Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Sony

Mededelingen

Sony Nieuws, vragen en opmerkingen over Sony CI+ geschikte TV's

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 27 september 2009, 21:26
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.075
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door boedol Bekijk bericht
Ja, maar wat is pm, hoe werkt dat. Misschien handig voor me om te weten voor een volgende keer
een personal/ private mail bericht
  #12  
Oud 29 september 2009, 21:35
Hans 747's schermafbeelding
Hans 747 Hans 747 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 29 september 2009
Locatie: Landgraaf/@home
Berichten: 1
Standaard CI+ werkt niet op Sony Bravia KDL-37V5500

Hallo,

Ik krijg mijn CI+ niet aan het werk op mijn Sony Bravia KDL-37V5500.
Volgens Ziggo is dit het eerste gecertificeerde apparaat van Sony.
Heb inmiddels een systeemupdate gedaan van PKG1.303EA naar 1.570EA.
De t.v. herkent de CI+ cam wel maar breekt vervolgens de authentificatie af met de melding CI+ error: toestel certificaat en vervolgens de melding: geen programma's opgeslagen.
Wie kan mij helpen ?

Groetjes,
Hans
  #13  
Oud 30 september 2009, 08:10
double0dennis's schermafbeelding
double0dennis double0dennis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Waalwijk / @Home
Ziggo Internet: Internet Z2
Berichten: 214
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hans 747 Bekijk bericht
Hallo,

Ik krijg mijn CI+ niet aan het werk op mijn Sony Bravia KDL-37V5500.
Volgens Ziggo is dit het eerste gecertificeerde apparaat van Sony.
Heb inmiddels een systeemupdate gedaan van PKG1.303EA naar 1.570EA.
De t.v. herkent de CI+ cam wel maar breekt vervolgens de authentificatie af met de melding CI+ error: toestel certificaat en vervolgens de melding: geen programma's opgeslagen.
Wie kan mij helpen ?

Groetjes,
Hans
Heb je eerst de digitale installatie doorlopen voor je de CAM geplaatst hebt? Dat is eenvoudig te controleren. Verwijder de CAM uit het toestel en zet het aan. Schakel naar de digitale modus (knop digital op de afstandsbediening) en ga naar kanaal 001. Als de installatie succesvol doorlopen is, dan moet op dit kanaal Nederland 1 weergegeven worden.

De authenticatieprocedure met de CAM kan pas succesvol doorlopen worden als de installatie van de tv succesvol voltooid is. Zie je Nederland 1 niet, dan is de digitale installatie waarschijnlijk niet goed doorlopen.

Ik weet niet in hoeverre het menu van de V5500 serie gelijk is aan de W5500 serie maar in de W5500 serie kun je via het menu, naar settings, naar digital setup om de digitale installatie alsnog uit te voeren als dat eerder afgebroken is. Let op bij de installatie dat je Nederland als land kiest en Kabel als verbindingstype.

Zodra je ziet dat Nederland 1 op kanaal 001 wordt weergegeven, kun je doorgaan met het plaatsen van de CAM.
  #14  
Oud 1 oktober 2009, 00:08
Machiel456's schermafbeelding
Machiel456 Machiel456 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2009
Locatie: Oss @Home
Ziggo Internet: Televisie Z1
DTV: Cam Ci+ van Smit
Berichten: 24
Standaard

Ik heb het volgende gedaan misschien heb je er wat aan:

1. Stekker van de tv uit stopcontact
2. Smartcard in de CAM Ci+ module plaatsen en vervolgens in de TV.
3. Ga naar Home --> Instellingen --> Digitaal Set-Up --> Digitaal afstemming --> Digitale Automatische Afstemming
4. Dan vervolgens de stappen volgen die op het scherm komen. Dus kiezen voor kabel, frequentie invullen etc. Hierna gaat hij zoeken en vind hij als het goed is de kanalen.

Hopelijk heb je er wat aan.

Groeten
__________________
Sony 32V5500 @ 1.600EA
Smit Cam Ci+ @ DVB Client: 3.6.23
Ziggo Smartcard @ Version:5.7 Build:18
  #15  
Oud 1 oktober 2009, 10:25
boedol's schermafbeelding
boedol boedol is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 september 2009
Locatie: Utrecht/Casema
DTV: CAm I+
Berichten: 6
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door double0dennis Bekijk bericht
Heb je eerst de digitale installatie doorlopen voor je de CAM geplaatst hebt? Dat is eenvoudig te controleren. Verwijder de CAM uit het toestel en zet het aan. Schakel naar de digitale modus (knop digital op de afstandsbediening) en ga naar kanaal 001. Als de installatie succesvol doorlopen is, dan moet op dit kanaal Nederland 1 weergegeven worden.

De authenticatieprocedure met de CAM kan pas succesvol doorlopen worden als de installatie van de tv succesvol voltooid is. Zie je Nederland 1 niet, dan is de digitale installatie waarschijnlijk niet goed doorlopen.

Ik weet niet in hoeverre het menu van de V5500 serie gelijk is aan de W5500 serie maar in de W5500 serie kun je via het menu, naar settings, naar digital setup om de digitale installatie alsnog uit te voeren als dat eerder afgebroken is. Let op bij de installatie dat je Nederland als land kiest en Kabel als verbindingstype.

Zodra je ziet dat Nederland 1 op kanaal 001 wordt weergegeven, kun je doorgaan met het plaatsen van de CAM.

Hoe moet je die digitale installatie doorlopen? Bij mijn TV (KDL 32V5500) geeft hij op geen enkele zender beeld (was eerst wel) in de digitale status.
  #16  
Oud 1 oktober 2009, 11:21
double0dennis's schermafbeelding
double0dennis double0dennis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Waalwijk / @Home
Ziggo Internet: Internet Z2
Berichten: 214
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door boedol Bekijk bericht
Hoe moet je die digitale installatie doorlopen? Bij mijn TV (KDL 32V5500) geeft hij op geen enkele zender beeld (was eerst wel) in de digitale status.
Je hebt wel digitaal beeld gehad? Als je in de digitale modus voor programma 001 kiest, dan zou je Nederland 1 altijd moeten ontvangen. Het zou daarbij niet uit moeten maken of de CAM aanwezig is. Nederland 1 wordt namelijk ongecodeerd doorgegeven.

Probeer of je beeld hebt op Nederland 1 met CAM en zonder CAM. Als je in beide gevallen geen beeld hebt, dan moet de digitale installatie opnieuw uitgevoerd worden.
Verwijder de CAM en druk op de Home knop van de afstandbediening. Kies achtereenvolgens voor: Instellingen, Digitaal Set-Up, Digitaal afstemming, Digitale Automatische Afstemming. Let er bij de installatie op dat je als land Nederland instelt en kiest voor Kabel. Stel vervolgens de correcte frequentie en netwerk-id in. Je vindt de lijst in de handleiding die bij je CAM geleverd is.
Als de digitale installatie voltooid is, dan moet je als het goed is Nederland 1 HD terugvinden op digitaal kanaal 001. Als dat allemaal klopt, dan kun je de CAM plaatsen.

Het kan ook zijn dat Nederland 1 wel beeld geeft als je geen CAM geïnstalleerd hebt, en het beeld wegvalt zodra je de CAM plaatst. Dat probleem heb ik ook gehad. Ik heb hiervoor het topic "Programma niet beschikbaar" gestart en daar heeft anoniem een aantal dingen opgenoemd die je kunt controleren. Bij mij bleek uiteindelijk de CAM defect te zijn.
  #17  
Oud 1 oktober 2009, 19:45
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.075
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Machiel456 Bekijk bericht
Ik heb het volgende gedaan misschien heb je er wat aan:

1. Stekker van de tv uit stopcontact
2. Smartcard in de CAM Ci+ module plaatsen en vervolgens in de TV.
3. Ga naar Home --> Instellingen --> Digitaal Set-Up --> Digitaal afstemming --> Digitale Automatische Afstemming
4. Dan vervolgens de stappen volgen die op het scherm komen. Dus kiezen voor kabel, frequentie invullen etc. Hierna gaat hij zoeken en vind hij als het goed is de kanalen.

Hopelijk heb je er wat aan.

Groeten
Bovenstaande volgorde is niet juist !
je moet de volgende stappen volgen:

1. Verwijdert (Stekker van de tv uit stopcontact)
2. Ga naar Home --> Instellingen --> Digitaal Set-Up --> Digitaal afstemming --> Digitale Automatische Afstemming
3. Dan vervolgens de stappen volgen die op het scherm komen. Dus kiezen voor kabel, frequentie invullen etc. Hierna gaat hij zoeken en vindt hij als het goed is de kanalen. Ned 1 HD moet u op positie 1 staan

4. Smartcard in de CAM Ci+ module plaatsen en vervolgens in de TV. De authenicatie moet nu in 5 stappen verlopen. Als de authenicatie OK wordt getoond moet de CAM gereed zijn voor gebruik.

Laatst gewijzigd door anoniem; 13 oktober 2009 om 20:27
  #18  
Oud 1 oktober 2009, 21:00
Machiel456's schermafbeelding
Machiel456 Machiel456 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2009
Locatie: Oss @Home
Ziggo Internet: Televisie Z1
DTV: Cam Ci+ van Smit
Berichten: 24
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Bovenstaande volgorde is niet juist !
je moet de volgende stappen volgen:

1. Stekker van de tv uit stopcontact
2. Ga naar Home --> Instellingen --> Digitaal Set-Up --> Digitaal afstemming --> Digitale Automatische Afstemming
3. Dan vervolgens de stappen volgen die op het scherm komen. Dus kiezen voor kabel, frequentie invullen etc. Hierna gaat hij zoeken en vind hij als het goed is de kanalen. Ned 1 HD moet u op positie 1 staan

4. Smartcard in de CAM Ci+ module plaatsen en vervolgens in de TV. De authenicatie moet nu in 5 stappen verlopen. Als de authenicatie OK wordt getoond moet de CAM gereed zijn voor gebruik.
Deze volgorde werkte niet bij mij, vandaar dat ik hier de andere volgorde heb aangegeven. De volgorde volgen zoals hierboven kreeg ik bij mij alleen maar nederland 1 te zien.
__________________
Sony 32V5500 @ 1.600EA
Smit Cam Ci+ @ DVB Client: 3.6.23
Ziggo Smartcard @ Version:5.7 Build:18
  #19  
Oud 2 oktober 2009, 10:46
boedol's schermafbeelding
boedol boedol is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 september 2009
Locatie: Utrecht/Casema
DTV: CAm I+
Berichten: 6
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door double0dennis Bekijk bericht
Je hebt wel digitaal beeld gehad? Als je in de digitale modus voor programma 001 kiest, dan zou je Nederland 1 altijd moeten ontvangen. Het zou daarbij niet uit moeten maken of de CAM aanwezig is. Nederland 1 wordt namelijk ongecodeerd doorgegeven.

Probeer of je beeld hebt op Nederland 1 met CAM en zonder CAM. Als je in beide gevallen geen beeld hebt, dan moet de digitale installatie opnieuw uitgevoerd worden.
Verwijder de CAM en druk op de Home knop van de afstandbediening. Kies achtereenvolgens voor: Instellingen, Digitaal Set-Up, Digitaal afstemming, Digitale Automatische Afstemming. Let er bij de installatie op dat je als land Nederland instelt en kiest voor Kabel. Stel vervolgens de correcte frequentie en netwerk-id in. Je vindt de lijst in de handleiding die bij je CAM geleverd is.
Als de digitale installatie voltooid is, dan moet je als het goed is Nederland 1 HD terugvinden op digitaal kanaal 001. Als dat allemaal klopt, dan kun je de CAM plaatsen.

Het kan ook zijn dat Nederland 1 wel beeld geeft als je geen CAM geïnstalleerd hebt, en het beeld wegvalt zodra je de CAM plaatst. Dat probleem heb ik ook gehad. Ik heb hiervoor het topic "Programma niet beschikbaar" gestart en daar heeft anoniem een aantal dingen opgenoemd die je kunt controleren. Bij mij bleek uiteindelijk de CAM defect te zijn.
Bedankt, Het is daarmee gelukt om Ned 1 digitaal te krijgenl.
  #20  
Oud 9 oktober 2009, 11:59
Ruudski's schermafbeelding
Ruudski Ruudski is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 27 september 2009
Locatie: Waddinxveen
DTV: CI+ CAM kaart
Berichten: 15
Standaard

Ik had dit probleem ook met mijn 40W5500, je moet erop letten dat de Cam module precies andersom ingestoken wordt. Dus met het Ziggo etiket aan de achterkant, dit geldt overigens ook voor de smartcard,

ik snapte er eerst ook geen bal van en kreeg alleen maar NL1 HD, dus niet de instructies van Ziggo volgens uit het boekje maar precies andersom !!

Het zou dan goed moeten werken !!!
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Sony




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:50.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl