Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Philips

Mededelingen

Philips Nieuws, vragen en opmerkingen over Philips CI+ geschikte TV's

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #21  
Oud 22 september 2009, 14:30
kontheur's schermafbeelding
kontheur kontheur is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2009
Locatie: Venlo
Ziggo Internet: -
DTV: -
Berichten: 11
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door keysersoze0909 Bekijk bericht
nb ziggo geeft advies om tv 4 uur op nl 1 in hd te laten staan
Waarom geeft Ziggo dit advies?
  #22  
Oud 22 september 2009, 20:37
Mark69's schermafbeelding
Mark69 Mark69 is offline
Member
 
Geregistreerd: 1 september 2009
Locatie: Gorinchem Casema
Ziggo Internet: Alles-in-een-plus
DTV: Samsung / Philips CI+ 37PFL9604 (FW..26.066.0)
Berichten: 76
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sanssouci Bekijk bericht
Ik had hetzelfde probleem, het begon vanmorgen omstreeks 01.00 uur. Alleen nederland 1 en de regio's. Vanmorgen omstreeks 12.00 een softwareupdate gedaan en toen deed alles het weer.
Hoi, kan je mij vertellen wat voor software update? Firmware van Philips 38.022?
  #23  
Oud 22 september 2009, 21:33
john61's schermafbeelding
john61 john61 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 2 februari 2009
Locatie: ziggo
Berichten: 179
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mark69 Bekijk bericht
Hoi, kan je mij vertellen wat voor software update? Firmware van Philips 38.022?
tv helemaal uit zetten op een analoog kanaal en ook van de stanby , daarna weer aanzetten.
mischien heb je dit al geprobeerd ?
als ik het zo hoor zijn er ook al wat problemen met gecetificeerde tv,s
het is allemaal in het begin van ci+ dus het kan nog wel even duren als alles goed werkt.
  #24  
Oud 23 september 2009, 20:30
neorej's schermafbeelding
neorej neorej is offline
Member
 
Geregistreerd: 9 september 2009
Locatie: wormer
Berichten: 33
Standaard

ik moest de tv weer 3 x aan en uitzetten, nu doet CI+ module het weer maar het is toch altijd weer even spannend.
  #25  
Oud 23 september 2009, 21:47
Tommie33's schermafbeelding
Tommie33 Tommie33 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 augustus 2009
Locatie: Den Haag Casema
Berichten: 101
Standaard

Voor de 9000 serie is nieuwe software die authenticatie probleem oplost.
Even op de site kijken of in de andere topics hier!
  #26  
Oud 23 september 2009, 22:10
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.075
Standaard

Mededeling

Philips heeft vandaag een release uitgebracht met een fix voor het authenticatie probleem, jawel een reparatie van het CI+ deel.
Philips heeft ons vanavond bericht dat ze een probleem met de webserver hadden, maar het lijkt erop dat de server weer actief is.

De eerste (postieve) resultaten zijn gemeld door nlrb. De software is voorlopig alleen bedoeld voor de 9000 serie volgens Philips. Als er geen onverwachte problemen problemen voordoen zal men dezelfde software ook vrij gegeven worden voor de andere series.

Let wel, een evt. upgrade worden uitgevoerd op eigen risico. Betreffende software is NIET goedgekeurd door Ziggo, maar is enkel bedoeld om die mensen die een CI+ kaart van ziggo hebben aangeschaft de mogelijkheid te bieden deze kaart te gebruiken icm het Philips toestel. Wij gaan intussen met Philips verder ten doel de Philips toestellen te certificeren. Uiteraard bepaald het eindresultaat over een aantal weken of Philips ook uiteindelijk goedgekeurd wordt.
  #27  
Oud 23 september 2009, 22:12
john61's schermafbeelding
john61 john61 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 2 februari 2009
Locatie: ziggo
Berichten: 179
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door neorej Bekijk bericht
ik moest de tv weer 3 x aan en uitzetten, nu doet CI+ module het weer maar het is toch altijd weer even spannend.
als het maar weer werkt.
heb je je smartcart al geaktiveerd ?
ik heb dat gisteren gedaan via mijn ziggo maar zie vandaag dat de code van de smartcart er nog niet bij staat .
hoelang duurt dit normaal ?
ik heb een code op de kaart met het laatste een letter, ik ga een beetje twijfelen of ik dit er wel bij heb gezet .mischien is dit wel het probleem .
zijn alle nieuwe smartkaart,s voorzien van een letter op het laatst van de code ?
  #28  
Oud 23 september 2009, 23:05
Tommie33's schermafbeelding
Tommie33 Tommie33 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 augustus 2009
Locatie: Den Haag Casema
Berichten: 101
Standaard

Heb de firmware voor mijn 32pfl9604 geinstalleerd, kom nu wel tot 4/5e van authenticatie, maar verder gaat hij niet... Dus probleem nog niet opgelost...
  #29  
Oud 23 september 2009, 23:27
Vaagfiguur's schermafbeelding
Vaagfiguur Vaagfiguur is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 augustus 2009
Locatie: Enschede @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
DTV: Philips 37PFL9604H/12 met Smit CI+
Berichten: 13
Standaard

Had ik ook met mijn 37PFL9604. Kwam niet verder dan 80% met de nieuwe software. Ik had de smartcard nog niet geactiveerd maar na activering, 5 minuten wachten (volgens ZIGGO) en opnieuw opstarten werkt het bij mij!

Ik ben er alleen nog niet over uit wat "Scenea" inhoud.
Staat nieuw in mijn home menu. Iemand?
  #30  
Oud 23 september 2009, 23:28
Tommie33's schermafbeelding
Tommie33 Tommie33 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 augustus 2009
Locatie: Den Haag Casema
Berichten: 101
Standaard

hmm dat had ik nog niet eerder gehoord? moet je eerst de kaart activeren voor de authenticatie werkt??
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Philips


Labels
32pfl9604, ci+, philips, ziggo



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:26.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl