Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Internet - Nieuwsgroepen

Mededelingen

Internet - Nieuwsgroepen Discussies over de news-server van Ziggo, het gebruik van een payserver en usenet software

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 26 september 2009, 15:20   #31
Renatus
Senior Member
 
Renatus's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ed Bekijk bericht
Hmmzzz, misschien toch maar even alle klachten bundelen en even de juiste persoon aanspreken (is bij de verkeerde router-aanbieding voor Extra klanten ook gelukt, een goed contact!). Overigens vond de HD medewerker het erg vreemd dat ik een Ubee modem had met CM MAC adres beginnend met 0C ipv 00. Met welke cijfers/letters begint die van jou Renatus? Bij Arris modems ook 20 meter cat6 UTP geleverd?
Mijn CM MAC begint wel met 00. De kabel die erbij zit is een 1 meter 'lang' CAT5 kabeltje. De monteur die het modem kwam brengen had een 'module 2' doos bij zich waar het modem in zat, blijkbaar een alles-in-een pakketje open getrokken.

Lijkt me zeker de moeite waard om jouw contact te informeren hier over, dit is geen toevallige samenloop van omstandigheden maar bij iedereen die het gemeld heeft exact de zelfde symptomen.
Renatus is offline  
Oud 26 september 2009, 15:23   #32
Ed
Banned User
 
Ed's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Renatus Bekijk bericht
Mijn CM MAC begint wel met 00. De kabel die erbij zit is een 1 meter 'lang' CAT5 kabeltje. De monteur die het modem kwam brengen had een 'module 2' doos bij zich waar het modem in zat, blijkbaar een alles-in-een pakketje open getrokken.
De HD medewerker von dhet ook al erg vreemd dat die van mij met 0C begon. Het moest gewoon met 00 beginnen. Hij zoeken en ja hoor, hij kon 'm uitlezen. Hij bleef het vreemd vinden. Nu wil ik eigenlijk weten of meerdere mensen met die Ubee, wel of niet die 20 meter cat6 in gebruik hebben genomen. Mits in ontvangst genomen natuurlijk.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Renatus Bekijk bericht
Lijkt me zeker de moeite waard om jouw contact te informeren hier over, dit is geen toevallige samenloop van omstandigheden maar bij iedereen die het gemeld heeft exact de zelfde symptomen.
Even kijken of er meer mensen bij komen...
Ed is offline  
Oud 26 september 2009, 16:09   #33
Manolito
Senior Member
 
Manolito's schermafbeelding
Standaard

[quote=Ed;207458] Nu wil ik eigenlijk weten of meerdere mensen met die Ubee, wel of niet die 20 meter cat6 in gebruik hebben genomen. quote]

Cmac begint hier met 00.
Cat 6 kabel is er bijgeleverd, en in gebruik genomen.

incl. 1 meter cat 5 en een telefoonkabeltje.
Over de snelheid ben ik best tevreden.
__________________
Soms zit het mee en soms zit het..... http://allestoringen.nl/top10/
Manolito is offline  
Oud 26 september 2009, 16:13   #34
Vijver
Senior Member
 
Vijver's schermafbeelding
Standaard

[quote=Manolito;207471]
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ed Bekijk bericht
Nu wil ik eigenlijk weten of meerdere mensen met die Ubee, wel of niet die 20 meter cat6 in gebruik hebben genomen. quote]

Cmac begint hier met 00.
Cat 6 kabel is er bijgeleverd, en in gebruik genomen.

incl. 1 meter cat 5 en een telefoonkabeltje.
Over de snelheid ben ik best tevreden.
En dan bedoel je usenetsnelheden? Dus gewoon 5,75MB/Sec?
Vijver is offline  
Oud 26 september 2009, 16:53   #35
Ed
Banned User
 
Ed's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vijver Bekijk bericht
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Manolito Bekijk bericht

En dan bedoel je usenetsnelheden?
Dus gewoon 5,75MB/Sec?
Ja, of men bij gebruik van die cat6 kabel wel goede snelheden haalt...

Ik ga het zelf morgen even testen...
Ed is offline  
Oud 26 september 2009, 17:03   #36
Vijver
Senior Member
 
Vijver's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ed Bekijk bericht
Ja, of men bij gebruik van die cat6 kabel wel goede snelheden haalt...

Ik ga het zelf morgen even testen...
Zouden die kabels echt zoveel uitmaken? Ik weet niet eens welke netwerkkabels ik gebruik, ik denk 5 , want ze liggen er al een paar jaar. Waarom kijk je dan niet, zul je zeggen, welnu, ze liggen in de kruipruimte. Daar ga ik nu niet in. Ik zie wel dat met de kabels die ik nu gebruik de harddisksnelheid de beperkende factor is. Een snelheid waarbij 50 of 100mbit kinderspel is. Je hoop zou gevestigd kunnen zijn op het gegeven dat de ubee en cat5 kabel niet voor elkaar geschapen zijn. Op papier is de netwerkkabel niet de beperkende factor. Mooie boel dit allemaal weer. Het feit dat ik een arris-man ben, wil niet zeggen dat ik niet met jullie meevoel.
Vijver is offline  
Oud 26 september 2009, 17:32   #37
grensstreek
Senior Member
 
grensstreek's schermafbeelding
Standaard

Ik heb het zelfde probleem met nieuws groepen met de arris 4800KB/s nu 3430KB/s met de ubee en de cat6 cabel
grensstreek is offline  
Oud 26 september 2009, 17:38   #38
burnboy1
Junior Member
 
burnboy1's schermafbeelding
Standaard

hoe kan ik zien welke kabel ik gebruik?cat 5 of 6?
ik heb namelijk alleen de modem gehad,de monteur heeft mijn oude arres weggehaald en de ubee terug gezet zonder maar 1 kabel te hebben vervangen
met mijn arres liep ik op grabit ook 4600kbps,nu nog maar als ik geluk heb 3300kbps met de ubee
burnboy1 is offline  
Oud 26 september 2009, 17:41   #39
Vijver
Senior Member
 
Vijver's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door burnboy1 Bekijk bericht
hoe kan ik zien welke kabel ik gebruik?cat 5 of 6?
ik heb namelijk alleen de modem gehad,de monteur heeft mijn oude arres weggehaald en de ubee terug gezet zonder maar 1 kabel te hebben vervangen
met mijn arres liep ik op ftd ook 4600kbps,nu nog maar als ik geluk heb 3300kbps met de ubee
Het zal op de kabel zelf staan. Als je goed kijkt, staat de kabel over de gehele lengte vol met repeterende tekst.
Vijver is offline  
Oud 26 september 2009, 17:44   #40
burnboy1
Junior Member
 
burnboy1's schermafbeelding
Standaard

nope,ik heb een witte kabel zonder ook maar 1 lettertje erop,hij is vrij dun en een gele die van mijn router naar mijn modem gaat deze is wat dikker,dit zijn de originele kabels die bij de arres geleverd zijn
burnboy1 is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Internet - Nieuwsgroepen




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl