Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 5 oktober 2009, 11:46
Jean's schermafbeelding
Jean Jean is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 mei 2008
Locatie: Groningen @Home
Ziggo Internet: AIE+
DTV: DCB H360RA / Samsung LE46A558
Berichten: 100
Standaard netwerk en switch of Linksys WRT120N?

Hallo,
Als het goed is ga ik over van adsl naar ziggo. Ik heb wat vragen:

1. Kan ik mijn 2 pc's met vast ip adres (192.168.*.*) dmv een switch aansluiten zoals ik dat nu ook heb of moet ik een router kopen. Die router komt er eerstdaags wel als ik ook wifi wil maar is nu nog niet nodig, daarom wil ik graag gewoon de switch blijven gebruiken.
2. Ik draai nu op een van de pc's servers op poort 80 en 21, de rest van de poorten zit dicht wegens de NAT. Die servers zijn op zich goed beveiligd. Zijn er nog dingen waar ik aan moet denken?
3. Heeft ziggo geen telefonische helpdesk voor technische vragen zoals deze? Ik kom alleen maar dingen over administratief etc. tegen.

Bedankt.

Edit: Na enig leeswerk hier heb ik besloten toch maar meteen een router te kopen. De Linksys WRT120N Wireless-N Home Router lijkt me aantrekkelijk. Iemand hier ervaringen mee in combinatie met ziggo (motorola waarschijnlijk)?

Laatst gewijzigd door Jean; 5 oktober 2009 om 12:10
  #2  
Oud 5 oktober 2009, 19:26
TRaSH's schermafbeelding
TRaSH TRaSH is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 november 2004
Locatie: (2134ET)Hoofddorp/Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / CISCO EPC3212 / Router: Asus RT-N66U (Merlin build)
DTV: Humax iHDR-5050C Samsung 46C630/Sony 40Z5500 CI+
Berichten: 1.208
Standaard

als je een website/ftp wilt draaien zou ik zelf niet zon budget model kopen,
weet ook niet hoeveel dataverkeer je website/ftp zal gebruiken.
maar zou persoonlijk naar een iets betere opties gaan.
linksys wrt320n/wrt610n
d-link 825/855
netgear3500 (las ik me niet vergis)
dit zijn de meest aanbevolen en besproken routers hier,
waar vaak positieve ervaring uit komt.
__________________


  #3  
Oud 5 oktober 2009, 22:29
Spartagek's schermafbeelding
Spartagek Spartagek is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 november 2008
Locatie: Brabant door Ziggo
Ziggo Internet: Op de terugweg naar Ziggo
DTV: Horizon + Extra box en CI+
Berichten: 927
Standaard

Houdt met de dlink 825 rekening dat er een firmware update nodig is.
naar het schijnt heeft deze wat problemen met doorvoer naar 50mbit.
een update zou dit verholpen hebben

Verder sluit ik me aan bij Trash, al is/zijn de sitecom 306 & 308 ook goede modellen, met uitstekende instelmogelijkheden

hier een WL-306 waar een fileserver voor externe toegang draait (syno109 )
en RDP is ook ingesteld op de diverse pc's
  #4  
Oud 6 oktober 2009, 08:22
Jean's schermafbeelding
Jean Jean is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 mei 2008
Locatie: Groningen @Home
Ziggo Internet: AIE+
DTV: DCB H360RA / Samsung LE46A558
Berichten: 100
Standaard

Bedankt voor jullie reacties,

Ik ga dan toch denk ik voor de wrt320n.
Ik heb trouwens met een sweex router een keer een nogal onprettige ervaring gehad, die is even aangesloten geweest en daarna had ik dat als ik uit standby kwam dat ik soms geen internet meer had en de pc moest rebooten (xp sp3). Alles geprobeerd, niets aan te doen. Omdat ik nogal gehecht ben aan standby functionaliteit heb ik windows opnieuw moeten installeren. Linksys is in ieder geval een naam met wat vertrouwen.
  #5  
Oud 6 oktober 2009, 12:30
Spartagek's schermafbeelding
Spartagek Spartagek is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 november 2008
Locatie: Brabant door Ziggo
Ziggo Internet: Op de terugweg naar Ziggo
DTV: Horizon + Extra box en CI+
Berichten: 927
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jean Bekijk bericht
Bedankt voor jullie reacties,

Ik ga dan toch denk ik voor de wrt320n.
Ik heb trouwens met een sweex router een keer een nogal onprettige ervaring gehad, die is even aangesloten geweest en daarna had ik dat als ik uit standby kwam dat ik soms geen internet meer had en de pc moest rebooten (xp sp3). Alles geprobeerd, niets aan te doen. Omdat ik nogal gehecht ben aan standby functionaliteit heb ik windows opnieuw moeten installeren. Linksys is in ieder geval een naam met wat vertrouwen.
Er is ook niemand hier die je een s***x aan probeert te praten, alleen verkopers van mediamarkt of vobis die er bij zweren !
en die weten dan daarna te vertellen dat het aan de provider ligt, dat je je snelheid niet haalt ( was al bij 20mbit een probleem )
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:27.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl