Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Telefonie > Ziggo Vaste Telefonie

Mededelingen

Ziggo Vaste Telefonie Discussies en vragen over Ziggo Vaste Telefonie, nieuwe diensten, tarieven e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #21  
Oud 1 november 2009, 23:50
Spriety's schermafbeelding
Spriety Spriety is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 november 2008
Locatie: Maastricht @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
DTV: Weet niet. Staat in een kastje
Berichten: 14
Standaard

Dat kan "Ziggo Webteam Peter" je wellicht beter uitleggen.
Volgens mij was het uiteindelijk een instelling in een Ziggo-database.
  #22  
Oud 2 november 2009, 12:35
skodarob's schermafbeelding
skodarob skodarob is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 april 2005
Locatie: Heerhugowaard
Berichten: 5
Standaard

Vandaag 02-11 heb ik weer telefoon dus alles weer okay.
Heb een klacht via ziggo.nl gemeld en de TD heeft het nu dus opgelost.:fro ns::appla use:ompo m:
  #23  
Oud 2 november 2009, 14:23
Spriety's schermafbeelding
Spriety Spriety is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 november 2008
Locatie: Maastricht @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
DTV: Weet niet. Staat in een kastje
Berichten: 14
Wink

Proficiat joh.
Ziggo is bang geworden vanuit TROS Radar èn ze zijn verstandig geworden!
  #24  
Oud 23 december 2009, 21:37
RoWa2008's schermafbeelding
RoWa2008 RoWa2008 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 november 2008
Locatie: Enschede @home
Berichten: 24
Standaard

Ik heb een paar maanden geleden ook het Docsis 3.0 modem gekregen en nadat ik deze heb aangesloten heb ik regelmatig dat de telefoon niet werkt. Ik heb dan geen kiestoon meer en ik kan niet meer bellen/gebeld worden. Soms gebeurd dit ook midden in een gesprek, of nadat ik een gesprek heb gehad. Ik moet het modem dan uitzetten, dan wacht ik een paar min. en zet hem weer aan. Vervolgens kan ik dan weer bellen. Dit probleem had ik niet met mijn oude modem. Mijn basisstation heb ik al zo'n 3 meter verplaatst, maar geen succes. Mijn internet werkt daarentegen wel. Lijkt er dus op dat de telefoniegegevens in het modem onderuit gaan, maar het is toch behoorlijk vervelend om het modem iedere keer uit en aan te zetten. Zijn er meer mensen die hier problemen mee hebben en misschien nog andere suggesties?
  #25  
Oud 24 december 2009, 10:55
tja's schermafbeelding
tja tja is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2007
Locatie: Cogas
Ziggo Internet: A-i-1 Plus, Modem: Ubee
DTV: LG 32LD350 (zonder CAM); Cisco 8455, Ziggo IPTV pilot, Humax Fox C
Berichten: 2.461
Standaard

Dat is een bekend probleem in Enschede, dat ook op de storingenpagina zou moeten staan. Daar al gekeken?
  #26  
Oud 24 december 2009, 13:56
RoWa2008's schermafbeelding
RoWa2008 RoWa2008 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 november 2008
Locatie: Enschede @home
Berichten: 24
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tja Bekijk bericht
Dat is een bekend probleem in Enschede, dat ook op de storingenpagina zou moeten staan. Daar al gekeken?
D'r staat inderdaad een melding, maar ik heb deze "storing" al langer.. Heeft deze melding daar nu mee te maken dan?

Citaat:
Groepsstoring van donderdag 17 december 14:04 uur

Op dit moment is er een Telefonie storing in uw regio. Wij werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak
  #27  
Oud 24 december 2009, 17:17
RoWa2008's schermafbeelding
RoWa2008 RoWa2008 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 november 2008
Locatie: Enschede @home
Berichten: 24
Standaard

Ik hoor net van mijn broer dat hij en een ook vriend van hem precies hetzelfde probleem hebben. Hoop dat Ziggo gauw hier wat aan gaat doen, want ik merk sinds vandaag dat ik na elk telefoongesprek geen kiestoon meer heb en dus mijn modem opnieuw moet opstarten. Dit was eerder nog niet zo...
  #28  
Oud 28 december 2009, 10:04
RoWa2008's schermafbeelding
RoWa2008 RoWa2008 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 november 2008
Locatie: Enschede @home
Berichten: 24
Standaard

Ik heb Ziggo ook nog even een mail gestuurd.. En die zeggen dat het aan de software ligt en in jan.2010 er een nieuwe firmware uitkomt. (ik dacht dat ik dat ook gelezen had hier).
  #29  
Oud 5 februari 2010, 09:57
RoWa2008's schermafbeelding
RoWa2008 RoWa2008 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 november 2008
Locatie: Enschede @home
Berichten: 24
Standaard

Lees dit net op internet:

Citaat:
Ziggo maakt nieuwe firmware voor Ubee modem dinsdag 2 februari 2010 | 04:30 CET




Ziggo heeft nieuwe firmware vrijgegeven voor de Ubee modem voor particuliere klanten. Volgens belangenvereniging Coax waren over dit apparaat veel klachten. De update wordt automatisch geïnstalleerd bij het resetten van de modem.


Heb toevallig gisteren een reset op het modem gegeven... omdat hij weer niet werkte.
  #30  
Oud 5 februari 2010, 10:03
Die_Fälscher's schermafbeelding
Die_Fälscher Die_Fälscher is offline
Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2010
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra / Ubee EVM3200
Berichten: 74
Standaard

RoWa? Tip: als je het gedeelte betreffende 'Ziggo Internet' volgt op dit forum had je veel eerder kunnen weten dat er inmiddels een firmwareupdate voor de Ubee is
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Telefonie > Ziggo Vaste Telefonie


Labels
ex-@home., frustraties, gsm-kosten, maastricht, telefonie



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:57.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl