Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 8 oktober 2009, 07:17
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mennog Bekijk bericht
Ik heb niks ingesteld staan.
Zo kaal geinstalleerd en getest en niks veranderd alles is standaard en werkt als een trein.
En hoe haal je dan je inkomende mail op? Met een pop-connector of host je een eigen domein ? Als jij een smtp-server draait die werkt zou je de enige in nederland bij Ziggo zijn waar dat wel werkt.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #12  
Oud 8 oktober 2009, 07:39
mennog's schermafbeelding
mennog mennog is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2008
Locatie: Schagen
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra - Cisco Modem
DTV: Horizon / Humax 5200 / Samsung / panasonic
Berichten: 262
Standaard

ik heb een eigen domein waarvan de mx records rechtstreeks naar me ziggo ip adres staan en de exchange dit zo oppakt
  #13  
Oud 8 oktober 2009, 07:55
om1's schermafbeelding
om1 om1 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 februari 2009
Locatie: Heemstede Multikabel
Ziggo Internet: Connect Max, Cisco EPC3928AD
Berichten: 661
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mennog Bekijk bericht
ik heb een eigen domein waarvan de mx records rechtstreeks naar me ziggo ip adres staan en de exchange dit zo oppakt
Interessant. Mogen wij de naam van het domein weten? Dan kijk ik even hoe de delivery gaat. Want ik ga er vanuit dat je de situatie goed beschrijft, maar ik wil het toch even checken.
  #14  
Oud 8 oktober 2009, 09:05
om1's schermafbeelding
om1 om1 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 februari 2009
Locatie: Heemstede Multikabel
Ziggo Internet: Connect Max, Cisco EPC3928AD
Berichten: 661
Standaard

Na een PR uitwisseling blijkt dat mennog zich vergiste en zijn setup toch niet zo is dat de mail direct op poort 25 van z'n thuis IP aankomt. Er is een derde partij bij betrokken.

Kortom, ook bij mennog staat poort 25 dicht, en een test laat dat ook zien.
  #15  
Oud 8 oktober 2009, 09:14
mennog's schermafbeelding
mennog mennog is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2008
Locatie: Schagen
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra - Cisco Modem
DTV: Horizon / Humax 5200 / Samsung / panasonic
Berichten: 262
Standaard

trouwens net gekeken op me exchange instellingen daar staat gewoon dat inkomende poort 25 is. en niks anders.


Uitgaand gebruik ik mailserver van Quicknet zelf omdat je anders het verhaal krijgt dat je op een dynamische range zit en die geblacklist zijn vaak bij providers
  #16  
Oud 8 oktober 2009, 11:18
Dark Angel's schermafbeelding
Dark Angel Dark Angel is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 maart 2008
Locatie: 's-Hertogenbosch/@Home
Ziggo Internet: geen Ziggo internet (XS4ALL VDSL2))
DTV: 2x iHDR Humax 5200C
Berichten: 362
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gharkink Bekijk bericht
Hallo,
Ik denk erover binnenkort over te stappen van telfort ADSL naar Ziggo internet.
Wel goed uitkijken, bij Ziggo krijg je geen een vaste ip adres!!!!!!!!!!!!!!!!
Ziggo gebruikt DHCP.
  #17  
Oud 8 oktober 2009, 14:44
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dark Angel Bekijk bericht
Wel goed uitkijken, bij Ziggo krijg je geen een vaste ip adres!!!!!!!!!!!!!!!!
Ziggo gebruikt DHCP.
Maar in de praktijk verandert het ip-adres vrijwel nooit. De leasetijd is weliswaar 1 week, maar als je dezelfde router gebruikt (zelfde mac-adres) krijg je telkens hetzelfde adres terug, tenzij er configuratie wijzigingen in het dhcp deel zitten. Dus inderdaad een dynamisch adres, maar je hoeft niet bang te zijn dat het elke dag anders is.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #18  
Oud 8 oktober 2009, 16:29
MrDroopy's schermafbeelding
MrDroopy MrDroopy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Ziggo CH7465LG Connect Box | d-link dir-855
DTV: Horizon | Humax 5200c | Cisco 8455 | Samsung dcb-h360r | FireDTV
Berichten: 1.255
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mennog Bekijk bericht
trouwens net gekeken op me exchange instellingen daar staat gewoon dat inkomende poort 25 is. en niks anders.


Uitgaand gebruik ik mailserver van Quicknet zelf omdat je anders het verhaal krijgt dat je op een dynamische range zit en die geblacklist zijn vaak bij providers
Wellicht een port forward van een andere poort aan de buitenzijde op je router of secure-smtp? Krijg je met een poortscan op www.grc.com ook te zien dat je poort 25 open staat? Zie je ook de response van de exchange smtp host in dat geval bij grc genoemd staan?

Hier wordt inkomend verkeer op poort 25 in ieder geval gewoon tegengehouden en komt niet langs die weg bij de exchange server hierzo.
__________________
_____________________ www.8h.nl ______________
  #19  
Oud 8 oktober 2009, 20:15
mennog's schermafbeelding
mennog mennog is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2008
Locatie: Schagen
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra - Cisco Modem
DTV: Horizon / Humax 5200 / Samsung / panasonic
Berichten: 262
Standaard

GRC Port Authority Report created on UTC: 2009-10-08 at 18:11:13

Results from scan of ports: 0-1055

4 Ports Open
2 Ports Closed
1050 Ports Stealth
---------------------
1056 Ports Tested

Ports found to be OPEN were: 25, 80, 110, 143

Ports found to be CLOSED were: 21, 443

Other than what is listed above, all ports are STEALTH.
  #20  
Oud 8 oktober 2009, 20:31
om1's schermafbeelding
om1 om1 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 februari 2009
Locatie: Heemstede Multikabel
Ziggo Internet: Connect Max, Cisco EPC3928AD
Berichten: 661
Standaard

Apart, toen ik een test deed naar poort 25 (met het adres dat je me gaf) stond poort 25 dicht. Is bovenstaand test naar je huis IP?
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:17.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl