Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Algemeen > Ziggo Algemeen

Mededelingen

Ziggo Algemeen Discussies over Algemene Ziggo-zaken, zoals helpdesk en andere niet specifiek aan TV/Internet/Telefonie gekoppelde onderwerpen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 2 oktober 2009, 23:56
yuckotheclown's schermafbeelding
yuckotheclown yuckotheclown is offline
Member
 
Geregistreerd: 16 mei 2008
Locatie: Gorredijk @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 plus
DTV: Panasonic
Berichten: 38
Standaard De ETU-01/Signaalsplitter verlengen

Na wat zoeken/googlen op internet, kom ik er niet helemaal uit.

Is het technisch mogelijk, om de etu-01/signaalsplitter te gaan verlengen ?
(+/- 3 meter)

Zo ja, hoe pak ik dit aan ?


Mijn bedoeling is, de router en overige kabelaansluitingen te verhuizen.
Naar de meterkast.
Zonder dat ik extra kosten moet maken, om de aop-aansluiting te verhuizen.

Dennis
  #2  
Oud 3 oktober 2009, 00:01
tja's schermafbeelding
tja tja is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2007
Locatie: Cogas
Ziggo Internet: A-i-1 Plus, Modem: Ubee
DTV: LG 32LD350 (zonder CAM); Cisco 8455, Ziggo IPTV pilot, Humax Fox C
Berichten: 2.461
Standaard

Het kan wel, maar je raakt je garantie op het signaal kwijt. Bij problemen zul je het dus eerst weer terug moeten bouwen om te testen, voordat je een monteur kunt laten komen.

Gebruik goede kabels en metalen F-connectoren (connectoren met een moer zoals nu ook al gebruikt worden op de ETU en het modem).
  #3  
Oud 3 oktober 2009, 00:18
GolfTouch's schermafbeelding
GolfTouch GolfTouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: Waalwijk - voorheen @home
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Modem: Technicolor | Router: TP-link C9 | Switch: D-Link DGS-1016D & 2x 1008D
DTV: CI+ 1.3 Interactief UE55HU7500L | 2x Humax 5050 & IR-FOX | 2x Horizon Box | Anysee E30TC+
Berichten: 3.669
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door yuckotheclown Bekijk bericht
Mijn bedoeling is, de router en overige kabelaansluitingen te verhuizen.
Naar de meterkast.
Zonder dat ik extra kosten moet maken, om de aop-aansluiting te verhuizen.
Is het niet handiger om je AOP wel te verplaatsen middels de juiste materialen? Weet je zeker dat je signaalkwaliteit niet naar beneden gaat.
En echt veel zal dit waarschijnlijk niet kosten als je het zelf kunt doen.

Uiteraard valt dit onder je eigen verantwoordelijkheid als je het doet, maar met de juiste materialen is het goed te doen.

Probeer eerst eens je optie 1 middels de opmerkingen van Tja. Lukt dat niet kunnen we optie 2 proberen.
D
__________________
Power is nothing without control !!!
  #4  
Oud 3 oktober 2009, 20:07
yuckotheclown's schermafbeelding
yuckotheclown yuckotheclown is offline
Member
 
Geregistreerd: 16 mei 2008
Locatie: Gorredijk @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 plus
DTV: Panasonic
Berichten: 38
Standaard

is het ook mogelijk om de etu, te vervangen door een versterker van hirschmann http://www.protronics.nl/winkel/1000...561382f10.html

De nieuwe situatie, komt er dan uit te zien.

AOP ---------- Hirschman Versterker ---- Multitap ---- Router + 3x Kabel TV
3 meter 10 cm 30 cm

( kabels tv vanaf de multitap zijn +/- 5 meter )


Dennis
  #5  
Oud 4 oktober 2009, 11:27
Gerardus's schermafbeelding
Gerardus Gerardus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 juni 2008
Locatie: Overijssel/@home
Ziggo Internet: alles in één basis/Ubee EVW3210
DTV: Humax 5200 + HUMAX 5050-C + TV extra
Berichten: 1.720
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door yuckotheclown Bekijk bericht
is het ook mogelijk om de etu, te vervangen door een versterker van hirschmann http://www.protronics.nl/winkel/1000...561382f10.html

De nieuwe situatie, komt er dan uit te zien.

AOP ---------- Hirschman Versterker ---- Multitap ---- Router + 3x Kabel TV
3 meter 10 cm 30 cm

( kabels tv vanaf de multitap zijn +/- 5 meter )


Dennis
In jouw 2 posten heb je het niet over de modem. Die moet gelijk aan de AOP. De versterker kan ook op de AOP, maar daar kan natuurlijk geen router meer achter.
Is het trouwens wel veel werk om de AOP te verhuizen. Vaak ligt de groene kabel los onder de vloer met voldoende lengte om zonder te verlengen hem naar een ander punt te trekken. Zelf zit ik er ook aan te denken om AOP en modem naar de meterkast te verhuizen. Dat scheelt een hele hoop snoeren in mijn woonkamer.
  #6  
Oud 4 oktober 2009, 16:15
catastrofus's schermafbeelding
catastrofus catastrofus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2008
Locatie: Hengelo@Home (NID 9001)
Ziggo Internet: AI1+/EPC3212/RT-AC87U
DTV: TV-plus + ongecertificeerd spul
Berichten: 7.180
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gerardus Bekijk bericht
In jouw 2 posten heb je het niet over de modem. Die moet gelijk aan de AOP. De versterker kan ook op de AOP, maar daar kan natuurlijk geen router meer achter.
Is het trouwens wel veel werk om de AOP te verhuizen. Vaak ligt de groene kabel los onder de vloer met voldoende lengte om zonder te verlengen hem naar een ander punt te trekken. Zelf zit ik er ook aan te denken om AOP en modem naar de meterkast te verhuizen. Dat scheelt een hele hoop snoeren in mijn woonkamer.
Ik heb hem zelf ook verplaatst van de woonkamer naar de kelder (groene kabel komt het huis binnen via de kelder). En ik moet zeggen dat het reuze mee viel en het scheelt echt bergen kabels in de woonkamer...

Gert.
__________________
2 x et10k (CCCS, PLi4) met een Synology ds211+ (2 x 3TB raid1) ziggo oost + A1/A2/A3/HB TechniSat.
  #7  
Oud 6 oktober 2009, 22:19
yuckotheclown's schermafbeelding
yuckotheclown yuckotheclown is offline
Member
 
Geregistreerd: 16 mei 2008
Locatie: Gorredijk @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 plus
DTV: Panasonic
Berichten: 38
Standaard

Navraag leert, via de site digiproof.nl .
Dat het mogelijk is, de ETU-01 te vervangen door een versterker van het merk "Tratec".
Deze heeft 4 aansluitingen, met retour. (+ kabel keur keurmerk)

Zal de versterker binnenkort bestellen.
En via de forum wel doorgeven, hoe het bevalt.

Dennis
  #8  
Oud 6 oktober 2009, 22:26
GolfTouch's schermafbeelding
GolfTouch GolfTouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: Waalwijk - voorheen @home
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Modem: Technicolor | Router: TP-link C9 | Switch: D-Link DGS-1016D & 2x 1008D
DTV: CI+ 1.3 Interactief UE55HU7500L | 2x Humax 5050 & IR-FOX | 2x Horizon Box | Anysee E30TC+
Berichten: 3.669
Standaard

In het topic hieronder stond ook een reactie van Tja over deze versterker.
Signaalversterker, welke
__________________
Power is nothing without control !!!
  #9  
Oud 27 oktober 2009, 23:57
yuckotheclown's schermafbeelding
yuckotheclown yuckotheclown is offline
Member
 
Geregistreerd: 16 mei 2008
Locatie: Gorredijk @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 plus
DTV: Panasonic
Berichten: 38
Standaard

Zoals beloofd, een reactie.

Heb de versterker, nu een aantal dagen in gebruik.
En het werkt perfect.
  #10  
Oud 28 oktober 2009, 11:13
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles in een extra 200/20,Ubee EVW320b
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Samsung SMT-C7140A HD Recorder, Humax 5300C
Berichten: 3.309
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door GolfTouch Bekijk bericht
In het topic hieronder stond ook een reactie van Tja over deze versterker.
Signaalversterker, welke
Die reactie van Tja klopt alleen niet,want hij zegt dat 1 van de uitgangen onversterkt is,bv voor de tv in de huiskamer of het modem.
Verderop geeft hij een link,maar bij de technische info staat dat alle 4 de uitgangen versterkt zijn.
Daarnaast is een versterking van 4 DB erg weinig.
Deze link geeft hij.
http://www.digiproof.nl/InHome.store...ducts/29000255
Het is eigenlijk meer een 4 voudige splitter zonder verlies dan een echte versterker.
Is je signaal goed,dan is het geen verkeerd dingetje voor kabels tot een meter of 10.
Is je signaal al wat minder dan heb je er weinig aan.
De in het zelfde topic genoemde König PRO20M CAI versterker is dan een veel betere koop.
Maximaal 20 DB (regelbaar) en 4 retour geschikte uitgangen,en veel goedkoper.
__________________
Voorkomen is beter dan genezen,de negeerlijst is dan al snel juist de goede sfeer lijst... voor als echt niets meer helpt.. Vanish !
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Algemeen > Ziggo Algemeen




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:41.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl