Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Overige merken ontvangers > DVB-C met Common Interface slot

Mededelingen

DVB-C met Common Interface slot Nieuwtjes, ervaringen, vragen en opmerkingen over over AlphaCrypts, DVB-C PC-TV kaarten, niet goedgekeurde TV's en ontvangers met een CI slot.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 22 september 2009, 19:20
Terence's schermafbeelding
Terence Terence is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 september 2009
Locatie: Voorburg
Berichten: 6
Standaard Hoe lang nog alphacrypt?

De ci+ module is nu een feit, echter heb ik een sony w4000 model en met die tv gaat het helaas niet.

In een andere discussie kreeg ik als tip mee gewoon op Marktplaats een alphacrypt te kopen.

Ik lees verschillende dingen over hoe lang die alphacrypt blijft werken. Ik wil het graag kopen, maar als het over een maand niet meer werkt vindt ik dat ook zonde van het geld en kan ik net zo goed gelijk een decoder kopen.

Wie kan mij met zekerheid vertellen hoe lang die alphacrypt blijft werken?
  #2  
Oud 22 september 2009, 19:37
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Terence Bekijk bericht
De ci+ module is nu een feit, echter heb ik een sony w4000 model en met die tv gaat het helaas niet.

In een andere discussie kreeg ik als tip mee gewoon op Marktplaats een alphacrypt te kopen.

Ik lees verschillende dingen over hoe lang die alphacrypt blijft werken. Ik wil het graag kopen, maar als het over een maand niet meer werkt vindt ik dat ook zonde van het geld en kan ik net zo goed gelijk een decoder kopen.

Wie kan mij met zekerheid vertellen hoe lang die alphacrypt blijft werken?
Niemand geeft je die zekerheid, dus het is een zinloze vraag. Zelfs als Ziggo daar wel een keiharde uitspraak over zou doen (wat ze nooit zullen doen), dan nog heb je daar niets aan. Ze kunnen namelijk altijd weer terugkomen op eventuele eerdere toezeggingen met als argument dat ze de AlphaCrypt nooit hebben ondersteund. Maar juist omdat ze het standpunt huldigen dat ze de AlphaCrypt niet ondersteunen, zullen ze er nooit concrete uitspraken over doen. Het enige wat Ziggo er tot nu toe officieel over gezegd heeft op de eigen site is: Ziggo ondersteunt deze technologie niet, maar wij blokkeren het gebruik ervan niet actief op dit moment.

Feit is wel dat Ziggo de werking van een AlphaCrypt in een ontvanger met een standaard (!) CI slot helemaal niet kan blokkeren, zonder de thans gebruikte codering te wijzigen. Dan zou echter ook de firmware van de geïntegreerde CAMs in alle bestaande gecertificeerde decoders en PVRs moeten worden aangepast, dus dat is iets wat niet zomaar gaat. Op grond hiervan is mijn opvatting dat je je geen zorgen moet maken en gewoon een AlphaCrypt moet kopen als je wil genieten van digitale televisie op je Sony Bravia met standaard CI slot.
  #3  
Oud 22 september 2009, 19:52
Terence's schermafbeelding
Terence Terence is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 september 2009
Locatie: Voorburg
Berichten: 6
Standaard

Helder! Dank.

Een vraag van een heel andere orde, een goede decoder doet de digitale zenders upscalen. Haal ik diezelfde kwaliteit als ik gebruik maak van een alphacrypt kaart?
  #4  
Oud 22 september 2009, 20:02
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Terence Bekijk bericht
Helder! Dank.

Een vraag van een heel andere orde, een goede decoder doet de digitale zenders upscalen. Haal ik diezelfde kwaliteit als ik gebruik maak van een alphacrypt kaart?
Een CAM module (of het nou een AlphaCrypt is of een andere) houdt zich helemaal niet bezig met ontvangst of de verwerking van de ontvangen signalen. De CAM controleert samen met de smartcard alleen de toegangsrechten, dus welke kanalen je wel en welke kanalen je niet mag zien.

Het opschalen van SD signalen gebeurt sowieso in een HDTV, want het ontvangen SD signaal (met in digitale vorm een resolutie van 720x576 pixels) zal moeten worden aangepast (opgeschaald) voor weergave op een HD paneel met (bijvoorbeeld) een resolutie van 1920x1080 pixels.

Of je nu van de SD zenders een beter beeld krijgt dan met een externe decoder met HDMI aansluiting die zelf het beeld opschaalt naar bijvoorbeeld 1080i is afhankelijk van de kwaliteit van de opschaler in de decoder versus de kwaliteit van de opschaler in je TV. Het is daarom niet op voorhand te zeggen wat een beter resultaat zal geven.

Laatst gewijzigd door Riparius; 22 september 2009 om 20:11
  #5  
Oud 22 september 2009, 20:13
Terence's schermafbeelding
Terence Terence is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 september 2009
Locatie: Voorburg
Berichten: 6
Standaard

Wederom een helder verhaal, dank!
  #6  
Oud 22 september 2009, 20:23
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Terence Bekijk bericht
Wederom een helder verhaal, dank!
Graag gedaan.

Als je momenteel een HD decoder aangesloten via HDMI in gebruik hebt, dan kun je ook zonder AlphaCrypt module al testen hoe het SD beeld via de ingebouwde DVB-C tuner van de Sony eruit ziet in vergelijking met het door de decoder opgeschaalde beeld. Nederland 1 SD en Nederland 1 HD zijn namelijk ook zonder CAM of smartcard digitaal te ontvangen.

Laatst gewijzigd door Riparius; 22 september 2009 om 23:21
  #7  
Oud 22 september 2009, 23:00
rn.mast@zonnet.nl's schermafbeelding
rn.mast@zonnet.nl rn.mast@zonnet.nl is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 4 augustus 2009
Locatie: HOORN/Multikabel
Berichten: 123
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Terence Bekijk bericht
Helder! Dank.

Een vraag van een heel andere orde, een goede decoder doet de digitale zenders upscalen. Haal ik diezelfde kwaliteit als ik gebruik maak van een alphacrypt kaart?
Dat hangt van je toestel af. Sony schijnt dit goed te doen vanaf de Bravia Engine 3. Of eventueel de Bravia Engine 2 pro.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Overige merken ontvangers > DVB-C met Common Interface slot




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:13.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl