
Ping: 27 ms
  #19  
Oud 7 oktober 2009, 11:14
Frank-NL's schermafbeelding
Frank-NL Frank-NL is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 april 2008
Locatie: Leiden / Casema
Berichten: 246
Standaard

Stuk beter zo! Voor de upstream maakt het niks uit en de downstream is nog steeds aan de hoge kant maar wel een stuk minder.

Alleen je uncorrectables gaan wel erg snel, hoe lang staat dat momem online voordat die onderste 3 waardes zo gaan oplopen?
  #20  
Oud 7 oktober 2009, 11:17
hansm's schermafbeelding
hansm hansm is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2006
Locatie: Hoofddorp
Berichten: 153
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Frank-NL Bekijk bericht
Stuk beter zo! Voor de upstream maakt het niks uit en de downstream is nog steeds aan de hoge kant maar wel een stuk minder.

Alleen je uncorrectables gaan wel erg snel, hoe lang staat dat momem online voordat die onderste 3 waardes zo gaan oplopen?
Modem staat ruim 3 dagen online Frank
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:52.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl