Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #111  
Oud 7 oktober 2009, 19:59
barreljan's schermafbeelding
barreljan barreljan is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 juli 2009
Locatie: 1771 - Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1-Extra | Arris 702B | Cisco 871
DTV: Samsung DCB-B270R
Berichten: 5
Standaard

Nou, net op alle manieren uit/aan/reset gedaan met de arris 702b....
nog steeds de firmware van feb 2009

Snelheid blijft op 24mbit om 3,6mbit steken. alle waardes van het modem zijn uitstekend (nog hetzelfde van wanneer de monteur hier was die het hele spectrum uitmeette)

Wat een geleuter..... ook bij mn ouders, zelfde setup na powercycle en reset nog steeds 28mbit om 1,6mbit
  #112  
Oud 7 oktober 2009, 20:30
zeilkonijn's schermafbeelding
zeilkonijn zeilkonijn is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 26 november 2007
Locatie: Heiloo/Multikabel
Ziggo Internet: De duurste
DTV: Tjamtjoeng
Berichten: 2
Standaard

Ook hier doffe ellende, sinds het nieuwe modem alleen maar problemen.
Vorige week van ZA t/m DO geheel geen internet meer gehad omdat het modem niet wilde updaten. Toen de monteur eindelijk kwam werkte het apparaat nét weer en gaf een goede downloadsnelheid. (Wel slechts 2 mbit up). En de volgende dag ? De snelheid is helemaal wég. Met geluk 20 mbit / 2 mbit maximaal. De nieuwsserver is helemaal om te huilen. Maximaal 10 mbit, maar gemiddeld slechts 8 of 9. De verbinding valt om de 2 minuten helemaal weg. (Dan stopt ook mijn internetverbinding ermee). Ik moet sinds het nieuwe modem steeds de helpdesk bellen (waar ik ook nog voor mag betalen), moet geluk hebben als ik iemand te spreken krijg want vaak gebeurd het dat na 5 minuten een muziekje de hoorn erop wordt gegooid. En dan de informatie vanuit Ziggo: Helemaal totaal NIETS. Je moet er zelf maar achter zien te komen via fora wat er aan de hand is. Ik ben er echt helemaal totaal klaar mee. Wat een PRUT service. en wat een snert bedrijf. Ongeloofelijk dat ze nog bestaan....
  #113  
Oud 7 oktober 2009, 23:53
bossie's schermafbeelding
bossie bossie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2007
Locatie: Hoofddorp (Oost)
Berichten: 154
Standaard

Ik zou even naar alkmaar rijden en het modem daar op de balie pleuren met de mededeling "IK WIL EEN NIEUWE HEBBEN!!!!"
Ze hebben het mij aangeboden om het zo te doen, maar ik heb voor de eer bedankt om van uit Hoofddorp naar Alkmaar te gaan rijden.
Het is niet mijn schuld dat het niet werkt, dus krijg ik nu eindelijk een monteur.
  #114  
Oud 8 oktober 2009, 13:10
bokker30's schermafbeelding
bokker30 bokker30 is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 juli 2009
Locatie: breda
Ziggo Internet: All 1 one Plus - Arris Touchstone
DTV: Samsung DCB-H360RS 2 x / Humax iHDR5050c / LG-47lg5000
Berichten: 48
Standaard

Heb update ook fijn binnen alles werkt gewoon perfect.
  #115  
Oud 8 oktober 2009, 22:01
Sasja's schermafbeelding
Sasja Sasja is offline
Member
 
Geregistreerd: 28 juni 2008
Locatie: Den helder
Ziggo Internet: alles in 1 extra, Arris 3.0
Berichten: 94
Standaard

Vorige week woensdag avond had ik toen ik thuis kwam geen internet en geen telefoon, er bleven wel 2 lampjes knipperen. Ik dacht (stom eigenlijk) dat internet er gewoon uitlag, dus wat deed ik toen? even de stroom eraf. 20 minuten later stroom er weer op en precies hetzelfde. ben toen even weg geweest en toen ik weer thuiskwam had ik weer telefoon en internet. Alleen sinds die avond heb ik een hele lagen snelheid (ipv 50 Mbit en ik heb max tussen de 1 en 5 Mbit) ik kwam net op dit topic gaan kijken en ging ik zelf in de modem kijken via 192.168.100.1 (had btw de modem wel een aantal keer van het stroom afgehaald sinds woensdag) en toen zag ik staan dat de firmware van februari was. mijn vraag kan het zijn toen internet het niet deed, ziggo toen de firmware update aan het doen was en dat doordat ik de stroom eraf gehaald heb tijdens de firmware update dat er iets mis is gegaan waardoor ik dus nu een te lage snelheid heb?
  #116  
Oud 8 oktober 2009, 22:14
mennog's schermafbeelding
mennog mennog is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2008
Locatie: Schagen
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra - Cisco Modem
DTV: Horizon / Humax 5200 / Samsung / panasonic
Berichten: 262
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bossie Bekijk bericht
Ik zou even naar alkmaar rijden en het modem daar op de balie pleuren met de mededeling "IK WIL EEN NIEUWE HEBBEN!!!!"
Ze hebben het mij aangeboden om het zo te doen, maar ik heb voor de eer bedankt om van uit Hoofddorp naar Alkmaar te gaan rijden.
Het is niet mijn schuld dat het niet werkt, dus krijg ik nu eindelijk een monteur.
Ze zitten in Heerhugowaard
  #117  
Oud 8 oktober 2009, 22:19
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bossie Bekijk bericht
Ik zie niet in wat dat uit zou maken
Alles in 1 Extra...

Brussel:



Naaldwijk:



Heeft met routering te maken... bij meerdere hops heb (kan) je meer snelheidsverlies (hebben)...

Hoop dat je dat nu snapt... je kan ook in Ijsland gaan testen.
  #118  
Oud 9 oktober 2009, 00:03
bossie's schermafbeelding
bossie bossie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2007
Locatie: Hoofddorp (Oost)
Berichten: 154
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ed Bekijk bericht
Alles in 1 Extra...


Heeft met routering te maken... bij meerdere hops heb (kan) je meer snelheidsverlies (hebben)...

Hoop dat je dat nu snapt... je kan ook in Ijsland gaan testen.
Als je wilt dat ik me iets van je mening aan trek zul je even je toon moeten aanpassen, want van neerbuigend gedrag krijg ik jeuk.

maar dit is het resultaat naar de zelfde server als jij gebruikt.
En als routering een punt zou zijn zou het een stuk beter moeten zijn, toch?
Gelul in de ruimte dus!

Laatst gewijzigd door bossie; 9 oktober 2009 om 00:08
  #119  
Oud 9 oktober 2009, 00:14
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bossie Bekijk bericht
Als je wilt dat ik me iets van je mening aan trek zul je even je toon moeten aanpassen, want van neerbuigend gedrag krijg ik jeuk. Gelul in de ruimte dus!
Zelfreflectie, lees je berichten eens terug
  #120  
Oud 9 oktober 2009, 10:13
barreljan's schermafbeelding
barreljan barreljan is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 juli 2009
Locatie: 1771 - Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1-Extra | Arris 702B | Cisco 871
DTV: Samsung DCB-B270R
Berichten: 5
Standaard

in navolging van mijn bericht van eergisteren... nog steeds geen update maar wat tweaken aan mn router en ook direct met een vrij nieuwe laptop 35.5mbit om 4.4mbit

lijkt beter maar de snelheid is er dus niet als je 50mbit zou moeten hebben (zeg 45mbit) maar helaas...
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:37.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl