Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Internet - Algemeen

Mededelingen

Internet - Algemeen Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 2 oktober 2009, 13:59   #1
Yeahroen
Junior Member
 
Yeahroen's schermafbeelding
Standaard UBEE EVM3200 Status pagina

Ik weet niet meer waar maar ik las dat het iemand gelukt was een status pagina te openen van het UBEE EVM3200 modem. Dus ik ben zelf ook maar gaan stoeien en inderdaad na 2X reset kreeg ik dit te zien op 192.168.1.1






Het modem is zichzelf dan nog aan het trainen/instellen en zodra dat klaar is valt de http verbinding weg.
Ik heb nog gezocht naar een manual oid maar er is bijna niets over deze modem te vinden.
Yeahroen is offline  
Oud 2 oktober 2009, 14:06   #2
Ed
Banned User
 
Ed's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Yeahroen Bekijk bericht
De tweede met een 0c mac address... begint dus schot in de zaak te komen.
Ed is offline  
Oud 2 oktober 2009, 14:24   #3
Yeahroen
Junior Member
 
Yeahroen's schermafbeelding
Standaard

Wil je me eens uitleggen wat hier zo speciaal aan is??
Yeahroen is offline  
Oud 2 oktober 2009, 14:36   #4
Ed
Banned User
 
Ed's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Yeahroen Bekijk bericht
Wil je me eens uitleggen wat hier zo speciaal aan is??
Nou, als mensen van de helpdesk je al niet geloven dat je MAC Address begint met 0c in plaats van 00...
Ed is offline  
Oud 2 oktober 2009, 14:42   #5
Yeahroen
Junior Member
 
Yeahroen's schermafbeelding
Standaard

Ik heb weer gevonden wie ook deze status pagina's kon oproepen.
Madeleine-b http://ziggo-gebruikers.nl/forum/member.php?u=31524
Zij had wel een 00 MAC address
Yeahroen is offline  
Oud 2 oktober 2009, 20:07   #6
aaargh
Senior Member
 
aaargh's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Yeahroen Bekijk bericht
Ik weet niet meer waar maar ik las dat het iemand gelukt was een status pagina te openen van het UBEE EVM3200 modem. Dus ik ben zelf ook maar gaan stoeien en inderdaad na 2X reset kreeg ik dit te zien op 192.168.1.1
(...)
Ja, na reset is het te doen maar daar heb je niet zo heel veel aan want dan kan je alleen de vers-geresette status zien, dus geen signaal kwaliteit en aantal errors.

Ben zelf ook al op zoek geweest naar een manier om er in te komen, maar het ding lijkt alle TCP verbindingen die vanaf binnen komen tegen te houden nadat ie geboot is. Ik heb al van alles geprobeerd (ipv6, ip uit een andere range faken, etc) en helemaal niks lijkt te helpen. Dat het pas na boot niet werkt zou kunnen beteken dat het pas uitgezet wordt nadat het modem z'n configuratie heeft ontvangen vanaf Ziggo. m.a.w dat Ziggo het bewust heeft uitgeschakeld.
aaargh is offline  
Oud 3 oktober 2009, 09:03   #7
Excalibur
Senior Member
 
Excalibur's schermafbeelding
Standaard

Het eerste wat mij opvalt is de ontzettend hoge power op de downstream.
__________________

Excalibur is offline  
Oud 3 oktober 2009, 10:42   #8
Yeahroen
Junior Member
 
Yeahroen's schermafbeelding
Standaard

@ aaargh Als jij gelijk hebt zou de verbinding dus niet verbroken moeten worden als het modem opstart zonder dat de kabel er in zit. Ik zal dit eens een keer proberen.

En omdat er nu op elk scherm 'basic' staat betekend dat dan dat er ook een 'advanced' zou moeten zijn????

Er is nog genoeg mee te spelen met dit modem.

Laatst gewijzigd door Yeahroen; 3 oktober 2009 om 13:30
Yeahroen is offline  
Oud 3 oktober 2009, 16:02   #9
schoft
Banned User
 
schoft's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Yeahroen Bekijk bericht
@ aaargh Als jij gelijk hebt zou de verbinding dus niet verbroken moeten worden als het modem opstart zonder dat de kabel er in zit. Ik zal dit eens een keer proberen.

En omdat er nu op elk scherm 'basic' staat betekend dat dan dat er ook een 'advanced' zou moeten zijn????

Er is nog genoeg mee te spelen met dit modem.
Het klopt.
Als het modem niet aan het internet hangt ( datakabel) fungeert die als
dhcp server eb zit ide in het 192.168.x.x prive netwerk.

Als die wel aan het internet hangt fungeert die als bridge en geeft het verkregen publieke ip rechtstreeks door.


Ik dacht ook dat er meer zou moeten zijn door "basis"maar heb niks gevonden
op het Inet nog...

Misschien https of een poortnummer meegeven ? en ws naam en wachtwoord.???
schoft is offline  
Oud 5 oktober 2009, 17:52   #10
aaargh
Senior Member
 
aaargh's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door schoft Bekijk bericht
(...) Misschien https of een poortnummer meegeven ? en ws naam en wachtwoord.???
Nee, zo simpel is het helaas niet. Ik heb zo'n beetje alles al geprobeerd wat ik kan verzinnen met uitzondering van het openschroeven van 't ding om te zien of er een JTAG interface op zit.
aaargh is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Internet - Algemeen




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl