Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 2 oktober 2009, 14:59
Yeahroen's schermafbeelding
Yeahroen Yeahroen is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 29 september 2009
Locatie: Noordwijk / Ziggo
Ziggo Internet: Ai1E UBEE EVM3200
DTV: geen
Berichten: 15
Standaard UBEE EVM3200 Status pagina

Ik weet niet meer waar maar ik las dat het iemand gelukt was een status pagina te openen van het UBEE EVM3200 modem. Dus ik ben zelf ook maar gaan stoeien en inderdaad na 2X reset kreeg ik dit te zien op 192.168.1.1






Het modem is zichzelf dan nog aan het trainen/instellen en zodra dat klaar is valt de http verbinding weg.
Ik heb nog gezocht naar een manual oid maar er is bijna niets over deze modem te vinden.
  #2  
Oud 2 oktober 2009, 15:06
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Yeahroen Bekijk bericht
De tweede met een 0c mac address... begint dus schot in de zaak te komen.
  #3  
Oud 2 oktober 2009, 15:24
Yeahroen's schermafbeelding
Yeahroen Yeahroen is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 29 september 2009
Locatie: Noordwijk / Ziggo
Ziggo Internet: Ai1E UBEE EVM3200
DTV: geen
Berichten: 15
Standaard

Wil je me eens uitleggen wat hier zo speciaal aan is??
  #4  
Oud 2 oktober 2009, 15:36
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Yeahroen Bekijk bericht
Wil je me eens uitleggen wat hier zo speciaal aan is??
Nou, als mensen van de helpdesk je al niet geloven dat je MAC Address begint met 0c in plaats van 00...
  #5  
Oud 2 oktober 2009, 15:42
Yeahroen's schermafbeelding
Yeahroen Yeahroen is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 29 september 2009
Locatie: Noordwijk / Ziggo
Ziggo Internet: Ai1E UBEE EVM3200
DTV: geen
Berichten: 15
Standaard

Ik heb weer gevonden wie ook deze status pagina's kon oproepen.
Madeleine-b http://ziggo-gebruikers.nl/forum/member.php?u=31524
Zij had wel een 00 MAC address
  #6  
Oud 2 oktober 2009, 21:07
aaargh's schermafbeelding
aaargh aaargh is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 juni 2009
Locatie: Enschede
Ziggo Internet: Alles in 1 extra
DTV: Humax iHRD-5100c
Berichten: 465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Yeahroen Bekijk bericht
Ik weet niet meer waar maar ik las dat het iemand gelukt was een status pagina te openen van het UBEE EVM3200 modem. Dus ik ben zelf ook maar gaan stoeien en inderdaad na 2X reset kreeg ik dit te zien op 192.168.1.1
(...)
Ja, na reset is het te doen maar daar heb je niet zo heel veel aan want dan kan je alleen de vers-geresette status zien, dus geen signaal kwaliteit en aantal errors.

Ben zelf ook al op zoek geweest naar een manier om er in te komen, maar het ding lijkt alle TCP verbindingen die vanaf binnen komen tegen te houden nadat ie geboot is. Ik heb al van alles geprobeerd (ipv6, ip uit een andere range faken, etc) en helemaal niks lijkt te helpen. Dat het pas na boot niet werkt zou kunnen beteken dat het pas uitgezet wordt nadat het modem z'n configuratie heeft ontvangen vanaf Ziggo. m.a.w dat Ziggo het bewust heeft uitgeschakeld.
  #7  
Oud 3 oktober 2009, 10:03
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Het eerste wat mij opvalt is de ontzettend hoge power op de downstream.
__________________

  #8  
Oud 3 oktober 2009, 11:42
Yeahroen's schermafbeelding
Yeahroen Yeahroen is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 29 september 2009
Locatie: Noordwijk / Ziggo
Ziggo Internet: Ai1E UBEE EVM3200
DTV: geen
Berichten: 15
Standaard

@ aaargh Als jij gelijk hebt zou de verbinding dus niet verbroken moeten worden als het modem opstart zonder dat de kabel er in zit. Ik zal dit eens een keer proberen.

En omdat er nu op elk scherm 'basic' staat betekend dat dan dat er ook een 'advanced' zou moeten zijn????

Er is nog genoeg mee te spelen met dit modem.

Laatst gewijzigd door Yeahroen; 3 oktober 2009 om 14:30
  #9  
Oud 3 oktober 2009, 17:02
schoft's schermafbeelding
schoft schoft is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 2 oktober 2009
Locatie: utrecht
Ziggo Internet: aie-extra / ubee evn3200
Berichten: 26
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Yeahroen Bekijk bericht
@ aaargh Als jij gelijk hebt zou de verbinding dus niet verbroken moeten worden als het modem opstart zonder dat de kabel er in zit. Ik zal dit eens een keer proberen.

En omdat er nu op elk scherm 'basic' staat betekend dat dan dat er ook een 'advanced' zou moeten zijn????

Er is nog genoeg mee te spelen met dit modem.
Het klopt.
Als het modem niet aan het internet hangt ( datakabel) fungeert die als
dhcp server eb zit ide in het 192.168.x.x prive netwerk.

Als die wel aan het internet hangt fungeert die als bridge en geeft het verkregen publieke ip rechtstreeks door.


Ik dacht ook dat er meer zou moeten zijn door "basis"maar heb niks gevonden
op het Inet nog...

Misschien https of een poortnummer meegeven ? en ws naam en wachtwoord.???
  #10  
Oud 5 oktober 2009, 18:52
aaargh's schermafbeelding
aaargh aaargh is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 juni 2009
Locatie: Enschede
Ziggo Internet: Alles in 1 extra
DTV: Humax iHRD-5100c
Berichten: 465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door schoft Bekijk bericht
(...) Misschien https of een poortnummer meegeven ? en ws naam en wachtwoord.???
Nee, zo simpel is het helaas niet. Ik heb zo'n beetje alles al geprobeerd wat ik kan verzinnen met uitzondering van het openschroeven van 't ding om te zien of er een JTAG interface op zit.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:20.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl