Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #141  
Oud 9 oktober 2009, 21:58
Gizmo©'s schermafbeelding
Gizmo© Gizmo© is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juni 2009
Locatie: Rijswijk
Berichten: 598
Standaard

Bij mij is de snelheid wel goed. Ik heb alleen om de zoveel dagen het probleem, dat het internet en de telefoon weggevallen is, terwijl alle lampjes gewoon goed branden. Het Arris modem moet gereset worden voor alles het weer doet. Als het vaker voorkomt ga ik toch Ziggo eens bellen.
  #142  
Oud 10 oktober 2009, 12:02
mpleizr's schermafbeelding
mpleizr mpleizr is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 8 september 2008
Locatie: Genemuiden / Ziggo
Ziggo Internet: All in 1 Extra
DTV: Samsung SMT-H3102 (interactieve tv ontvanger)
Berichten: 23
Standaard

Voorheen een goede snelheid na lang zuren (na meer dan een jaar) is het ze dan toch eindelijk gelukt, nou ja voor twee weken dan, na de recente firmware update heb ik hier nog maar 12mb max

en leuk zeggen dat mijn snelheid verbinding goed is.

  #143  
Oud 10 oktober 2009, 12:46
bassie99's schermafbeelding
bassie99 bassie99 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 oktober 2009
Locatie: delft
Berichten: 9
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mpleizr Bekijk bericht
Voorheen een goede snelheid na lang zuren (na meer dan een jaar) is het ze dan toch eindelijk gelukt, nou ja voor twee weken dan, na de recente firmware update heb ik hier nog maar 12mb max

en leuk zeggen dat mijn snelheid verbinding goed is.


Dat hebben ze bij mij ook gezegd verbinding is goed? Maar heb toch maar 25 mb/s. Heb dat nu al 2 maanden zou eigenlijk wat abbonements geld terug moeten krijgen. Heb nu wel zo'n formulier ingevuld online hoop dat dat gaat werken.

ps: Volgens mij zijn er serieuze problemen met het netwerk van ziggo en de modems, wie weet hier meer over?
  #144  
Oud 10 oktober 2009, 12:55
mpleizr's schermafbeelding
mpleizr mpleizr is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 8 september 2008
Locatie: Genemuiden / Ziggo
Ziggo Internet: All in 1 Extra
DTV: Samsung SMT-H3102 (interactieve tv ontvanger)
Berichten: 23
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bassie99 Bekijk bericht

ps: Volgens mij zijn er serieuze problemen met het netwerk van ziggo en de modems, wie weet hier meer over?

Klopt, Volgens een medewerker Ziggo zijn de nieuwe modems nog lang niet stabiel genoeg. Het is nu nog te vroeg om alles weer terug te roepen en het leveren van een ander modem, maar men denkt hier wel aan
  #145  
Oud 10 oktober 2009, 13:06
bassie99's schermafbeelding
bassie99 bassie99 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 oktober 2009
Locatie: delft
Berichten: 9
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mpleizr Bekijk bericht
Klopt, Volgens een medewerker Ziggo zijn de nieuwe modems nog lang niet stabiel genoeg. Het is nu nog te vroeg om alles weer terug te roepen en het leveren van een ander modem, maar men denkt hier wel aan
Wel gek dat ze dan een hoop mensen aan het lijntje houden want ze zeggen niet tegen iedereen dat er problemen zijn met het modem. Hoor zelf iedere keer iets anders als ik klantenservice bel of een chatversie aangaat met ziggo thuishelp. Vind gewoon dat ziggo open kaart moet spelen en op hun website moeten zetten dat er problemen zijn. Scheelt ook een hoop klachten van abbonees die maar blijven bellen en chatten met thuishelp en het kan eigenlijk nog niet opgelost worden door ziggo.

ps: En het "alles in 1 extra" abbonement nog niet leveren todat alles opgelost is door ziggo.

Laatst gewijzigd door bassie99; 10 oktober 2009 om 13:22
  #146  
Oud 11 oktober 2009, 17:55
Sasja's schermafbeelding
Sasja Sasja is offline
Member
 
Geregistreerd: 28 juni 2008
Locatie: Den helder
Ziggo Internet: alles in 1 extra, Arris 3.0
Berichten: 94
Standaard

ik keek net in de modem van Arris en ik zag dit staan:
RF Parameters
Downstream

Freq Power SNR Modulation Octets Received
Downstream 1346.00 MHz1.19 dBmV37.36 dBQAM 25641216916
Downstream 2--------------------0
Downstream 3--------------------0
Downstream 4--------------------0
Upstream

Freq Power Channel Type Symbol RateModulation
Upstream 1 44.10 MHz38.75 dBmV DOCSIS2.0 (ATDMA)512064QAM
Upstream 2-------------------------
Upstream 3-------------------------
Upstream 4-------------------------


Upstream 1, channel type DOCSIS2.0? ik dacht dat dit een 3.0 moest zijn?

Dit klopt toch niet?
  #147  
Oud 11 oktober 2009, 18:03
mennog's schermafbeelding
mennog mennog is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2008
Locatie: Schagen
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra - Cisco Modem
DTV: Horizon / Humax 5200 / Samsung / panasonic
Berichten: 262
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sasja Bekijk bericht
ik keek net in de modem van Arris en ik zag dit staan:
RF Parameters
Downstream

Freq Power SNR Modulation Octets Received
Downstream 1346.00 MHz1.19 dBmV37.36 dBQAM 25641216916
Downstream 2--------------------0
Downstream 3--------------------0
Downstream 4--------------------0
Upstream

Freq Power Channel Type Symbol RateModulation
Upstream 1 44.10 MHz38.75 dBmV DOCSIS2.0 (ATDMA)512064QAM
Upstream 2-------------------------
Upstream 3-------------------------
Upstream 4-------------------------


Upstream 1, channel type DOCSIS2.0? ik dacht dat dit een 3.0 moest zijn?

Dit klopt toch niet?
Klopt wel!
Alleen je downstream kanalen zijn 3.0
  #148  
Oud 11 oktober 2009, 18:13
Sasja's schermafbeelding
Sasja Sasja is offline
Member
 
Geregistreerd: 28 juni 2008
Locatie: Den helder
Ziggo Internet: alles in 1 extra, Arris 3.0
Berichten: 94
Standaard

oke, dan kan mijn lage snelheid daar niet aan liggen iig. bedankt
  #149  
Oud 11 oktober 2009, 18:15
mennog's schermafbeelding
mennog mennog is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2008
Locatie: Schagen
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra - Cisco Modem
DTV: Horizon / Humax 5200 / Samsung / panasonic
Berichten: 262
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sasja Bekijk bericht
oke, dan kan mijn lage snelheid daar niet aan liggen iig. bedankt
Ik heb zelf 3 downstream kanalen op docsis 3
en 1 upstream op docsis 2

en haal het volledig.
  #150  
Oud 11 oktober 2009, 18:20
Sasja's schermafbeelding
Sasja Sasja is offline
Member
 
Geregistreerd: 28 juni 2008
Locatie: Den helder
Ziggo Internet: alles in 1 extra, Arris 3.0
Berichten: 94
Standaard

net java geinstalleerd


zou mijn lagere download snelheid dan kunnen liggen omdat ik maar 1 downstream heb?


zoja wat kan ik dan hieraan doen?
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:35.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl