Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 22 september 2009, 18:15
Trung's schermafbeelding
Trung Trung is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2009
Locatie: Emmeloord
Berichten: 3
Standaard Internet op maar 1 computer

Hallo,
Ik heb een vraag, als de ene computer (hoofdcomputer) aanstaat dan heeft de 2e computer in huis geen internet. En andersom is dat dus ook zo. Hoe kan ik dat oplossen?

Nu staat de hoofdcomputer uit en heeft de 2e computer ook geen internet. Wat zou daar de probleem van kunnen zijn?

Modem en router functioneren gewoon.

Als deze topic niet hier hoort te staan, mijn excuses dan, maar ik ben hier nieuw en weet niet waar alles staat.

Mvg,

Trung
  #2  
Oud 22 september 2009, 19:25
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Als slechts 1 van de 2 computers internet heeft als ze tegelijkertijd aanstaan, dan zijn er 2 mogelijkheden:

1- Er zit een fout in de manier waarop het geheel aangesloten is.
2- Hetgeen jij betiteld als een router is geen router maar een switch.

Kan je eens verduidelijken hoe het bij jou aangesloten is, en wat voor merk/type apparaten het betreft?
__________________

  #3  
Oud 23 september 2009, 16:40
Trung's schermafbeelding
Trung Trung is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2009
Locatie: Emmeloord
Berichten: 3
Standaard

Volgens mij heb ik zo'n blauwe modem (motrola? ofzo) en een linksys router.
Ik weet niet hoe het is aangesloten heb er ook geen verstand van. Maar het is allemaal draadloos.

Ik ben pas volgende week weer thuis dan kan ik er weer naar kijken
  #4  
Oud 23 september 2009, 18:14
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Trung Bekijk bericht
Volgens mij heb ik zo'n blauwe modem (motrola? ofzo) en een linksys router.
Ik weet niet hoe het is aangesloten heb er ook geen verstand van. Maar het is allemaal draadloos.

Ik ben pas volgende week weer thuis dan kan ik er weer naar kijken
Oke, het is een Linksys. Dan kan het nog een router, of een Accesspoint zijn.
In het laatste geval kan het heel goed kloppen dat het niet werkt. Weet je het type Linksys wat er bij jou aangesloten is?
__________________

  #5  
Oud 23 september 2009, 22:30
EliseF's schermafbeelding
EliseF EliseF is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 september 2009
Locatie: Emmeloord
Ziggo Internet: alles-in-1
Berichten: 8
Standaard

Komt me bekend voor. Volgens mij geeft de DHCP server van het modem maar 1 IP adres.

Het modem heb ik op de WAN poort van m'n router aangesloten. De router haalt daar z'n IP adres en gateway adres voor het internet.
De DHCP server van de router geeft weer IP nummers (een eigen reeks) aan de PC's die op het LAN zijn aangesloten.

Bij mij werkt het op die manier, misschien heb je er wat aan?
__________________
Groetjes
Elise
  #6  
Oud 24 september 2009, 19:04
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door EliseF Bekijk bericht
Komt me bekend voor. Volgens mij geeft de DHCP server van het modem maar 1 IP adres.
Bijna, Ziggo geeft (in het grootste deel van hun gebied) slechts 1 IP-adres uit. Om toch meerdere pc's aan te kunnen sluiten heb je een router nodig.

En dat is waar het hier mogelijk mis gaat, dat het geen router is maar een access point, of een foutief aangesloten router.
__________________

  #7  
Oud 24 september 2009, 20:27
EliseF's schermafbeelding
EliseF EliseF is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 september 2009
Locatie: Emmeloord
Ziggo Internet: alles-in-1
Berichten: 8
Standaard

@Excalibur

Even voor mijn beeldvorming: De DHCP server staat dus bij Ziggo en zit niet in het modem dat ik hier heb staan.

Bij het modem van Wanadoo had ik de DHCPserver in het modem zelf, vandaar dat ik dacht dat het bij Ziggo ook zo zou zijn.
__________________
Groetjes
Elise
  #8  
Oud 25 september 2009, 06:59
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door EliseF Bekijk bericht
@Excalibur

Even voor mijn beeldvorming: De DHCP server staat dus bij Ziggo en zit niet in het modem dat ik hier heb staan. Dit is overigens bij Orange (en andere providers ook het geval, maar dat merk je niet/minder, zie hieronder).

Bij het modem van Wanadoo had ik de DHCPserver in het modem zelf, vandaar dat ik dacht dat het bij Ziggo ook zo zou zijn.
Het klopt dat de DHCP bij Ziggo staat. Er zit wel een DHCP in het modem, maar die word alleen gebruikt als er geen verbinding is met Ziggo.

En bij ADSL (zoals Orange) word meestal een modem/router geleverd. Dat apparaat is zowel een modem, als een router. Ook hier krijgt het internet-gedeelte van de modem/router een IP vanuit de provider, maar deelt middels een eigen DHCP ip-adressen uit aan de aangesloten computers. Doordat de router functie al ingebouwd zit werkt dit ook prima.

Echter het kabel modem (zowel Ziggo/UPC etc) is enkel een modem zonder router functionaliteit. Zonder router werkt het op 1 pc, wanneer er meer pc's aangesloten worden zal er een router nodig zijn, de zogenaamde "verkeersagent" die kan regelen dat meerdere computers gebruik maken van dezelfde verbinding.
__________________

  #9  
Oud 25 september 2009, 15:34
EliseF's schermafbeelding
EliseF EliseF is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 september 2009
Locatie: Emmeloord
Ziggo Internet: alles-in-1
Berichten: 8
Standaard

T'is me helemaal duidelijk, dank je voor de uitleg.

@Trung,

Ben je al weer met je computer bezig geweest of ben je nog niet thuis?
__________________
Groetjes
Elise
  #10  
Oud 26 september 2009, 00:11
Trung's schermafbeelding
Trung Trung is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2009
Locatie: Emmeloord
Berichten: 3
Standaard

Dinsdag ben ik weer in Emmeloord
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:32.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl