Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Philips

Mededelingen

Philips Nieuws, vragen en opmerkingen over Philips CI+ geschikte TV's

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 20 september 2009, 11:55
4np's schermafbeelding
4np
Guest
 
Berichten: n/a
Post Philips 46PFL9704 + SMiT CAM

Even wat feedback, ik heb gisteren mijn Philips 46PFL9704 ontvangen (van Expert) met een SMiT CI+ CAM, werkt prima Ik hoef niet per se het nieuwe smartcardje te registreren want mijn oude smart card (van mei 2009) werkt ook prima. Kortom, zet de 9704 maar op de certifcatie pagina
  #12  
Oud 20 september 2009, 12:03
TheVM's schermafbeelding
TheVM TheVM is offline
Member
 
Geregistreerd: 22 juni 2009
Locatie: Noordoostpolder / @Home
Ziggo Internet: AIE Extra / Arris Modem / Ziggo IPTV Pilot
DTV: Philips 42PFL9664 / SMiT CAM
Berichten: 75
Standaard

Vaag...gisteravond deden de meeste NL zenders het (in ieder geval), nu doet alleen Nederland 1 het nog

IK kreeg van de TV wel de melding 'er is een zender update beschikbaar...' zou dat er iets te maken mee kunnen hebben?

Ik heb overigens een 42PFL8404..
  #13  
Oud 20 september 2009, 12:34
sanssouci's schermafbeelding
sanssouci sanssouci is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 februari 2009
Locatie: sneek @home
Ziggo Internet: telefoon internet tv
DTV: Humax IHDR5200C
Berichten: 17
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TheVM Bekijk bericht
Vaag...gisteravond deden de meeste NL zenders het (in ieder geval), nu doet alleen Nederland 1 het nog

IK kreeg van de TV wel de melding 'er is een zender update beschikbaar...' zou dat er iets te maken mee kunnen hebben?

Ik heb overigens een 42PFL8404..
Ik had hetzelfde probleem, het begon vanmorgen omstreeks 01.00 uur. Alleen nederland 1 en de regio's. Vanmorgen omstreeks 12.00 een softwareupdate gedaan en toen deed alles het weer.
  #14  
Oud 20 september 2009, 12:51
neorej's schermafbeelding
neorej neorej is offline
Member
 
Geregistreerd: 9 september 2009
Locatie: wormer
Berichten: 33
Standaard

<p>
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sanssouci Bekijk bericht
Ik had hetzelfde probleem, het begon vanmorgen omstreeks 01.00 uur. Alleen nederland 1 en de regio's. Vanmorgen omstreeks 12.00 een softwareupdate gedaan en toen deed alles het weer.
ik zet vanmorgen de tv aan en exact het zelfde als jullie, ik had alleen nog maar ned1, toen heb ik de tv helemaal uitgezet,weer aan, een ci+ error, en toen heb de tv weer uitgezet, weer aan gezet, toen begon het weer van voor af aan, weer stap 1 t/m 5 en nu doet ie het weer?

Laatst gewijzigd door neorej; 20 september 2009 om 13:05
  #15  
Oud 20 september 2009, 13:14
TheVM's schermafbeelding
TheVM TheVM is offline
Member
 
Geregistreerd: 22 juni 2009
Locatie: Noordoostpolder / @Home
Ziggo Internet: AIE Extra / Arris Modem / Ziggo IPTV Pilot
DTV: Philips 42PFL9664 / SMiT CAM
Berichten: 75
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door neorej Bekijk bericht
<p>
ik zet vanmorgen de tv aan en exact het zelfde als jullie, ik had alleen nog maar ned1, toen heb ik de tv helemaal uitgezet,weer aan, een ci+ error, en toen heb de tv weer uitgezet, weer aan gezet, toen begon het weer van voor af aan, weer stap 1 t/m 5 en nu doet ie het weer?
Hier was het ook een kwestie van de tv helemaal uit en daarna weer aan. Alles (nouja...de zenders die het voor de storing deden) deedt het weer.
  #16  
Oud 20 september 2009, 21:51
FriendlyGhost's schermafbeelding
FriendlyGhost FriendlyGhost is offline
Member
 
Geregistreerd: 6 juli 2009
Locatie: Oisterwijk/@Home
DTV: Philips 32PFL9604 met Ziggo CI+-CAM
Berichten: 39
Standaard

Ik lees hier wel regelmatig dat alles werkt, maar volgens mij zijn er nog geen tv's waar het gewoon foutloos gaat. Of de authenticatie blijft hangen, niet alle zenders komen door, geen tt of geen ondertiteling. Ik snap dat je al blij bent als je beeld hebt maar eigenlijk werkt de combinatie Philips met CI+ dus niet. Hopenlijk wordt dat met de nieuwe software volgende week wel verbeterd. Dat alles dus gewoon werkt zoals het hoort...

Heb ik nog een vraagje: Moet de smartcard geactiveerd zijn voordat je gaat beginnen met de authenticatie? Volgens mij zou mijn dealer dit regelen maar ik zie de smartcard niet staan bij "Mijn Producten" op de Ziggo site. En als ik de card nu activeer en het werkt nog steeds niet ben ik mijn previeuw kwijt. Waarschijnlijk is het beter wachten tot Philips met nieuwe software komt.

Laatst gewijzigd door FriendlyGhost; 20 september 2009 om 22:14 Reden: Vraagstelling toegevoegd
  #17  
Oud 21 september 2009, 08:08
alexkelder's schermafbeelding
alexkelder alexkelder is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 november 2004
Locatie: bovenkarspel
Berichten: 14
Standaard

hoe moet je de kaart en cam in een 9604 plaatsen?

als je voor de tv staat:
cam aan de linker kant van de tv
moet je dan de tekst irdeto en secure plus kunnen zien? of
technology bij @smit?

Bij mij gebeurd er namelijk helemaal niets
  #18  
Oud 21 september 2009, 08:40
Lammersh's schermafbeelding
Lammersh Lammersh is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 18 juli 2009
Locatie: Alphen aan den Rijn /Casema
Ziggo Internet: Alles in 1 plus / Ubee EVW 3200
DTV: Philips 37PFL7606H/12 met SMiT CI+ CAM
Berichten: 106
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door alexkelder Bekijk bericht
hoe moet je de kaart en cam in een 9604 plaatsen?

als je voor de tv staat:
cam aan de linker kant van de tv
moet je dan de tekst irdeto en secure plus kunnen zien? of
technology bij @smit?

Bij mij gebeurd er namelijk helemaal niets
Het is er vaag en zeer somber met de verstrekte handleidingen.
Mij TV werkte zonder problemen in een keer via onderstaande werkwijze:

1. Software update uitvoeren -> 038.22 voor mijn tv http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?scy=NL&slg=NLD&ctn=32PFL5604H%2F12
2. Opnieuw digitale en analoge kanalen installeren
3. TV uitschakelen (dus niet op stand-by)
4. Ziggo kaart in CI+ CAM -> let op chip zijde naar voren in de CAM plaatsen en niet zoals in het boekje aan de achterzijde. --> Dus "CAM" Ziggo logo aan voorzijde en "KAART" logo Ziggo aan de achterzijde. (hoeft niet de nieuwe maar je kan ook een recente oude kaart gebruiken)
5. CAM met Ziggo logo naar de muur in de TV plaatsen (gaat er maar voor +/- 60% in)
6. TV inschakelen en de installatie is binnen 20 t/m 30 seconden gereed
7. Via het menu de CAM op Nederlands zetten
8. Zolang er nog geen nieuwe software is uit veiligheid alle automatische meldingen en updates uitschakelen
  #19  
Oud 21 september 2009, 21:08
TomF's schermafbeelding
TomF TomF is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2009
Locatie: Deventer
DTV: 1x Philips 40PFL8007K/12 en 2x Philips 32PFL7404H/12
Berichten: 425
Standaard

Na enkele dagen veel plezier te hebben gehad van m'n TV in combinatie met de CI+ CAM, zette ik zojuist de TV aan. Wat denk je?
Alleen naar Ned 1. Bij alle andere (Behalve de analoge) zenders kreeg een zwart beeld.

Ik heb de TV ff helemaal uitgezet, een poosje gewacht, de TV weer ingeschakeld. Ik heb nu alle zenders weer.

Stella klaagde er enkele dagen geleden ook al over:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...&postcount=339

N.B. Ik had bewust 'automatische zenderupdate' uitgezet om dit soort dingen te voorkomen.

Heeft iemand hier een verklaring voor?

Laatst gewijzigd door TomF; 21 september 2009 om 21:15
  #20  
Oud 22 september 2009, 00:29
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.073
Standaard

update

http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...79&postcount=1
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Philips


Labels
32pfl9604, ci+, philips, ziggo



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:59.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl