Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen

Mededelingen

Vragen en Opmerkingen Algemene vragen en opmerkingen over digitale TV en Radio bij Ziggo

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 3 oktober 2009, 23:06
PC2C's schermafbeelding
PC2C PC2C is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 oktober 2009
Locatie: Nieuwegein
Berichten: 7
Unhappy Slecht geluid Sony 40Z5500

Ik heb regelmatig slecht geluid op mijn Sony 40Z5500.
Geen idee of dit aan het toestel ligt of aan het signaal.
Ik keek "digitaal" een met AlphaCrypt module en dat was volgens Ziggo EN Sony de boosdoener
Ach dan maar een CI+ module gekocht: zijn we van dat gez af, alleen het probleem blijft.

Bijvoorbeeld:
  • Het geluid in een programma is goed. Wanneer er een "voice-over" komt is deze veel zachter.
  • Twee mensen praten, de ene is veel zachter dan de andere
  • Soms klinkt het geluid erg "geknepen" alsof de bandbreedte te klein is.
Het probleem is niet reproduceerbaar , dus om nu een Ziggo / Sony monteur te laten komen.......
Op een analoog (slaapkamer) toestel is het geluid gewoon oké.

Iemand een idee in welke richting ik moet zoeken?
  #2  
Oud 4 oktober 2009, 11:22
Rob7's schermafbeelding
Rob7 Rob7 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 maart 2008
Locatie: Geleen
Ziggo Internet: nee
Berichten: 363
Standaard

Als je dan eens op de SCENE toets drukt, verandert dan ook niets?
Staan je geluidskanalen goed (A-B,A of B)?

Ik denk ondertussen nog verder.
  #3  
Oud 4 oktober 2009, 12:02
Harold de 1e's schermafbeelding
Harold de 1e Harold de 1e is nu online
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 juli 2008
Locatie: Groningen @home
Ziggo Internet: Ziggo Alles in 1 Plus Ubee EVW3200 Fritzbox 7270
DTV: Humax IHDR-5050C Humax IRHD-5000C Humax IR Fox C en Cam CI+ module
Berichten: 113
Standaard

De tv werkt wel met de nieuwste firmware?.
  #4  
Oud 4 oktober 2009, 14:01
PC2C's schermafbeelding
PC2C PC2C is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 oktober 2009
Locatie: Nieuwegein
Berichten: 7
Standaard

Het vervelende is: het is zeer wisselvallig, dus 1-2-3 testen is lastig.
Toevallig gisteren, bij de "Koefnoen" was de "rap" bijna niet te verstaan en op het analoge toestel prima.
Ik denk dat ik dat maar eens opneem, misschien is het dat reproduceerbaar.

@ Rob7
Met de Scene hoor ik geen verschil.
De A-B,A of B geluidskanaal instellingen kan ik zo 1-2-3 niet vinden, moet ik dus ff opzoeken.

@ Harold de 1e
Nee, dit was 1.406EA
Ik heb er nu 1.570EA in zitten, kijken op dat beter gaat, hoewel de "Improvements in this version" er niets over zeggen.
Hopelijk is dit probleem al in een eerdere versie aangepakt.

Alvast bedankt voor het meedenken.

Laatst gewijzigd door PC2C; 4 oktober 2009 om 14:08
  #5  
Oud 4 oktober 2009, 17:36
Rob7's schermafbeelding
Rob7 Rob7 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 maart 2008
Locatie: Geleen
Ziggo Internet: nee
Berichten: 363
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door PC2C Bekijk bericht
De A-B,A of B geluidskanaal instellingen kan ik zo 1-2-3 niet vinden, moet ik dus ff opzoeken.
De AUDIO-toets op de afstandbediening
  #6  
Oud 7 oktober 2009, 17:13
PC2C's schermafbeelding
PC2C PC2C is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 oktober 2009
Locatie: Nieuwegein
Berichten: 7
Standaard

@ Rob7
Audio toets werkt alleen op de analoge zenders.
Dan kan ik kiezen tussen 2 speakertjes met of zonder "X" ertussen.
In de digitale mode krijg ik alleen wat info: een soort schaakbordje, een cirkel met een getal erin en een speakertje.

@ Harold de 1e
De firmware update heeft geen verbetering opgeleverd, alleen kon ik de digitale zenders niet meer ordenen. Gelukkig is daar een trucje voor, dus dat is opgelost.

Verder flink zitten spelen met de diverse audio instellingen en heel langzaam gaat het nu wat beter. Overigens, s'avond hagen er gordijnen vlak bij/achter het toestel, dus dat helpt ook niet echt.
Van de week ga ik proberen om het echt hélemaal goed te krijgen.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:54.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl