Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 2 oktober 2009, 11:38
Leonardo's schermafbeelding
Leonardo Leonardo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 september 2002
Locatie: Den Helder, 1781 - Centrum. (ex-Multiweb.)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra - ARRIS Touchetone TM702 eurodocsis3
DTV: Humax IHDR-5050C
Berichten: 378
Question Favicon website.

Sinds kort host ik mijn website niet meer maar heb de site ondergebracht op de ruimte van mijn Ziggo-abonnement.
Helaas ben ik hierdoor mijn eigen favicon kwijt geraakt en zit nu opgescheept met de favicon van Ziggo. Mijn favicon heb ik wel geupload.

Weet iemand hoe ik die Ziggo-favicon kan veranderen in mijn eigen favicon?

Bij voorbaat dank.
__________________
Groet, Leonardo.
MGVnr: 173
Navigare necesse est.
www.vantijn.net
  #2  
Oud 2 oktober 2009, 12:41
Isis's schermafbeelding
Isis Isis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Hoogezand/@Home
DTV: Samsung DVB-9401R
Berichten: 770
Standaard

Die kan je met HTML linken aan je Ziggo-webspace. In de index.html zet je dan dit:

<head><link REL="SHORTCUT ICON" HREF="http://yoursitedotcom.here/yourdir/favicon.ico"></head>

Op deze manier kan je overigens voor elke sub-pagina een andere favicon instellen.
__________________
Please Google your question before asking.
  #3  
Oud 2 oktober 2009, 14:59
Leonardo's schermafbeelding
Leonardo Leonardo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 september 2002
Locatie: Den Helder, 1781 - Centrum. (ex-Multiweb.)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra - ARRIS Touchetone TM702 eurodocsis3
DTV: Humax IHDR-5050C
Berichten: 378
Standaard

Beste Isis,

Bedankt voor je reactie.
Mijn favicon staat niet in een map maar tussen de htm.pagina's als een aparte regel zodat ik /yourdir/ heb overgeslagen. Het werkt dus neem ik aan dat ik geen fout maak door het weg te laten.

Hartelijk bedankt voor je snelle respons.
__________________
Groet, Leonardo.
MGVnr: 173
Navigare necesse est.
www.vantijn.net
  #4  
Oud 2 oktober 2009, 23:31
Isis's schermafbeelding
Isis Isis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Hoogezand/@Home
DTV: Samsung DVB-9401R
Berichten: 770
Standaard

Ja hoor.

Laatst gewijzigd door Isis; 4 oktober 2009 om 14:25
  #5  
Oud 11 december 2009, 11:50
V4Friend's schermafbeelding
V4Friend V4Friend is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2009
Locatie: Abbekerk
Ziggo Internet: Alles in Een
Berichten: 17
Question Ingewikkelder?

Hoi Isis,

Sinds een tijdje heb ik mijn website bij Ziggo staan en mijn favicon werkte altijd goed (zonder code in de index.htm, de site: http://members.quicknet.nl/wjp.vriend/). Afgelopen week heb ik een domeinnaam geregistreerd (http://www.nibbiktoertoto.nl/) en ik verwachtte geen problemen: helaas .

Op de 'doorgelinkte' site krijg ik de favicon niet te zien: wél de favicon van Ziggo... Ik heb de code, die je eerder postte in de <head></head> sectie geplaatst, helaas zonder resultaat.

Zit er nog een addertje ergens onder en heb je daar ook een 'cure' voor? Alvast bedankt!

P.S.: Nog iets wat mij opvalt: in de 'tab' van de doorgelinkte site komt het volledige adres te staan, in de andere de titel van de pagina. Misschien heeft dat er mee te maken?
  #6  
Oud 12 december 2009, 00:35
tja's schermafbeelding
tja tja is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2007
Locatie: Cogas
Ziggo Internet: A-i-1 Plus, Modem: Ubee
DTV: LG 32LD350 (zonder CAM); Cisco 8455, Ziggo IPTV pilot, Humax Fox C
Berichten: 2.461
Standaard

Even de bron bekeken, op beide vragen mogelijk een antwoord:

Huidige bron:
Code:
<html>
    <head>
        <title>
        </title>
        <link href="http://members.quicknet.nl/favicon.ico" rel="icon" type="image/x-icon">
    </head>
    <frameset>
        <frame src="http://members.quicknet.nl/wjp.vriend/">
    </frameset>
</html>
Wat waarschijnlijk beter werkt:

Code:
<html>
    <head>
        <title>
            Hier de titel van de tab/pagina invullen
        </title>
        <link href="http://members.quicknet.nl/wjp.vriend/favicon.ico" rel="icon" type="image/x-icon">
    </head>
    <frameset>
        <frame src="http://members.quicknet.nl/wjp.vriend/">
    </frameset>
</html>
Voor als je het verschil zo snel niet ziet, tussen de 'title' tags mist dus de titel van je pagina, en in de link naar de favicon mist je gebruikersnaam.
  #7  
Oud 12 december 2009, 12:43
V4Friend's schermafbeelding
V4Friend V4Friend is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2009
Locatie: Abbekerk
Ziggo Internet: Alles in Een
Berichten: 17
Question Bron van broncode?

Hoi tja (en anderen...),

Dat was een goed idee: de broncode is inderdaad zoals je postte . Als je echter de broncode van mijn website bekijkt, via de andere link (http://members.quicknet.nl/wjp.vriend/), dan zie je code, zoals die écht in Frontpage staat (jawel, ik gebruik Frontpage, met frames en zo).

De vraag is nu dus: waar komt de broncode vandaan, in de 'doorgelinkte' site MijnDomein beweert dat het doorlinken er niets mee te maken heeft, maar dat kan ik niet geloven.

Eigenlijk is de vraag: hoe pas ik die broncode aan

P.S.: Ik heb nog effe doorgezocht. Door de doorverwijzing verandert de URL in de adresbalk niet mee, met de pagina. Daardoor laat ie broncode zien, van een niet-bestaand bestand?! Hoe krijg ik dat goed?

Laatst gewijzigd door V4Friend; 12 december 2009 om 13:02
  #8  
Oud 12 december 2009, 18:53
Harold's schermafbeelding
Harold Harold is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 21 februari 2008
Locatie: Franeker @Home Netw. Sneek
Ziggo Internet: Alles in 1 plus
DTV: Nu Humax 5200 en Horizon, had CI+, Samsung DCB-B270R en Digi1
Berichten: 1.074
Standaard

De broncode welke de titel en de favicon van je website laat zien staat in index.htm, hier moet je de titel en favicon url invullen zoals in de voorbeeld eerder gepost door tja.
Succes
  #9  
Oud 13 december 2009, 09:46
V4Friend's schermafbeelding
V4Friend V4Friend is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2009
Locatie: Abbekerk
Ziggo Internet: Alles in Een
Berichten: 17
Standaard

Hoi Harold,

Dat is nou net het probleem: die code staat niet in index.htm...
(de echte inhoud wordt getoond, als je direct naar de website gaat, zie boven).

Probleem is volgens mij, dat de naam van de pagina niet in adresbalk wordt getoond
  #10  
Oud 13 december 2009, 20:54
Leonardo's schermafbeelding
Leonardo Leonardo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 september 2002
Locatie: Den Helder, 1781 - Centrum. (ex-Multiweb.)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra - ARRIS Touchetone TM702 eurodocsis3
DTV: Humax IHDR-5050C
Berichten: 378
Standaard Redirect als frame?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door V4Friend Bekijk bericht
Zit er nog een addertje ergens onder en heb je daar ook een 'cure' voor? Alvast bedankt!

P.S.: Nog iets wat mij opvalt: in de 'tab' van de doorgelinkte site komt het volledige adres te staan, in de andere de titel van de pagina. Misschien heeft dat er mee te maken?
Hallo Wim,

Even uit de losse pols.
Mijn hostingprovider geeft mij de optie om een redirect in te stellen op twee manieren. Een met frames en een zonder frames.

In de eerste optie komt mijn geregistreerde domeinnaam in de adresbalk te staan en met de tweede optie niet.
Dat is een keuze aan jou. Mij maakt het weinig uit als ik maar bezoekers genereer.
Mijn geregistreerde domeinnaam geef ik op als mijn siteadres en als link voor andere collegiale sites.

Mijn ervaring is beter een redirect in te stellen zonder frames o.a. ivm. indexering van zoekmachines die via het geregistreerde domein zoeken en dan niets vinden dan een 'leeg' frame.
Let op dat het frame van de hostingprovider een ander frame is dan het frame van je site.
Ik neem aan dat je direct naar de server van Ziggo upload dus kan je in frontpage in de index de voorgestelde titel opnemen. Kijk maar eens in de broncode van mijn site.
Die broncode wordt heel anders als ik mijn redirect instel als 'frame' en ziet er dan ongeveer uit als jou broncode.
Ik vermoed dat Metaregistrar www.nibbiktoertoto.nl als een frame redirect.

Je kunt dus binnenkomen via www.vantijn.net maar ook via http://members.multiweb.nl/tijn0000/
De redirect kan afhankelijk zijn van je hostingprovider.
Ik zou als het niet lukt toch weer bij Metaregistrar aankloppen.

Succes en alvast Prettige Feestdagen en een goed, gezond 2010!
__________________
Groet, Leonardo.
MGVnr: 173
Navigare necesse est.
www.vantijn.net
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws


Labels
favicon, website



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:21.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl