Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Sony

Mededelingen

Sony Nieuws, vragen en opmerkingen over Sony CI+ geschikte TV's

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 20 september 2009, 10:58
mesa57's schermafbeelding
mesa57 mesa57 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 mei 2009
Locatie: Mijdrecht / ex-Casema
Ziggo Internet: Ai1 Extra met Ubee EVM3200 en DIR 868L
DTV: CI+ Cam (Sony) / Humax 5000/5300 / Cisco 8455
Berichten: 5.464
Standaard Signaalsterkte controleren met CAM

Sinds voorgisteren heb ik mijn sony kld40w5500 voorzien van de Ziggo cam. Nu krijg ik op film1 hd regelmatig dat er wat artefacten verschijnen, waarna de infobalk verschijnt, alsof hij opnieuw 'intraint' op het signaal. Is er een manier om op de Sony digitale tuner de signaalsterkte (BER) te controleren, net als op mijn Humax 5000 (die trouwens op alle kanelen altijd 0 aangaf en ook geen storingen vertoonde) ?
  #2  
Oud 20 september 2009, 11:20
twigger's schermafbeelding
twigger twigger is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2008
Locatie: Sittard Ziggo
Ziggo Internet: Connect & Play Max, Ubee Modem
DTV: Samsung UE40F6510 3D, Horizon Box, Quantis CI+1.3
Berichten: 1.440
Standaard

Options>systeeminformatie,

Pre RS 5S en UEC als daar 0 bij staat is het signaal goed ik weet niet welke van de 3 BER is.
  #3  
Oud 20 september 2009, 11:25
mesa57's schermafbeelding
mesa57 mesa57 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 mei 2009
Locatie: Mijdrecht / ex-Casema
Ziggo Internet: Ai1 Extra met Ubee EVM3200 en DIR 868L
DTV: CI+ Cam (Sony) / Humax 5000/5300 / Cisco 8455
Berichten: 5.464
Standaard

Ok, dank je !

Signaalniveau : sterk (groen)
Pre RS:0 5s:0 UEC:0
QAM agc : -79

Lijkt me goed, maar weet iemand hoe dit geinterpreteerd zou moeten worden ?
  #4  
Oud 20 september 2009, 17:47
DVB-Extraterrestrial's schermafbeelding
DVB-Extraterrestrial DVB-Extraterrestrial is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 juli 2009
Locatie: Garnwerd
DTV: iDTV KDL-46W5500E SMiT CI+ CAM
Berichten: 23
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mesa57 Bekijk bericht
Ok, dank je !

Signaalniveau : sterk (groen)
Pre RS:0 5s:0 UEC:0
QAM agc : -79

Lijkt me goed, maar weet iemand hoe dit geinterpreteerd zou moeten worden ?
QAM AGC: Dit nummer geeft aan hoeveel de tuner versterkt (Automatic Gain Control). Je tuner past voortdurend de versterking aan om een stabiel signaal door te kunnen geven naar de volgende trap. Hiermee kun je dus veel nauwkeuriger dan de kleurenbalk het ontvangstniveau aflezen. -79 betekent erg weinig versterking (dus een hard ontvangstsignaal) en ik heb zelf bij zwakke signalen waardes gezien van richting de +100...

5s: Dit is waarschijnlijk de BER gedurende 5 seconden met een soort sliding window. Dit getal moet 0 zijn..

De andere twee (Pre RS en UEC) weet ik niet..

En trouwens het heeft niks met CAM te maken, want de meting doet het zeker ook op FTC kanalen en waarschijnlijk ook op gecodeerde kanalen zonder CAM..
  #5  
Oud 20 september 2009, 18:24
mesa57's schermafbeelding
mesa57 mesa57 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 mei 2009
Locatie: Mijdrecht / ex-Casema
Ziggo Internet: Ai1 Extra met Ubee EVM3200 en DIR 868L
DTV: CI+ Cam (Sony) / Humax 5000/5300 / Cisco 8455
Berichten: 5.464
Standaard

Bedankt, duidelijk uitleg !
Ik heb me trouwens vergist, het is niet film1 HD, maar het film1 Action kanaal waar de problemen optreden.
De qam agc op dat kanaal is dan ook -48, dus een stuk slechter als de andere kanalen (van film1).
Heeft iemand dezelfde problemen op film1/action ?
  #6  
Oud 20 september 2009, 18:35
DVB-Extraterrestrial's schermafbeelding
DVB-Extraterrestrial DVB-Extraterrestrial is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 juli 2009
Locatie: Garnwerd
DTV: iDTV KDL-46W5500E SMiT CI+ CAM
Berichten: 23
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mesa57 Bekijk bericht
Bedankt, duidelijk uitleg !
Ik heb me trouwens vergist, het is niet film1 HD, maar het film1 Action kanaal waar de problemen optreden.
De qam agc op dat kanaal is dan ook -48, dus een stuk slechter als de andere kanalen (van film1).
Heeft iemand dezelfde problemen op film1/action ?

Hmm, ik heb op mijn TV signaalsterktes gezien met kwalificatie "sterk (=groen)" met een AGC waarde van +22. Bij mij zitten alle zenders op "sterk" tussen de -50 en +25 ongeveer, dus -48 is in mijn opinie een prima signaalsterkte.

Let er eens op of die andere tellertjes op 0 blijven staan. Overigens als de signaalsterkte niet goed zou zijn, zou je dergelijke problemen ook verwachten op de andere zenders van dezelfde transponder..
  #7  
Oud 20 september 2009, 18:40
mesa57's schermafbeelding
mesa57 mesa57 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 mei 2009
Locatie: Mijdrecht / ex-Casema
Ziggo Internet: Ai1 Extra met Ubee EVM3200 en DIR 868L
DTV: CI+ Cam (Sony) / Humax 5000/5300 / Cisco 8455
Berichten: 5.464
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DVB-Extraterrestrial Bekijk bericht
Let er eens op of die andere tellertjes op 0 blijven staan. Overigens als de signaalsterkte niet goed zou zijn, zou je dergelijke problemen ook verwachten op de andere zenders van dezelfde transponder..
Op het moment dat de storing optreedt zag ik het uec tellertje even flippen, maar heel kortstondig.
Ik zie nu ook dat in de informatiebalk die dan verschijnt het woordje ''bug" staat i.p.v. de programmatitel
  #8  
Oud 21 september 2009, 19:23
Molen007's schermafbeelding
Molen007 Molen007 is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 augustus 2009
Locatie: Baarn - Casema
Ziggo Internet: Z2
DTV: Loewe Connect
Berichten: 62
Standaard

Precies hetzelfde probleem, maar dan bij NED 1, 2 en 3 HD. QAM waardes van ca. -14 tot -45. Ik heb een E5520. Probleem had ik ook al bij de Alphacrypt kaart en originele firmware. Het is helaas nog niet weg, ik heb ergens gelezen dat het te maken had met de frequenties waarop de nederlandse HD zenders op worden doorgegeven. Mijn vraag is: is het een technisch mankement van de TV, de firmware, de CAM module of iets anders (bekabeling is super). Iemand een idee??
  #9  
Oud 22 september 2009, 10:05
polypenko's schermafbeelding
polypenko polypenko is offline
Member
 
Geregistreerd: 17 juli 2009
Locatie: capelle a/d ijssel
Berichten: 72
Standaard

Ook ik heb afgelopen vrijdag de ci+ module geinstalleerd op mijn Sony 40E5500.
in eerste instantie had in ned1 2 en 3 HD maar de
kanaal sterke wisselde sterk tot haast helemaal geen beeld.
ik had voorheen tussen mijn Humax een klein zelf gemaakte coax zitten van 50cm.
wel nu nadat ik dit er tussen uit had gehaald en alle
andere Hirschmann Coax stekkers gecontroleerd te
hebben had ik weer de volledige sterkte.
heb daarna op proef de andere 4 HD zenders laten
toevoegen.
beeld subliem, in mijn geval lag het aan de coax in
andere delen van Nederland zou het uiteraard ook aan
de signaal sterke kunnen liggen die Ziggo uitstuurt.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Sony




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:22.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl