Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Samsung > Samsung DCB-P850R (PVR)

Mededelingen

Samsung DCB-P850R (PVR) Ervaringen, vragen en opmerkingen over deze Samsung twintuner PVR

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 20 september 2009, 21:11
jpbosk's schermafbeelding
jpbosk jpbosk is offline
Member
 
Geregistreerd: 6 september 2009
Locatie: Emmen / @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Totaal met Ubee modem
DTV: Humax iHDR-5200 (HD-PVR)
Berichten: 33
Red face DCB-P850R druk bezig met overlijden?

Hallo,

Ik en 2 vrienden hebben de DCB-P850R 2 jaar geleden ongeveer tegelijk gekocht (in een tijdspanne van een maand of 3), en bij die 2 vrienden is het ding inmiddels overleden. Bij beide vrienden begon het ding vast te lopen en elke paar minuten spontaan te resetten. Ik grapte gisteravond nog met 'haha, ik zal de volgende dan wel zijn'.

En ja hoor, sinds vanavond valt het beeld af en toe weg. De OSD werkt dan nog wel, maar geen beeld. Als ik dan probeer van zender te wisselen, dan loopt ie voor een minuut of 2 helemaal vast, en daarna gaat ie opeens weer verder. En na een tijdje doet ie het dan weer even.

Is dit een bekend verschijnsel, en ben ik nu aan de beurt? En welk bekende probleem denken jullie aan, het opgeblazen elco-probleem, of de kapotte reset-ic?

Gr. JP
  #2  
Oud 20 september 2009, 21:21
svanderlinden's schermafbeelding
svanderlinden svanderlinden is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 augustus 2009
Locatie: Beverwijk
Ziggo Internet: Alles in 1 plus
DTV: Samsung 850, Samsung LED met Ci+
Berichten: 47
Standaard

Zeker de Elco`s vervangen, dan is het misschien opgelost.....anders ook t reset-ic. Is allebij best zelf te vervangen. kost bijmekaar hooguit 10euro.

Leuk om te proberen, weggooien kan altijd nog....mag mijn kant op

Grtz, Steven
  #3  
Oud 20 september 2009, 21:34
jpbosk's schermafbeelding
jpbosk jpbosk is offline
Member
 
Geregistreerd: 6 september 2009
Locatie: Emmen / @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Totaal met Ubee modem
DTV: Humax iHDR-5200 (HD-PVR)
Berichten: 33
Standaard

Ja precies, ik heb alleen niet superveel ervaring met solderen op printplaten...

Wat voor soort soldeerbout(-punt) heb je dan nodig? en ook nog een speciaal tin en dat zuur?

En natuurlijk, waar haal je zo'n reset-ic en die elco's? Er zitten trouwens nogal wat elco's in het ding, moeten die allemaal vervangen worden??
  #4  
Oud 20 september 2009, 21:46
Sjaool's schermafbeelding
Sjaool Sjaool is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 april 2009
Locatie: Emmeloord / Ziggo
Ziggo Internet: Connect en Play Complete / Technicolor TC7210 / WNDR3700 v1
DTV: Horizon Mediabox / Humax iHDR-5200C / Humax iHDR-5050C / Samsung UE32F5500
Berichten: 2.869
Standaard

Indien 2 jaar geleden aangeschaft lijkt mij dit eerder een gevalletje garantie in plaats van zelf te lopen knutselen.

Misschien nog maar eens ten overvloede de website van Consuwijzer vermelden.

[EDIT]
Heb even op Kieskeurig gekeken en daar komt dit probleem dus ook duidelijk naar voren.
Al met al dus niet zo'n degelijk apparaat zeker niet voor die prijs.
[/EDIT]

Laatst gewijzigd door Sjaool; 20 september 2009 om 21:52
  #5  
Oud 20 september 2009, 21:51
svanderlinden's schermafbeelding
svanderlinden svanderlinden is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 augustus 2009
Locatie: Beverwijk
Ziggo Internet: Alles in 1 plus
DTV: Samsung 850, Samsung LED met Ci+
Berichten: 47
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jpbosk Bekijk bericht
Ja precies, ik heb alleen niet superveel ervaring met solderen op printplaten...

Wat voor soort soldeerbout(-punt) heb je dan nodig? en ook nog een speciaal tin en dat zuur?

En natuurlijk, waar haal je zo'n reset-ic en die elco's? Er zitten trouwens nogal wat elco's in het ding, moeten die allemaal vervangen worden??
In oudere topics over traag zappen staat precies welke je moet vervangen.
Ik heb het met een klein boutje met klein puntje gedaan, ik dacht 30watt.

Dick Best heeft t opvoorraad. Eclo`s zijn alleen 16 ipv 10 volt, maar dat is geen probleem.

Als je in mijn buurt woonde, had ik het voor je willen doen....

Grtz, Steven
  #6  
Oud 20 september 2009, 21:58
jpbosk's schermafbeelding
jpbosk jpbosk is offline
Member
 
Geregistreerd: 6 september 2009
Locatie: Emmen / @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Totaal met Ubee modem
DTV: Humax iHDR-5200 (HD-PVR)
Berichten: 33
Standaard

Die topics heb ik inderdaad gelezen, maar ik heb het idee dat mijn probleem niet het 'traag zappen' probleem is eigenlijk. Of is traag zappen ook '3 minuten vastgelopen zijn'?

Verder, deden de problemen zich voornamelijk voor tijdens opnames heb ik gemerkt. De opnames zijn nu afgelopen (en verpest, door de storingen), maar nu lijkt ie het weer beter te doen...

Ik snap er niks meer van.
  #7  
Oud 20 september 2009, 22:06
svanderlinden's schermafbeelding
svanderlinden svanderlinden is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 augustus 2009
Locatie: Beverwijk
Ziggo Internet: Alles in 1 plus
DTV: Samsung 850, Samsung LED met Ci+
Berichten: 47
Standaard

Dit is het begin......hij gaat langzamerhand steeds meer storingen geven de komende tijd.

Grtz, Steven
  #8  
Oud 20 september 2009, 23:53
GolfTouch's schermafbeelding
GolfTouch GolfTouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: Waalwijk - voorheen @home
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Modem: Technicolor | Router: TP-link C9 | Switch: D-Link DGS-1016D & 2x 1008D
DTV: CI+ 1.3 Interactief UE55HU7500L | 2x Humax 5050 & IR-FOX | 2x Horizon Box | Anysee E30TC+
Berichten: 3.668
Standaard

@jpbosk.
Heb je dit topic ook gezien:
3 lampjes branden (knipperen niet)

De problemen die je opgeeft worden veelal veroorzaakt door de reset-ic.
Het vervangen is, als je redelijk handig en geduldig bent, best te doen.
Het gelijk vervangen van de elco's etc van de voeding is dan ook zeker de moeite waard. Veelal heb je dan voor de komende jaren weer een goed funtionerend apparaat.
Er wordt op marktplaats en dit Forum enkele "diensten" aangeboden die de ingreep voor je kunnen doen.

Succes.
__________________
Power is nothing without control !!!
  #9  
Oud 21 september 2009, 20:33
@home2Ziggo's schermafbeelding
@home2Ziggo @home2Ziggo is offline
Member
 
Geregistreerd: 24 september 2008
Locatie: Deventer/@home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
DTV: SMT-C7140/DCB-B270R
Berichten: 97
Standaard

Ik vraag me af of de elco's en/of reset ic het probleem zijn.
Ik heb sinds gisteravond ook problemen met wegvallen van beeld / vastlopen. Ik niet alleen, 2 collega's ook !!
Toeval ? Ik geloof er niet in. Denk dat er dingen in het netwerk gaande zijn, waarmee de samsumg problemen heeft.
Gisteravond vielen alleen de gecodeerde zenders uit ( ned1 bijvoorbeeld deed het wel gewoon ). Nu alles..... pffff
Reset IC heb ik laatst al een keer vervangen, misschien toch de elco's proberen. Als ik zin hem probeer ik dat morgen, of misschien vanavond nog wel even..... ik laat het wel weten wat de resultaten zijn.....
  #10  
Oud 21 september 2009, 21:21
jpbosk's schermafbeelding
jpbosk jpbosk is offline
Member
 
Geregistreerd: 6 september 2009
Locatie: Emmen / @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Totaal met Ubee modem
DTV: Humax iHDR-5200 (HD-PVR)
Berichten: 33
Standaard

Mja, ik heb vanavond weer een testje gedaan. En het probleem lijkt echt alleen op te treden als ik iets opneem. Zodra ik ga opnemen, gaat de boel na een tijdje (tussen de 2 en de 15 minuten) wegvallen/haperen.

Het valt me wel op dat als ik naar een zender kijk met een lagere kwaliteit (discovery, comedy central family) het langer duurt voordat het wegvallen optreedt, dan als ik naar een hogere kwaliteit zender kijk (rtl4).

Timeshifting lijkt overigens gewoon goed te gaan.

Wel erg vervelend, want nu lijkt opnemen dus niet erg te lukken... En daarvoor heb ik het ding juist...


-edit- Nog wat testjes gedaan. Ik heb PIP eens geprobeerd, daarmee gebruik je immers ook 2 tuners tegelijk. En zodra ik dat doe, wordt de boel ook erg traag. Zappen in het PIP-beeld duurt bijvoorbeeld een halve minuut. Haperen in het beeld gebeurd overigens niet.
Oftewel: hij gaat over z'n nek als er 2 tuners gebruikt worden. En als daarnaast de harde schijf ook nog es gebruikt wordt, is het helemaal pet. Zou het dan aan de voeding liggen, die al de gevraagde spanning niet meer kan leveren ofzo?

Laatst gewijzigd door jpbosk; 21 september 2009 om 21:36
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Samsung > Samsung DCB-P850R (PVR)




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:25.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl