Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #131  
Oud 9 oktober 2009, 19:43
BertK's schermafbeelding
BertK BertK is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 april 2008
Locatie: Kerkrade / Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra / Netgear WNDR3700 / CISCO EPC3925
DTV: 2x CAM CI+
Berichten: 3.158
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bassie99 Bekijk bericht
Het nieuwe modem versta ik het Arris modem en ik heb getest direkt op het modem, met een laptop. Heb net het zoveelste chatversie via thuishelp gehad, ik moest volgens de medewerker weer contact opnemen met klantenservice. Ze hebben weer alles doorgemeten en ik werd doorgeschakeld naar een andere afdeling daarna is de verbinding weer verbroken, begin nu wel erg pissig te worden en m'n geduld raakt op.
Ok.. Ik denk dan het Arris 702b.. Over de Laptop.. is dit een nieuwe
of een iets oudere? Hoe staat de Speed ingesteld van je Netwerkkaart??
10 - 100 of Auto??
  #132  
Oud 9 oktober 2009, 19:43
copymaster's schermafbeelding
copymaster copymaster is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 21 maart 2008
Locatie: Zuidhorn/@Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / Cisco EPC3925
DTV: Humax 5200C, Humax iPVR 9200 C
Berichten: 611
Standaard

Staar je niet blind op de snelheidstesten. Hier klopt volgens mij niet veel van. 3 verschilende servers, 3 verschillende resultaten.










En vergeet de invloed niet van router en virusscanner.
  #133  
Oud 9 oktober 2009, 19:57
bassie99's schermafbeelding
bassie99 bassie99 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 oktober 2009
Locatie: delft
Berichten: 9
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BertK Bekijk bericht
Ok.. Ik denk dan het Arris 702b.. Over de Laptop.. is dit een nieuwe
of een iets oudere? Hoe staat de Speed ingesteld van je Netwerkkaart??
10 - 100 of Auto??
Betreft een vrij nieuwe laptop maar ook mijn pc heb ik direkt op het modem gehad en die heb ik zelf verleden jaar gebouwd.
Heb met de pc met xp,windows 7 en vista getest allemaal ongeveer rond die 25mb/s. Status van lan verbinding in windows 7 is 100 mb/s.
  #134  
Oud 9 oktober 2009, 20:05
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bassie99 Bekijk bericht
Het nieuwe modem versta ik het Arris modem en ik heb getest direkt op het modem, met een laptop. Heb net het zoveelste chatversie via thuishelp gehad, ik moest volgens de medewerker weer contact opnemen met klantenservice. Ze hebben weer alles doorgemeten en ik werd doorgeschakeld naar een andere afdeling daarna is de verbinding weer verbroken, begin nu wel erg pissig te worden en m'n geduld raakt op.

ps: Ben trouwens al 2 weken bezig met chatten via thuishelp en de laatste week ook aan het bellen met klantenservice en die service is ver te zoeken, geef mij dat oude vertrouwde casema want die stuurde gelukkig nog een monteur.
En uh, jij verstaat onder het nieuwe modem de Arris... als je goed ingelicht was/bent, wist je dat andere mensen het Ubee modem als nieuw modem zien.

En pissed raken? Waarvoor? Je schiet er niets mee op. Diezelfde mensen van Casema zitten nu bij Ziggo en het netwerk is nog steeds hetzelfde... enkelt sneller.

Geeft niet bassie
  #135  
Oud 9 oktober 2009, 20:05
BertK's schermafbeelding
BertK BertK is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 april 2008
Locatie: Kerkrade / Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra / Netgear WNDR3700 / CISCO EPC3925
DTV: 2x CAM CI+
Berichten: 3.158
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bassie99 Bekijk bericht
Betreft een vrij nieuwe laptop maar ook mijn pc heb ik direkt op het modem gehad en die heb ik zelf verleden jaar gebouwd.
Heb met de pc met xp,windows 7 en vista getest allemaal ongeveer rond die 25mb/s. Status van lan verbinding in windows 7 is 100 mb/s.
Zo te zien lijkt alles ok.. dus ik denk dat je echt afhankelijk bent van Ziggo..

Probeer eens hier je klacht in te dienen.. mijn ervaring met dit webcare-team
zijn heel goed.. dus nooit geschoten is altijd mis.

https://www.ziggo.nl/klantenservice/ziggowebteam
  #136  
Oud 9 oktober 2009, 20:20
bassie99's schermafbeelding
bassie99 bassie99 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 oktober 2009
Locatie: delft
Berichten: 9
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BertK Bekijk bericht
Zo te zien lijkt alles ok.. dus ik denk dat je echt afhankelijk bent van Ziggo..

Probeer eens hier je klacht in te dienen.. mijn ervaring met dit webcare-team
zijn heel goed.. dus nooit geschoten is altijd mis.

https://www.ziggo.nl/klantenservice/ziggowebteam

Ja helaas heeft ziggo het alleenrecht anders zou de service echt wel beter zijn. Heb inmiddels ook zo'n formulier online ingevuld en wacht dat gewoon af. Bedankt voor de tip misschien gaat dit werken? Groetjes v Bassie.
  #137  
Oud 9 oktober 2009, 20:25
BertK's schermafbeelding
BertK BertK is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 april 2008
Locatie: Kerkrade / Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra / Netgear WNDR3700 / CISCO EPC3925
DTV: 2x CAM CI+
Berichten: 3.158
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bassie99 Bekijk bericht
Ja helaas heeft ziggo het alleenrecht anders zou de service echt wel beter zijn. Heb inmiddels ook zo'n formulier online ingevuld en wacht dat gewoon af. Bedankt voor de tip misschien gaat dit werken? Groetjes v Bassie.
Je hebt OOK ZO'N FORMULIER ingevuld.... dat is het gewone contact formulier..
de link van mij is het formulier van het Webcare-team... dat is verschil.

Suc6 en de groetjes.
  #138  
Oud 9 oktober 2009, 20:27
bassie99's schermafbeelding
bassie99 bassie99 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 oktober 2009
Locatie: delft
Berichten: 9
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ed Bekijk bericht
En uh, jij verstaat onder het nieuwe modem de Arris... als je goed ingelicht was/bent, wist je dat andere mensen het Ubee modem als nieuw modem zien.

En pissed raken? Waarvoor? Je schiet er niets mee op. Diezelfde mensen van Casema zitten nu bij Ziggo en het netwerk is nog steeds hetzelfde... enkelt sneller.

Geeft niet bassie

Werk jij ook bij ziggo?
  #139  
Oud 9 oktober 2009, 20:28
Pierre_1's schermafbeelding
Pierre_1 Pierre_1 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 januari 2009
Locatie: Voorburg / Oud-Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / Ubee EVM3200 / D-link DIR-855
DTV: Humax HDTV
Berichten: 288
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bassie99 Bekijk bericht
Ja helaas heeft ziggo het alleenrecht anders zou de service echt wel beter zijn. Heb inmiddels ook zo'n formulier online ingevuld en wacht dat gewoon af. Bedankt voor de tip misschien gaat dit werken? Groetjes v Bassie.
Als je goed had gelezen had ik ik je die tip al gegeven, en boos worden heeft geen enkele zin, dat werkt alleen maar averechts. Het Webteam zal je zeker helpen, dus blijf positief.

Enne, ik werk NIET bij Ziggo, voordat ik zo'n reactie krijg. We proberen te helpen, niets meer en niets minder.
  #140  
Oud 9 oktober 2009, 20:46
bassie99's schermafbeelding
bassie99 bassie99 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 oktober 2009
Locatie: delft
Berichten: 9
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pierre_1 Bekijk bericht
Als je goed had gelezen had ik ik je die tip al gegeven, en boos worden heeft geen enkele zin, dat werkt alleen maar averechts. Het Webteam zal je zeker helpen, dus blijf positief.

Enne, ik werk NIET bij Ziggo, voordat ik zo'n reactie krijg. We proberen te helpen, niets meer en niets minder.
Ziggo wil niet toegeven dat er gewoon problemen zijn met het modem cq netwerk ( Arris 702b Eurodocis 3.0 modem) en dat ze op nieuwe firmware zitten te wachten. Het kan toch niet kloppen dat zoveel mensen problemen hebben met de snelheid. Vraag gewoon eens in de buurt of aan collega's zijn er best veel die de snelheid niet halen. En ziggo heeft het zelf beloofd die 50mb/s dus daarom heb ik contakt met ziggo opgenomen.Heb het al eerder gehad dat ik op een verkeerd abbonnement stond. En die hulp die iedereen geeft is bij mij zeker welkom haal veel kennis van forums. Bassie

Laatst gewijzigd door bassie99; 10 oktober 2009 om 10:37
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:03.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl