Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Samsung

Mededelingen

Samsung Nieuws, vragen en opmerkingen over Samsung CI+ geschikte TV's

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #41  
Oud 2 oktober 2009, 23:16
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.075
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door largii Bekijk bericht
ID 9700, ik woon in Groningen
wat zie je als je de smartcard verwijderd bij de zenders RTL4/5/..
kijk ook nog eens naar de signaal kwaliteit
  #42  
Oud 4 oktober 2009, 18:48
Dick@Demuy's schermafbeelding
Dick@Demuy Dick@Demuy is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 8 april 2009
Locatie: Hoofddorp Multikabel
Ziggo Internet: Extra
DTV: Samsung UE40B6000
Berichten: 3
Standaard samsung ue40b6000 vwxxn

Het toestel heb ik dit voorjaar gekocht met het idee om hierin een ci module te zetten. Erwerd me toen aangegeven dat dat zou kunnen.
Helaas, niet dus. Samsung bevestigd dat ook. Wordt een goed gepsrek met de winkel.
  #43  
Oud 5 oktober 2009, 10:04
largii's schermafbeelding
largii largii is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 oktober 2009
Locatie: Groningen @home
Ziggo Internet: Basis
Berichten: 3
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
wat zie je als je de smartcard verwijderd bij de zenders RTL4/5/..
kijk ook nog eens naar de signaal kwaliteit
Signaal kwaliteit is inderdaad belabberd. Hij geeft een maximale bitfoutfrequentie aan. Ook zie ik dat bij bij deze zenders een ander netwerkfrequentie gebruikt, dan 169000 dat ik heb ingesteld. Ligt het eventueel daaraan?
  #44  
Oud 5 oktober 2009, 20:06
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.075
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door largii Bekijk bericht
Signaal kwaliteit is inderdaad belabberd. Hij geeft een maximale bitfoutfrequentie aan. Ook zie ik dat bij bij deze zenders een ander netwerkfrequentie gebruikt, dan 169000 dat ik heb ingesteld. Ligt het eventueel daaraan?
Ik kan de frequentie niet plaatsen, je zou de waarden 618.000 of 610.000 moeten zien bij resp rtl4 / rtl5.
Als de kwaliteit de oorzaak blijkt te zijn dan kan ik je alleen maar adviseren eerst je binnenhuis installatie te controleren.
  #45  
Oud 20 oktober 2009, 21:44
aimms's schermafbeelding
aimms aimms is offline
Member
 
Geregistreerd: 2 augustus 2009
Locatie: Maastricht/@Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus
DTV: Humax
Berichten: 41
Standaard

Kan iemand mij helpen? Ik heb een aantal weken geleden een update van de software gedaan op mijn UE46B6000. Dit heb ik gedaan met de meest recente software, zoals vermeld in dit forum. De tv geeft aan dat de softwareversie 2009/09/01_002005 is. Echter ik krijg nog steeds de melding "vervormd signaal" en moet zeggen dat de Nederlanderse zenders ook nog wel eens willen "vervormen" als de tv aanstaat. Iemand enig idee waar dit aan kan liggen?
  #46  
Oud 21 oktober 2009, 08:16
Loesy's schermafbeelding
Loesy Loesy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 21 juni 2007
Locatie: -
Ziggo Internet: Z3 + DTV
DTV: Ziggo CI+ module i.c.m Samsung LED UE40C6700
Berichten: 158
Standaard

Ik heb die melding ook steeds maar even bij de opstart van de TV, dat al vanaf het begin en ik heb ook de laatste filmware. Volgens mij hoort dat er gewoon bij. Het is toch maar even als de TV opstart. Ik vind het niet zo storend. In het begin dacht ik ook het zal aan de TV liggen, straks is hij stuk maar kennelijk hoort het erbij.
  #47  
Oud 21 oktober 2009, 08:40
aimms's schermafbeelding
aimms aimms is offline
Member
 
Geregistreerd: 2 augustus 2009
Locatie: Maastricht/@Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus
DTV: Humax
Berichten: 41
Standaard

Loesy, thanks voor je reactie. Voor mij is het ook geen probleem dat ik die melding krijg, maar wat ik wel minder vind is dat de zenders wel vaak vervormen en dat lijkt mij weer niet de bedoeling (vooral de nederlandse zenders).

@anoniem
jij enig idee waar dit aan zou kunnen liggen?
  #48  
Oud 27 oktober 2009, 15:37
Raffi26's schermafbeelding
Raffi26 Raffi26 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 27 oktober 2009
Locatie: rijswijk en casema
Berichten: 3
Standaard

Ik heb sinds gisteren de 32B550(pxxn) aangeschaft en gelijk de cam module van ziggo bij bol.com, zodat ik het vandaag gelijk in huis had.
Ik onder vond eerst ook problemen, met "vervormd signaal' en slecht beeld dat weg viel enzo enzo..
Nu heb ik mijn tv geupdated en de stappen doorlopen die de samsung-medewerkster mij aan gaf te doen en nu heb ik geen probleem meer, alles werkt perfect.(gelukkig)
  #49  
Oud 7 november 2009, 17:20
dderond's schermafbeelding
dderond dderond is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 november 2009
Locatie: Rucphen
Berichten: 1
Standaard

Vandaag de module, na een firmware update, goed geinstalleerd. Echter na verloop van tijd krijg ik ook de melding vervormd signaal in beeld.

Dit gebeurd het meest als ik ineens ga zappen. Maar het is ook al gebeurd dat het beeld er ineens mee ophoudt en deze melding geeft.

Als ik de TV vervolgens uit en aan zet kan ik weer gewoon TV kijken.

Waar kan dit aan liggen en hoe kan dit opgelost worden??
  #50  
Oud 12 november 2009, 22:25
migroen's schermafbeelding
migroen migroen is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 november 2006
Locatie: West-Graftdijk (1486 MK) - Multikabel
Ziggo Internet: Connect en Play Max + Volop bellen
DTV: Horizon + Humax 5050c (2x) + Humax 5200c
Berichten: 1.476
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door largii Bekijk bericht
Signaal kwaliteit is inderdaad belabberd. Hij geeft een maximale bitfoutfrequentie aan. Ook zie ik dat bij bij deze zenders een ander netwerkfrequentie gebruikt, dan 169000 dat ik heb ingesteld. Ligt het eventueel daaraan?
Hier heb ik dus ook last van via 514hz. De RTL en SBS6 zender.
bitfoutfrequentie staat bij mij ook op vol. Soms werkt het dagen goed en dan ineens is het weer terug .

Om gek van te worden en niet te vinden wat de oorzaak ik
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Samsung




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:16.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl