Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #21  
Oud 26 september 2009, 21:35
Vijver's schermafbeelding
Vijver Vijver is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 juli 2009
Locatie: Utrecht
Ziggo Internet: AIE Extra Arris TM702B D-Link Dir-655
DTV: Humax IRHD-5000C & Humax IR- Fox C
Berichten: 2.231
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pierre_1 Bekijk bericht
Ben het helemaal met je eens. Je ontvangt van Ziggo gratis en voor niets een update om problemen op te lossen, keus is er totaal niet. Welke problemen lost het op dan? En voor wie? Ik ben er dus behoorlijk op achteruit gegaan, en ik heb heel wat testen achter de rug vandaag. Zie mijn post hiervoor.

Ik heb de afgelopen 15 minuten ook weer wat speedtests gedraaid, en ja wel, het kan nog lager. 28Mbps down, en plotseling 10 seconden later is het 35Mbps. Het is ongelooflijk onstabiel.
Daar komt nog bij dat deze update door ziggo helemaal niet gecommuniceerd wordt. Ik heb de info van threadstarter, te weten Bullet. Maar terug naar jou , Pierre , had je hiervoor ook al dat vreemde gedrag van je arris?
  #22  
Oud 26 september 2009, 21:46
Pierre_1's schermafbeelding
Pierre_1 Pierre_1 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 januari 2009
Locatie: Voorburg / Oud-Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / Ubee EVM3200 / D-link DIR-855
DTV: Humax HDTV
Berichten: 288
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vijver Bekijk bericht
Daar komt nog bij dat deze update door ziggo helemaal niet gecommuniceerd wordt. Ik heb de info van threadstarter, te weten Bullet. Maar terug naar jou , Pierre , had je hiervoor ook al dat vreemde gedrag van je arris?
Voorheen was mijn download met het Arris modem zeer stabiel, een constante 48Mbps, dus daar geen enkel klagen over. Maar ik vond mijn upload niet wat het zijn moest, die fluctueerde wel erg namelijk. Hiervoor heb ik ook nog een calll bij Ziggo lopen. Ik heb verleden week een Ubee modem te leen gekregen van Ziggo en die deed het prima, alleen niet bij het downloaden vanaf mijn pay-newsservers. Daar hebben meer mensen last van, las ik hier en op Tweakers. Dus heb ik een paar dagen geleden mijn Arris maar weer aangesloten, en onverwachts deed die het goed. Maar ja, toen kwam de firmware update gisteren........De rest weet je, ik ben er op achteruit gegaan. Je wordt hier toch ondertussen niet meer goed van.
  #23  
Oud 26 september 2009, 21:55
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vijver Bekijk bericht
??? Welke 2e zin is dat?
Zie quote hieronder (groen)

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vijver Bekijk bericht
Voorzichtige conclusie die we kunnen trekken, heb je een arris met vreemd gedrag, deze update verricht geen wonderen. Integendeel, als je nu al malfunctions hebt.
Ik vroeg me af hoe je dit bedoelde, omdat er integendeel staat kan ik het opvatten dat 'als je nu al malfunctions hebt' deze update wel een oplossing zou zijn, of bedoel je dat juist niet. Maar inmiddels is je punt duidelijk bij mij.


Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vijver Bekijk bericht
Daar komt nog bij dat deze update door ziggo helemaal niet gecommuniceerd wordt. Ik heb de info van threadstarter, te weten Bullet.
Dat is in het verleden ook nooit gedaan en is nu juist wel tevoren al aangekondigd. Er zou een nieuwe versie komen die speedproblemen en stabiliteit moet oplossen.

Dat dit niet zou werken, is mogelijk als ik jullie reacties zie, maar vind ik op dit moment nog te vroeg om te concluderen dat het helemaal niet werkt. Bij de introductie van de modems duurde het ook enige tijd voordat de modems stabiel werden. Dat kan komen omdat alle modems na een reboot op hetzelfde kanaal 'beginnen' en pas later zichzelf verdelen. In het begin zal het dan nog wat trager zijn.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #24  
Oud 26 september 2009, 22:29
Pierre_1's schermafbeelding
Pierre_1 Pierre_1 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 januari 2009
Locatie: Voorburg / Oud-Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / Ubee EVM3200 / D-link DIR-855
DTV: Humax HDTV
Berichten: 288
Standaard

Cees, ik ben het met je eens om niet nu al (voorbarige) conclusies te trekken. Ik heb kennis genoeg om dat te kunnen begrijpen. Maar, dan had Ziggo zijn klanten ook een mail kunnen sturen waarin het een en ander uitgelegd wordt. Als het tijd nodig heeft om een stabiele verbinding te krijgen laat je dat je klanten weten. Doe je dat niet, dan worden er terecht conclusies getrokken, voorbarig of niet. Dat is waar het om draait, communicatie. Het kromme is, Ziggo zorgt voor jouw communicatie maar doet het zelf niet.

ps. Net mijn Arris modem eens een reset gegeven, 48Mbps down, 4.4Mbps Up. Bizar he.....
  #25  
Oud 27 september 2009, 01:46
cyberspace2001's schermafbeelding
cyberspace2001 cyberspace2001 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 december 2008
Locatie: hoofddorp / Noord holland
Ziggo Internet: Alles in 1 extra
DTV: samsung
Berichten: 15
Standaard

Zo: Als iedereen dacht dat het dan toch redelijk schommelend kon zijn:
ping: 10ms
Download: 0,43Mbit
upload: 4,53Mbit

Even ter vergelijking maar me Vodafone HSDPA met max 3,6mbit modem ( oude modem) er maar even bij gepakt en dan krijg ik de volgende getallen te zien:

Ping: 307ms
Download: 2,90Mbit
Upload: 0,33Mbit

Had mijn modem de 7,2 Mbit aangekunt dan waren de waardes hoger geweest.
Dan was de download richting de 5,9Mbit geweest. Dit heb ik namelijk eerder getest met een modem die wel deze waardes haalde.

Conclusie:
Vodafone is hoger in zn ping en vele malen lager in zn upload maar dat heb ik niet nodig als ik simpel wil surfen. Download snelheid ligt op ~ 10x hoger dan de alles in 1 van ziggo. Welke van de 2 bedrijven doet het nou beter?

OHJA wat ik vergeet te melden is dat Vodafone constant is, bij ziggo schommelt/schimmelt het tussen de 0,43 en de 0,15 Mbit. En op andere momenten op de dag haal ik zonder problemen de 50mbit constant, maar dat is alleen als het rustig is op alle lijne buiten en de mensen aan den arbeid zijn.... Lijkt mij geen software fout in de modems maar een capaciteits probleempje.... Maar wie ben ik, ben immers geen IT-er..... *doet kijken naar zn diploma* Ohja toch wel

Even ter extra informatie ik ben thuis door ziekte en gebruik het internet voor tijdsverdrijf op moment en je ziet zodra werkend nederland weg is, en hier erger ik me dood aan bij ziggo want ze luisteren niet, vanaf:
~09:30 uur is de 50mbit beschrikbaar en gaat het als een trein
~18:30uur is het gedaan met de 50 mbit en krijg je 20mbit
~22:45uur is de 20mbit weg en krijg je 5 mbit
~00:00uur is de 5Mbit weg en krijg je ~1 mbit
~03:00uur komt de 50mbit terug
~5:30uur verschijnt ~1mbit weer
En dan begint de cycles weer van voor.
Ziggo luistert niet.sturen een monteur, en vervangt paar versterkers want niet helpt ook al geef je aan dat niet het probleem is, maar buiten ligt.Helpdesk wil het ook niet snappen want waar bemoei je je mee want alles werkt naar behoren zeggen ze dan.
Dit is nu weeknr: 4 met deze klacht en 0 resultaat.

* zingt zachtjes* Multikabel waar ging je nou naar toe...
  #26  
Oud 27 september 2009, 06:38
BertK's schermafbeelding
BertK BertK is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 april 2008
Locatie: Kerkrade / Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra / Netgear WNDR3700 / CISCO EPC3925
DTV: 2x CAM CI+
Berichten: 3.158
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Mijn theorie:

Teveel mensen tegelijk proberen firmware op te halen. Dat zagen we ook gebeuren toen de eerste series modems uitgeleverd werden. De TFTP-servers. Vervelende is dat tijdens het updaten het internet en telfonie niet werkt. Je moet geduld hebben vrees ik en niet ondertussen het modem uitzetten. Het modem reset zichzelf een aantal keren tijdens het updaten. Denk dus dat je beter op dit moment niet je modem kunt resetten en te wachten tot het over een aantal dagen wat rustiger is. (tenzij je nu een hele slechte verbinding hebt).

Mijn verbinding is prima, dus ik wacht wel een tijdje voor ik mijn modem reboot
Proberen de mensen de Firmware op te halen of stuurt Ziggo de Firmware naar de Modems???

Hoe weet ik nu of er nieuwe Firmware wordt geladen of dat het een gewone storing is waar wel het opnieuw starten van de Modem noodzakelijk is???

Hier is trouwens nog niets van een nieuwe Firmware te zien.
Nog steeds die van 5 februari.
Ben wel benieuwd of na de Firmwareupdate de tijd goed wordt weergegeven
en niet zoals nu 1 uur vroeger.
  #27  
Oud 27 september 2009, 09:51
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BertK Bekijk bericht
Proberen de mensen de Firmware op te halen of stuurt Ziggo de Firmware naar de Modems???

Hoe weet ik nu of er nieuwe Firmware wordt geladen of dat het een gewone storing is waar wel het opnieuw starten van de Modem noodzakelijk is???

Hier is trouwens nog niets van een nieuwe Firmware te zien.
Nog steeds die van 5 februari.
Ben wel benieuwd of na de Firmwareupdate de tijd goed wordt weergegeven
en niet zoals nu 1 uur vroeger.
Je modem haalt zelf op eigen houtje de firmware op, zodra hij ziet dat er een nieuwere versie is. Dat controleert hij alleen bij het rebooten van het modem. De enige manier om een modem te dwingen nieuwe firmware op te halen is dus door hem te rebooten. Dat kun je zelf doen door hem uit en aan te zetten, maar dat kan ook door Ziggo gebeuren op afstand. Ze kunnen dus bijvoorbeeld elke nacht een groep modems laten rebooten.

Het werkt dus hetzelfde met je snelheidsprofiel, op het moment dat je upgrade naar een sneller abonnement krijgt je modem een nieuw profiel toegewezen, maar dat wordt pas actief na een reboot van het modem.

De foutieve tijd heeft niets met het modem zelf te maken, maar haalt het modem uit het systeem zelf. Ik vermoed dat ze geen zomertijd gebruiken in de systemen. In het algemeen wordt voor logging ook geen zomer/wintertijd gebruikt, vaak wordt daar UTC (GMT) voor gebruikt zodat je geen missende uren hebt in je log tijdens overgang tussen zomer en wintertijd, blijkbaar is dat hier dus UTC+1. Ik denk dus een bewuste keuze.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #28  
Oud 27 september 2009, 09:58
BertK's schermafbeelding
BertK BertK is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 april 2008
Locatie: Kerkrade / Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra / Netgear WNDR3700 / CISCO EPC3925
DTV: 2x CAM CI+
Berichten: 3.158
Standaard

Thnx voor info...

Draait op het moment goed hier met oude Firmware dus laat ik het maar zo
  #29  
Oud 27 september 2009, 10:00
OmeJoop's schermafbeelding
OmeJoop OmeJoop is offline
Member
 
Geregistreerd: 18 mei 2008
Locatie: -/Casema
Ziggo Internet: Ziggo AI1 Extra / MUVEE
DTV: HUMAX 5200C
Berichten: 91
Standaard

gewoon resetten... (knopje achterkant met pen of paperclip even indrukken) gaan als goed is twee lampjes knipperen en daarna +/- 10 min. geduld hebben, modem lost het zelf op... als alle lampjes weer branden kun je pas weer internetten... even de tijd voor nemen dus!
  #30  
Oud 27 september 2009, 10:02
BertK's schermafbeelding
BertK BertK is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 april 2008
Locatie: Kerkrade / Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra / Netgear WNDR3700 / CISCO EPC3925
DTV: 2x CAM CI+
Berichten: 3.158
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door OmeJoop Bekijk bericht
gewoon resetten... (knopje achterkant met pen of paperclip even indrukken) gaan als goed is twee lampjes knipperen en daarna +/- 10 min. geduld hebben, modem lost het zelf op... als alle lampjes weer branden kun je pas weer internetten... even de tijd voor nemen dus!
Ik werk naar de wet van Murphy....

Never touch a working System
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:21.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl