Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > CI+ en DVB-C

Mededelingen

CI+ en DVB-C Digitale TV via DVB-C of abonnementen met een CI+ module van Ziggo

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 28 september 2009, 20:11   #11
Claude
Member
 
Claude's schermafbeelding
Standaard Philips 42PFL9664

Gisteren CI+ aan de praat gekregen met firmware 058.005.
Teletekst alleen op Ned 1 beschikbaar.

Vandaag bij het aanzetten van de TV het authenticatiescherm een paar seconden in beeld, zoals hierboven ook al aangegeven.

Overschakelen naar ander kanaal is traag. Lijkt te komen doordat eerst een zwart scherm wordt weergegeven met de zendernaam erin. Het zwarte scherm wordt daarna pas ingevuld met het beeld van de zender.
Alphacrypt is sneller. Volgens mij had je daar dat zwarte tussenscherm niet.

Tegen 20.00 uur is alleen Ned 1 HD (ongecodeerd) nog zichtbaar. Bij overschakelen naar andere zenders krijg je de mededeling "gecodeerd signaal" of iets van die strekking.


Edit: Teletekst issue toegevoegd.

Laatst gewijzigd door Claude; 28 september 2009 om 20:18
Claude is offline  
Oud 29 september 2009, 06:03   #12
sanderlo
Member
 
sanderlo's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TomF Bekijk bericht
Het verschijnsel waar Sanderlo op doelt lijkt me een kwestie van certificaatjes. Dat had ik de eerste dag ook, maar was de volgende dag gelukkig verdwenen en ik heb er ook nooit last meer van gehad.
Het is bij mij niet vanzelf weg... Ik ben er wel achter gekomen dat je het alleen ziet als je je TV inschakelt op een niet gecodeerd kanaal (bv Nederland 1 HD). Als je inschakelt op een gecodeerd kanaal (bv RTL4) dan blijft het beeld een tijdje zwart voordat de authentication voltooid is, maar het lijkt dat je de melding dan niet ziet.

Edit: Firmware 0.26.58.5
sanderlo is offline  
Oud 29 september 2009, 07:22   #13
TNG
Member
 
TNG's schermafbeelding
Standaard

Ik had deze issues al in een ander topic neer gezet, maar voor de zekerheid ook hier even:

- TV opstarten duurt een stuk langer. Komt dit doordat de CAM op de achtergrond toch een authenticatie proces uitvoert?
- Het menu van mijn TV (9664) lijkt ineens een stuk trager? Als ik met de ronde knop door het menu navigeer gaat het veel langzamer dan voorheen? (Vooral bij HD kanalen)
- Soms krijg ik tijdens het tv kijken ineens een seconde 'blokjes' door het beeld. Dit is niet vaak en erg kort, maar het is wel irritant. Voorheen met de humax had ik dit niet.
- Het zappen is wat aan de trage kant.

Firmware 0.26.58.5
TNG is offline  
Oud 29 september 2009, 09:25   #14
meenjedatnou
Junior Member
 
meenjedatnou's schermafbeelding
Standaard

Bij werkt alles redelijk goed.
Alleen teletext op Ned 1 maar daar kan ik wel mee leven.
Heb versie: 000.026.058.005 er op staan.
Alleen valt me in het menu van de TV (37PFL9604H/12) op dat ik een extra icoontje erbij heb: Scenea?
Iemand enig idee?
meenjedatnou is offline  
Oud 29 september 2009, 13:38   #15
Henk2304
Senior Member
 
Henk2304's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meenjedatnou Bekijk bericht
Bij werkt alles redelijk goed.
Alleen teletext op Ned 1 maar daar kan ik wel mee leven.
Heb versie: 000.026.058.005 er op staan.
Alleen valt me in het menu van de TV (37PFL9604H/12) op dat ik een extra icoontje erbij heb: Scenea?
Iemand enig idee?
Er zit een SCENEA-label boven de groene toets van de afstandsbediening. Uit de handleiding van een 32PFL5404/12:
"
SCENEA (Achtergrond)

Geeft een achtergrond weer op uw TVscherm.
"
en wat verder:

"
Scenea gebruiken
Met Scenea maakt u van uw TV een
persoonlijke fotolijst. Als Scenea is ingeschakeld,
kunt u op uw TV één afbeelding of een
diavoorstelling met afbeeldingen weergeven;
ideaal voor feestjes of andere sociale bijeenkomsten.

"
__________________
L8r, Henk
Henk2304 is offline  
Oud 29 september 2009, 16:18   #16
jakov
Junior Member
 
jakov's schermafbeelding
Standaard

TV: 32PFL7404H/12
FW: 000.026.038.022

Wat ik irritant vind is dat je favorietenlijst dezelfde volgorde aanhoudt als de komplete lijst:
als je dus zenders 1,2,3,6,54,108,234 als favoriet markeert worden ze opgeslagen als respectievelijk: 1,2,3,4,5,6,7
dus als je in dit voorbeeld zender 234 voor zender 54 wil hebben in je favorieten, zul je deze zender eerst in je komplete lijst op 53 of lager moeten zetten voordat hij in je favorieten als 5 ipv 7 verschijnt. Het zou fijn zijn als je favorieten op een zelfgekozen volgorde kan zetten, wat heb je er anders aan?

ter vergelijking: de losse Philips DCR2020 kan dat wel...
jakov is offline  
Oud 29 september 2009, 17:21   #17
nlrb
Senior Member
 
nlrb's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jakov Bekijk bericht
TV: 32PFL7404H/12
FW: 000.026.038.022

Wat ik irritant vind is dat je favorietenlijst dezelfde volgorde aanhoudt als de komplete lijst:
als je dus zenders 1,2,3,6,54,108,234 als favoriet markeert worden ze opgeslagen als respectievelijk: 1,2,3,4,5,6,7
dus als je in dit voorbeeld zender 234 voor zender 54 wil hebben in je favorieten, zul je deze zender eerst in je komplete lijst op 53 of lager moeten zetten voordat hij in je favorieten als 5 ipv 7 verschijnt. Het zou fijn zijn als je favorieten op een zelfgekozen volgorde kan zetten, wat heb je er anders aan?

ter vergelijking: de losse Philips DCR2020 kan dat wel...
Dit is niet CI+ gerelateerd nog een bug. Je kan het altijd aanmelden bij Philips.
nlrb is offline  
Oud 29 september 2009, 21:27   #18
Mark69
Member
 
Mark69's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sanderlo Bekijk bericht
  • Opstarten gaat wel langzamer.
  • Verder is de 'Authentication OK' melding die elke keer als je opstart levensgroot door het beeld verschijnt behoorlijk storend.
Opstarten gaat inderdaad langzamer. M.i. is er een verschil tussen de stb's en de ci+ cam module. Philips TV verbruikt <0,3 watt in standbye. Een stb verbruikt meer dan 10W in standby, verschil is volgens mij het continue updaten van de st.
Ikzelf heb al minder last van het authentication scherm als ik de TV in standby laat staan ipv helemaal uitzet.
Mark69 is offline  
Oud 29 september 2009, 21:37   #19
Mark69
Member
 
Mark69's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TomF Bekijk bericht
Ik heb ook 2 vragen:
1) Ik ben wel benieuwd of iedereen standaard graag wel Now/Next in beeld zou willen hebben of juist niet. (Nu moet je er voor op het 'Info' knopje drukken)
Ik ben een groot voorstander van Now/Next in beeld. Naast de CI+ Cam heb ik ook twee Samsung STB's met een balk Now/Next en mis dit nu behoorlijk bij het zappen op de CI+.
Mark69 is offline  
Oud 29 september 2009, 22:41   #20
VL32
Member
 
VL32's schermafbeelding
Standaard

ff een andere vraag..worden bij de subtitles ook dvb subtitles ondersteund? of alleen de teletekst subs?
VL32 is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > CI+ en DVB-C


Labels
philips ci+, philips firmware, philips tv 2009, ziggo smartcard



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl