Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Samsung

Mededelingen

Samsung Nieuws, vragen en opmerkingen over Samsung CI+ geschikte TV's

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #21  
Oud 2 oktober 2009, 13:08
Trippel1's schermafbeelding
Trippel1 Trippel1 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 28 september 2009
Locatie: Heemskerk/casema
Ziggo Internet: Ziggo bundel plus, motorola
DTV: Humax .... CI+
Berichten: 7
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dealer Bekijk bericht
De eerste reacties van Samsung zijn inderdaad over het aangeboden signaal of dat het aan de smartcard ligt (maar de kaart zit dan nog in de verpakking...).

Persoonlijk denk ik dan ook dat het meer een combinatie van de hardware is.

Heb een ue40b6000vpxxn met 2004.2 die het niet doet.
Deze opgewaardeerd naar 2005.2 (Duitse site, de Nederlandse is niet goed volgens Samsung), maar nog steeds niets.
Same here
  #22  
Oud 2 oktober 2009, 13:27
svanderlinden's schermafbeelding
svanderlinden svanderlinden is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 augustus 2009
Locatie: Beverwijk
Ziggo Internet: Alles in 1 plus
DTV: Samsung 850, Samsung LED met Ci+
Berichten: 47
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dealer Bekijk bericht
De eerste reacties van Samsung zijn inderdaad over het aangeboden signaal of dat het aan de smartcard ligt (maar de kaart zit dan nog in de verpakking...).

Persoonlijk denk ik dan ook dat het meer een combinatie van de hardware is.

Heb een ue40b6000vpxxn met 2004.2 die het niet doet.
Deze opgewaardeerd naar 2005.2 (Duitse site, de Nederlandse is niet goed volgens Samsung), maar nog steeds niets.

Misschien om de verschillen in hardware te herkennen......

Mijn afstandsbediening is anders van indeling, als die van tripple1, terwijl wij hetzelfde toestel hebben......

Grtz, Steven
  #23  
Oud 2 oktober 2009, 19:36
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.075
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dealer Bekijk bericht
De eerste reacties van Samsung zijn inderdaad over het aangeboden signaal of dat het aan de smartcard ligt (maar de kaart zit dan nog in de verpakking...).

Persoonlijk denk ik dan ook dat het meer een combinatie van de hardware is.

Heb een ue40b6000vpxxn met 2004.2 die het niet doet.
Deze opgewaardeerd naar 2005.2 (Duitse site, de Nederlandse is niet goed volgens Samsung), maar nog steeds niets.
er is een nieuwe instructie, heb je deze al uitgeprobeerd ??
  #24  
Oud 3 oktober 2009, 08:03
Dealer's schermafbeelding
Dealer Dealer is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 oktober 2009
Locatie: Ziggo
Berichten: 3
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
er is een nieuwe instructie, heb je deze al uitgeprobeerd ??
Resetten, zonder module instellen, etc.
Dit werkt bij foutcode 17, maar niet bij 11.
Of bedoelt u iets anders?
  #25  
Oud 1 november 2009, 20:13
ridito's schermafbeelding
ridito ridito is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 november 2009
Locatie: Leidschendam
Ziggo Internet: Ziggo alles in een
DTV: CI+ , Humex en Samsung ,Humex iHDR-5200C
Berichten: 16
Unhappy

Is er intussen een oplossing bekent ?
Ik baal hier goed van want ik heb net een ue40b6000vpxxn gekocht met ci+ en kan hem niet gebruiken.
  #26  
Oud 1 november 2009, 21:57
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.075
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ridito Bekijk bericht
Is er intussen een oplossing bekent ?
Ik baal hier goed van want ik heb net een ue40b6000vpxxn gekocht met ci+ en kan hem niet gebruiken.

Kijk eens naar de threat Authenticatie problemen. Ik moet op deze manier in zo'n beetje elke Samsung threat hetzelfde verhaal (samsung bellen hotfix) doen .

Inmiddels zit ik je 4 keer dezelfde antwoorden te geven. Je hoeft de vraag maar één keer te stellen. Op deze manier moet ik ook nog in de gaten houden wie de vraag stelt
  #27  
Oud 2 november 2009, 07:26
ridito's schermafbeelding
ridito ridito is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 november 2009
Locatie: Leidschendam
Ziggo Internet: Ziggo alles in een
DTV: CI+ , Humex en Samsung ,Humex iHDR-5200C
Berichten: 16
Standaard

Sorry maar ik heb gisteren zeker wel 5 keer Ziggo gebeld met dit probleem,en ze kende het probleem niet en wisten ook geen oplossing.Dus na de hele dag te zitten rommelen ben je wel bereid alles te proberen en op elke site om een oplossing te vragen.
Sorry voor de ongemak.
Ik heb de Hotfix zitten zoeken maar kun je iets speficieker zijn ?
Ik heb het gegooogle't maar kan niet zosnel iets vinden.
Als ik er niet uitkom bel ik Samsung we.( Weer zo een fijne 0900 nummer voor 10 cent per minuut )
P.s. Wat me opvalt is dat Ziggo Helpdesk de telefoon opneemt binnen 2 minuten dat is wel eens anders geweest,dit verzacht de ellende wel.

P.s. het is nu weer donderdag ,dinsdag melde iemand de hotfix en het is nu opgelost.

Laatst gewijzigd door ridito; 5 november 2009 om 07:17
  #28  
Oud 4 november 2009, 12:43
ElfjeTwaalfje's schermafbeelding
ElfjeTwaalfje ElfjeTwaalfje is offline
Member
 
Geregistreerd: 26 augustus 2008
Locatie: hoofddorp multikabel
Ziggo Internet: Z3
Berichten: 63
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ridito Bekijk bericht
Sorry maar ik heb gisteren zeker wel 5 keer Ziggo gebeld met dit probleem,en ze kende het probleem niet en wisten ook geen oplossing.Dus na de hele dag te zitten rommelen ben je wel bereid alles te proberen en op elke site om een oplossing te vragen.
Sorry voor de ongemak.
Ik heb de Hotfix zitten zoeken maar kun je iets speficieker zijn ?
Ik heb het gegooogle't maar kan niet zosnel iets vinden.
Als ik er niet uitkom bel ik Samsung we.( Weer zo een fijne 0900 nummer voor 10 cent per minuut )
P.s. Wat me opvalt is dat Ziggo Helpdesk de telefoon opneemt binnen 2 minuten dat is wel eens anders geweest,dit verzacht de ellende wel.
Uit jouw antwoorden heb ik nog niet het beeld dat je de stappen van anoniem hebt gevolgd. Daarnaast is er voor een paar Samsung TV's een hotfix beschikbaar http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...&postcount=167.
  #29  
Oud 5 november 2009, 07:15
ridito's schermafbeelding
ridito ridito is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 november 2009
Locatie: Leidschendam
Ziggo Internet: Ziggo alles in een
DTV: CI+ , Humex en Samsung ,Humex iHDR-5200C
Berichten: 16
Thumbs up

Het is ondertussen al opgelost ik had dindsdag deze hotfix gevonden en het werkte prima.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Samsung




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:27.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl