Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 7 oktober 2009, 09:41
pvandam's schermafbeelding
pvandam pvandam is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 8 augustus 2009
Locatie: Hoofddorp, Multikabel
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra (50/5)
DTV: Windows 7 MCE Analoog
Berichten: 12
Standaard

Met het Arris modem is het precies hetzelfde.
Zie hier http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=20925

Wat velen rapporteren is dat na een firmware update het modem niet meer bereikbaar was.

Ik kan bevestigen dat mijn modem (Arris, die andere) altijd keurig benaderbaar was via het IP adres, zelfs met mijn andere componenten (PC's, Router) in een andere range.

Na de firmware update lukt het benaderen alleen tijdens opstarten.
En dit wordt in deze thread ook uitgelegd waarom dat wel werkt.

Het lijkt er dus op dat vwb de Arris, dit na de Firmware update specifiek wordt geblocked nadat het modem volledig is opgestart.

Het zou natuurlijk wel handig zijn dat iemand van Ziggo dit gewoon bevestigd, misschien is er wel een technische reden voor.

Het kunnen openen van de modem statuspagina vind ik erg handig en belangrijk. Zeker als er iets niet werkt, want dan loop je toch even al je apparaten na en kun je concluderen welke actie je moet nemen.

Maar goed, voor de gemiddelde gebruiker zal nog steeds gelden:
Als er iets niet werkt, even alles aan/uit
  #12  
Oud 7 oktober 2009, 18:12
aaargh's schermafbeelding
aaargh aaargh is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 juni 2009
Locatie: Enschede
Ziggo Internet: Alles in 1 extra
DTV: Humax iHRD-5100c
Berichten: 465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pvandam Bekijk bericht
Met het Arris modem is het precies hetzelfde.
Zie hier http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=20925
(...)
Het kunnen openen van de modem statuspagina vind ik erg handig en belangrijk. Zeker als er iets niet werkt, want dan loop je toch even al je apparaten na en kun je concluderen welke actie je moet nemen.(...)
Niet alleen als er iets niet werkt, ik wil er gewoon een monitoring systeem op kunnen zetten.
  #13  
Oud 7 oktober 2009, 19:15
schoft's schermafbeelding
schoft schoft is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 2 oktober 2009
Locatie: utrecht
Ziggo Internet: aie-extra / ubee evn3200
Berichten: 26
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door aaargh Bekijk bericht
Niet alleen als er iets niet werkt, ik wil er gewoon een monitoring systeem op kunnen zetten.
Ik denk dat dat echt niet gaat,gezien het alleen een modem is. (bridged)
Vermoedelijk is het dan of t 1 of t ander..
  #14  
Oud 7 oktober 2009, 19:29
aaargh's schermafbeelding
aaargh aaargh is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 juni 2009
Locatie: Enschede
Ziggo Internet: Alles in 1 extra
DTV: Humax iHRD-5100c
Berichten: 465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door schoft Bekijk bericht
Ik denk dat dat echt niet gaat,gezien het alleen een modem is. (bridged)
Vermoedelijk is het dan of t 1 of t ander..
Nee beide kan, de modem is ook gewoon te pingen. De verbinding op poort 80 wordt ook gewoon geaccepteerd alleen daarna direct weer gesloten (waarsch. een portmapper)
  #15  
Oud 7 oktober 2009, 21:50
Yeahroen's schermafbeelding
Yeahroen Yeahroen is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 29 september 2009
Locatie: Noordwijk / Ziggo
Ziggo Internet: Ai1E UBEE EVM3200
DTV: geen
Berichten: 15
Standaard

Dit was inderdaad ook mijn ervaring.
Modem is gewoon te pingen (192.168.1.1)
En een telnet naar poort 80 (http) maakt wel verbinding maar geeft verder geen respons......

Het is vervelend dat er zo weinig info over deze kabel modems bekend is. Aan de andere kant maakt dat de uitdaging weer wat groter
  #16  
Oud 7 oktober 2009, 22:27
schoft's schermafbeelding
schoft schoft is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 2 oktober 2009
Locatie: utrecht
Ziggo Internet: aie-extra / ubee evn3200
Berichten: 26
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door aaargh Bekijk bericht
Nee beide kan, de modem is ook gewoon te pingen. De verbinding op poort 80 wordt ook gewoon geaccepteerd alleen daarna direct weer gesloten (waarsch. een portmapper)
Heb net geprobeerd.Ik kan pingen op 192.168.1.1 maar verder eigenlijk niks.
htttp lukt niet meer ook niet zonder data kabel op modem.
iig voor de activering lukte dat wel .???
  #17  
Oud 7 oktober 2009, 23:29
madeleine-b's schermafbeelding
madeleine-b madeleine-b is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juni 2009
Locatie: Woerden / Casema
Ziggo Internet: Alles in 1 extra / tijdelijk weer Motorola
DTV: Humax IR-C-Fox
Berichten: 129
Standaard

Het is gewoon een blokkering aan de LAN zijde, heb alle poorten gescant, geprobeerd via http(s)/telnet/ssh te connecten nada...

Verdenk Ziggo er overigens van dat het afsluiten van http:// toegang bewust wordt gedaan.
Klanten die zelf problemen weten te traceren zijn maar lastig, want daarmee past de afhandeling niet meer in het callscript......
  #18  
Oud 8 oktober 2009, 10:57
schoft's schermafbeelding
schoft schoft is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 2 oktober 2009
Locatie: utrecht
Ziggo Internet: aie-extra / ubee evn3200
Berichten: 26
Standaard Ub 3500 3200

Ubee’s DOCSIS ® 3.0 EMTA provides blazing fast data rates up to 320 Mbps downstream and up to 160 Mbps upstream, leading the industry in speed and enabling MSOs to offer value added competitive services. The Ubee DOSCIS® 3.0 EMTA was among the first 8X4 products certified by Cable Labs®. An integrated IPTV solution also enables MSOs to offer IPTV services over their existing MPEG networks. Introduced with the DVM3200 is the new Ubee housing, which is a sleek new design for improved aesthetics in the home.

http://www.ubeeinteractive.com/index.php/products/product-overview/docsis_3.0_emta/ US ?

http://www.ubeeinteractive.com/index.php/productsae EU ?

Ubee Interactive Europe
Room 23-24, Regus Beech Avenue,
54-80, 1119PW Schiphol Rijk, The Netherlands
TEL: +31-(0)20658 6006
FAX: +31-(0)20658 6169
Email: eusales@ubeeinteractive.com

Laatst gewijzigd door schoft; 8 oktober 2009 om 11:45
  #19  
Oud 9 december 2009, 10:33
4np's schermafbeelding
4np 4np is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2009
Locatie: ~
Berichten: 11
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Yeahroen Bekijk bericht
Dit was inderdaad ook mijn ervaring.
Modem is gewoon te pingen (192.168.1.1)
En een telnet naar poort 80 (http) maakt wel verbinding maar geeft verder geen respons......

Het is vervelend dat er zo weinig info over deze kabel modems bekend is. Aan de andere kant maakt dat de uitdaging weer wat groter

SNMP werkt wel...
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:20.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl