Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Philips

Mededelingen

Philips Nieuws, vragen en opmerkingen over Philips CI+ geschikte TV's

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 25 september 2009, 17:33
Tommie33's schermafbeelding
Tommie33 Tommie33 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 augustus 2009
Locatie: Den Haag Casema
Berichten: 101
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wallie Bekijk bericht
Ziggo heeft philips deze eraf laten halen omdat ze nog in onderhandeling zijn over de certificering voor ziggo.
GRappig dat Anoniem dat dan niet eens weet en er melding van maakt dat Philips een update heeft geplaatst.
Hoe kom jij aan deze informatie?
  #12  
Oud 25 september 2009, 17:35
Tommie33's schermafbeelding
Tommie33 Tommie33 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 augustus 2009
Locatie: Den Haag Casema
Berichten: 101
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sovvos Bekijk bericht
Ik probeer al een aantal dagen mijn nieuwe CI+ CAM operationeel te krijgen maar dit liukt niet. Ik heb een Mascom Alphacrypt CAM die werkt in combinatie met mijn Ziggo smartcard. Ik heb ooit een Ziggo smartcard only pakket gekocht. Nu ben ik ook in het bezit van een CI+ CAM; de versie officieel ondersteund door Ziggo. Overgenomen van iemand die een CI+ startpakket van Ziggo heeft gekocht met een TV met CI interface ... De smartcard bij dit startpakket heb ik niet overgenomen. Enfin; ik krijg de boel niet aan de praat met mijn eigen smartcard.

Is de smartcard die bij het CI+ startpakket van Ziggo zit anders dan kaarten van een smartcard only startpakket met andere woorden werkt mijn smartcard niet in combinatie met een CI+ CAM?

Ik weet dat de Philips 37pfl9604H/12 (nog) niet officeel door Ziggo gecertificeerd is voor CI+ ontvangst. Toch lees ik op verschillende fora dat het gewoon werkt (NED1 HD op 1 en authenticatie wordt uitgevoerd toch?). Bij mij gebeurt er niets; Alleen als ik naar Ned2 HD zap op 2 begint de authenticatie; deze blijft hangen op 20% en verder gebeurt er niets ... wat doe ik niet goed?

Ik heb de laatste firmware voor deze TV; Nog steeds problemen trouwens met spontane reboots na channel switch of volume up/down.

Enfin; iemand dezelfde ervaring of tips om mijn CI+ CAM aan de praat te krijgen? Mijn excuses als deze vragen al eerder zijn gesteld; Mijn focus ligt op de CI+ in combinatie met Philips 37pfl9604h/12.
DAn zit je waarschijnlijk toch niet op de allerlaatste firmware hoor. Dat zit je nog op die eindigt op 22?
Even zoeken hier op het forum, er is iemand die in 1 van de topics de allerlaatste (die is ingetrokken door Philips weer) heeft geupload.
Daarmee zou je tv moeten werken.
  #13  
Oud 25 september 2009, 20:11
paul slap's schermafbeelding
paul slap paul slap is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 19 september 2009
Locatie: hardenberg/@home
Berichten: 13
Standaard

Ik heb al van alles geprobeerd maar ik krijg geen nieuwe zenders te zien.
heb de nieuwste firmware er op staan, de tv zien de cam want deze is in de configuratie menu's nu ineens te zien, ook in het CI menu kan ik de kaart checken, maar hij vindt geen zenders. Ik lees bij sommige dat ze zowel de freq. als het kanaal in moeten geven, ik zie bij het zoeken naar een digitaal kanaal alleen de mogelijkheid een frequentie in te geven en daar geef ik die in welke bij mijn postcode hoort, vervolgens wil ik zoeken en vindt ie niets. een netwerk-id kan ik nergens ingeven. iemand een idee?
  #14  
Oud 25 september 2009, 20:18
john61's schermafbeelding
john61 john61 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 2 februari 2009
Locatie: ziggo
Berichten: 179
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wallie Bekijk bericht
Ziggo heeft philips deze eraf laten halen omdat ze nog in onderhandeling zijn over de certificering voor ziggo.

zou je mij de bron kunnen geven waar je deze informatie weg hebt ?
  #15  
Oud 25 september 2009, 20:49
paul slap's schermafbeelding
paul slap paul slap is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 19 september 2009
Locatie: hardenberg/@home
Berichten: 13
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door john61 Bekijk bericht
zou je mij de bron kunnen geven waar je deze informatie weg hebt ?
hij staat er nu namelijk ook weer op bij philips
  #16  
Oud 25 september 2009, 21:06
neorej's schermafbeelding
neorej neorej is offline
Member
 
Geregistreerd: 9 september 2009
Locatie: wormer
Berichten: 33
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door paul slap Bekijk bericht
Ik heb al van alles geprobeerd maar ik krijg geen nieuwe zenders te zien.
heb de nieuwste firmware er op staan, de tv zien de cam want deze is in de configuratie menu's nu ineens te zien, ook in het CI menu kan ik de kaart checken, maar hij vindt geen zenders. Ik lees bij sommige dat ze zowel de freq. als het kanaal in moeten geven, ik zie bij het zoeken naar een digitaal kanaal alleen de mogelijkheid een frequentie in te geven en daar geef ik die in welke bij mijn postcode hoort, vervolgens wil ik zoeken en vindt ie niets. een netwerk-id kan ik nergens ingeven. iemand een idee?
niet zenders updaten maar opnieuw installeren...
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows CE; IEMobile 7.11) Vodafone/1.0/HTC_Diamond/1.97.172.4
  #17  
Oud 25 september 2009, 21:14
mailer's schermafbeelding
mailer mailer is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: zeist casema
Ziggo Internet: digitaal tv
Berichten: 7
Standaard

Ondanks de nieuwe sofware versie stopt de authentificatie bij 80 procent begin er steeds meer de balen van te krijgen. iemand nog ideeen heb de tv nou al best vaak aan en uit gehad errug vervelend.


Eureka het werkt de aanhouder wint jippieeeeeeeee

Laatst gewijzigd door mailer; 25 september 2009 om 21:34
  #18  
Oud 25 september 2009, 23:30
sovvos's schermafbeelding
sovvos sovvos is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 september 2009
Locatie: Den Bosch, @home
Berichten: 5
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wallie Bekijk bericht
De smartcard die bij de CI+ geleverd wordt moet in de module anders krijg je deze niet aan de praat.
Dat begrijp ik maar het kan zijn dat de chip op de smartcard die bij het CI+ pakket zit anders is dan de chip op de smartcard van het (CI) smartcard only pakket.
  #19  
Oud 25 september 2009, 23:34
sovvos's schermafbeelding
sovvos sovvos is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 september 2009
Locatie: Den Bosch, @home
Berichten: 5
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mark69 Bekijk bericht
Ik zit nog op 000.026.038.022 en ga vanavond 000.026.058.005 proberen.
  #20  
Oud 25 september 2009, 23:49
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.073
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door paul slap Bekijk bericht
Ik heb al van alles geprobeerd maar ik krijg geen nieuwe zenders te zien.
heb de nieuwste firmware er op staan, de tv zien de cam want deze is in de configuratie menu's nu ineens te zien, ook in het CI menu kan ik de kaart checken, maar hij vindt geen zenders. Ik lees bij sommige dat ze zowel de freq. als het kanaal in moeten geven, ik zie bij het zoeken naar een digitaal kanaal alleen de mogelijkheid een frequentie in te geven en daar geef ik die in welke bij mijn postcode hoort, vervolgens wil ik zoeken en vindt ie niets. een netwerk-id kan ik nergens ingeven. iemand een idee?
Eerst moet je de juiste landkeuze maken n.l. Nederland vervolgens de juiste frequentie en als het kanaal gevonden is vervolgens het netwerk nummer.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Philips




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:07.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl