Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #151  
Oud 11 oktober 2009, 18:26
mennog's schermafbeelding
mennog mennog is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2008
Locatie: Schagen
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra - Cisco Modem
DTV: Horizon / Humax 5200 / Samsung / panasonic
Berichten: 262
Standaard

kan jij in je modem komen met de pagina 192.168.100.1 ?

zo ja heb je nog geen nieuwe firmware.
Je kan dit doen modem resetten 20 sec stekker eruit.

Of reset knop achter het modem indrukken voor 10 sec
Dan zou hij als het goed is de nieuwe firmware binnen moeten halen.

heb je alwel de nieuwe firmware storing laten aan maken bij ziggo
heeft bij mij oko geholpen ze hebben wat gereset op cmts (verdeelpunt) en hup alles weer terug
  #152  
Oud 11 oktober 2009, 18:32
Sasja's schermafbeelding
Sasja Sasja is offline
Member
 
Geregistreerd: 28 juni 2008
Locatie: Den helder
Ziggo Internet: alles in 1 extra, Arris 3.0
Berichten: 94
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mennog Bekijk bericht
kan jij in je modem komen met de pagina 192.168.100.1 ?

zo ja heb je nog geen nieuwe firmware.
Je kan dit doen modem resetten 20 sec stekker eruit.

Of reset knop achter het modem indrukken voor 10 sec
Dan zou hij als het goed is de nieuwe firmware binnen moeten halen.

heb je alwel de nieuwe firmware storing laten aan maken bij ziggo
heeft bij mij oko geholpen ze hebben wat gereset op cmts (verdeelpunt) en hup alles weer terug
ja en nee. de ene keer kan ik wel in mijn modem komen en de andere keer niet. ik had ook naar de firmware versie gekeken en die was nog van februari. Maar ik heb net een tip gevolgd die hier staat
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=21329

maar dat hielp ook niet veel.

maar ik kan em nog een keer proberen te resetten.
als dit niet werkt, hoe laat ik dan de nieuwe firmware storing door Ziggo aanmaken?
  #153  
Oud 11 oktober 2009, 20:42
Sasja's schermafbeelding
Sasja Sasja is offline
Member
 
Geregistreerd: 28 juni 2008
Locatie: Den helder
Ziggo Internet: alles in 1 extra, Arris 3.0
Berichten: 94
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mennog Bekijk bericht
kan jij in je modem komen met de pagina 192.168.100.1 ?

zo ja heb je nog geen nieuwe firmware.
Je kan dit doen modem resetten 20 sec stekker eruit.

Of reset knop achter het modem indrukken voor 10 sec
Dan zou hij als het goed is de nieuwe firmware binnen moeten halen.

heb je alwel de nieuwe firmware storing laten aan maken bij ziggo
heeft bij mij oko geholpen ze hebben wat gereset op cmts (verdeelpunt) en hup alles weer terug
ik heb de reset knop ingedrukt gehouden voor 20 secondes en ik kon daarna een tijdje niet in me modem komen en daarna weer wel en wat bleek: firmware van februari
  #154  
Oud 12 oktober 2009, 11:06
dj-scratch's schermafbeelding
dj-scratch dj-scratch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 januari 2009
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Ziggo Internet: Alles in 1 Plus | Ubee modem ouwe
Berichten: 412
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sasja Bekijk bericht
ik heb de reset knop ingedrukt gehouden voor 20 secondes en ik kon daarna een tijdje niet in me modem komen en daarna weer wel en wat bleek: firmware van februari
Ik heb ook de firmware van februari
  #155  
Oud 12 oktober 2009, 12:58
pleun's schermafbeelding
pleun pleun is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 14 mei 2009
Locatie: stramproy/@home
Ziggo Internet: alles in 1 extra
Berichten: 148
Standaard

Is die van september niet goed ? Komt er weer een nieuwe ? Het is toch te gek voor woorden dat ziggo niks communiceert naar hun klanten. Iedereen moet het gewoon maar uitzoeken en de fora afstruinen om wat informatie te krijgen.
  #156  
Oud 12 oktober 2009, 14:38
dj-scratch's schermafbeelding
dj-scratch dj-scratch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 januari 2009
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Ziggo Internet: Alles in 1 Plus | Ubee modem ouwe
Berichten: 412
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pleun Bekijk bericht
Is die van september niet goed ? Komt er weer een nieuwe ? Het is toch te gek voor woorden dat ziggo niks communiceert naar hun klanten. Iedereen moet het gewoon maar uitzoeken en de fora afstruinen om wat informatie te krijgen.
De meeste gebruikers zijn dan ook niet zo technisch bezig als wij

denk dat 90 procent zegt firmware was dat ?
  #157  
Oud 12 oktober 2009, 15:02
pleun's schermafbeelding
pleun pleun is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 14 mei 2009
Locatie: stramproy/@home
Ziggo Internet: alles in 1 extra
Berichten: 148
Standaard

Nou, als je maanden achter elkaar geen stabiel internet meer krijgt, dan leer je het vanzelf ...
  #158  
Oud 12 oktober 2009, 19:38
Gizmo©'s schermafbeelding
Gizmo© Gizmo© is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juni 2009
Locatie: Rijswijk
Berichten: 598
Standaard

De nieuwe firmware is volgens mij nog steeds niet goed.
Heb nu geregeld dat het internet en de telefoon het niet doet, terwijl wel alle lampjes branden. Modem dient dan weer gereset te worden.
Meer mensen last van dit fenomeen???
  #159  
Oud 13 oktober 2009, 00:20
Full_HD's schermafbeelding
Full_HD Full_HD is offline
Member
 
Geregistreerd: 23 februari 2009
Locatie: Tollebeek (@Home)
Ziggo Internet: All-in-Extra, Tv Extra
DTV: Humax 5200, Humax 9200, Cisco 8545
Berichten: 68
Standaard

Ik ben dus maar even terug naar mijn oude modem. Heb dan ook minder bandbreedte, maar liever een stabiele verbinding als geen. Heb daarnaast ook maar even mijn A-i-1 extra teruggeschroefd zodat ik ook niet teveel betaal....
  #160  
Oud 13 oktober 2009, 10:24
bossie's schermafbeelding
bossie bossie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2007
Locatie: Hoofddorp (Oost)
Berichten: 154
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bossie Bekijk bericht
Lekker blijven zeuren bij ze Pleun, heb ik ook gedaan!
Met als resultaat dat er gisteren een monteur is langs geweest die het modem vervangen heeft en alles is nu OK.
Ik haal 49.2 om 4.8.
Dus ik ben tevreden.
Maar ze lieten zich gisteravond weer van de echte Ziggo kant zien bij Radar.

Edit:
En vanmiddag een telefoontje, dat ik de komende twee manden niets hoef te betalen, als compensatie voor het ongemak van de afgelopen maanden.
Dat hoor je niet vaak.

Laatst gewijzigd door bossie; 13 oktober 2009 om 20:43
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:02.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl