Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
  #1  
Oud 19 september 2009, 21:07
hanhare's schermafbeelding
hanhare hanhare is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 oktober 2008
Locatie: Baexem
Ziggo Internet: digitaal
DTV: philips
Berichten: 2
Standaard langzame snelheid op laptop, hoge snelheid op desktop

Ik heb twee computers, een desktop, met XP, 3 jaar oud en een Sony Vaio laptop, met Vista, nog geen jaar oud.

Met Ziggo all in extra abonnement haal ik, bedraad, 46 mbps op de desktop en 13 mbps met dezelfde draad op de laptop. Ik krijg geen foutmeldingen en voorzover ik kan zien staat alles op de laptop goed.

Hebben jullie enig idee hoe dat mogelijk is??

Groet,

Han
  #2  
Oud 20 september 2009, 10:07
thomas999's schermafbeelding
thomas999 thomas999 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 2 november 2006
Locatie: Omg. Den Haag Casema
Ziggo Internet: Alles In Een Extra - Arris modem
DTV: Humax PVR
Berichten: 538
Standaard

Dat hangt ook af van het netwerkkaartje in de laptop. Naast de gebruikelijke overdracht verliezen, heb je te maken of het kaartje het "n-" protocol ondersteund. De b- en g- versies geven nl. een lagere snelheid.
  #3  
Oud 20 september 2009, 10:24
hanhare's schermafbeelding
hanhare hanhare is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 oktober 2008
Locatie: Baexem
Ziggo Internet: digitaal
DTV: philips
Berichten: 2
Standaard Vraag: langszame snelheid op laptop, hoge snelheid op desktop

Mijn laptop. die dus langszamer is heeft een "N" kaart, mijn desktop een "G".

Dus daar ligt het niet aan.

Anyway bedankt!
  #4  
Oud 20 september 2009, 10:34
ronvm's schermafbeelding
ronvm ronvm is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 september 2006
Locatie: 1689 Zwaag / Multikabel
Ziggo Internet: Z3 / Ubee Modem / TP-Link Archer c7 Router
DTV: CI+ op LG 42LM620S LED Cinema 3D SMART TV
Berichten: 773
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hanhare Bekijk bericht
Ik heb twee computers, een desktop, met XP, 3 jaar oud en een Sony Vaio laptop, met Vista, nog geen jaar oud.

Met Ziggo all in extra abonnement haal ik, bedraad, 46 mbps op de desktop en 13 mbps met dezelfde draad op de laptop. Ik krijg geen foutmeldingen en voorzover ik kan zien staat alles op de laptop goed.

Hebben jullie enig idee hoe dat mogelijk is??

Groet,

Han
Heb je op de 'langzame laptop' wel de juiste en de nieuwste drivers voor de netwerkkaart geïnstalleerd? Dat kan namelijk heel erg veel schelen.
Staat op de desktop de firewall uit en op de laptop aan? Er moet toch een verschil in zitten.

Ron
  #5  
Oud 20 september 2009, 10:48
mseegers's schermafbeelding
mseegers mseegers is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 april 2008
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1, Arris
DTV: Sony Bravia + Alphacrypt
Berichten: 112
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door thomas999 Bekijk bericht
Dat hangt ook af van het netwerkkaartje in de laptop. Naast de gebruikelijke overdracht verliezen, heb je te maken of het kaartje het "n-" protocol ondersteund. De b- en g- versies geven nl. een lagere snelheid.
Het was toch "bedraad"? Dan heeft het niets met n/b/g te maken.

Kan het zijn dat de laptop nog andere dingen aan het downloaden is tijdens de snelheidstest? Bijvoorbeeld Windows-update, update van de virusscanner, etc.
  #6  
Oud 20 september 2009, 11:43
nico hhw's schermafbeelding
nico hhw nico hhw is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 31 oktober 2008
Locatie: heerhugowaard/multikabel
Ziggo Internet: A-I-1 extra (120/10Mb) / ubee evm3200 / D-Link DIR825
DTV: humax iHDR5050c
Berichten: 1.017
Standaard

probeer het idd het eens zonder firewall.
en kijk ook eens of het lukt in de veilige modus (met netw. ondersteuning)

en natuurlijk het modem resetten als je een andere computer hebt aangesloten.
  #7  
Oud 20 september 2009, 11:56
emeulman's schermafbeelding
emeulman emeulman is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 mei 2008
Locatie: Meppel
Ziggo Internet: AIE plus / Cisco EPC 3925 Wifi modem
DTV: Panasonic TX-P42V20 met CI+ module
Berichten: 28
Standaard

Hoe staat de speed/duplex van je netwerkkaart van je laptop ingesteld? Staat die wel op automatisch?
  #8  
Oud 20 september 2009, 11:57
TRaSH's schermafbeelding
TRaSH TRaSH is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 november 2004
Locatie: (2134ET)Hoofddorp/Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / CISCO EPC3212 / Router: Asus RT-N66U (Merlin build)
DTV: Humax iHDR-5050C Samsung 46C630/Sony 40Z5500 CI+
Berichten: 1.208
Standaard

kijk effe of je kaart wel op full duplex staat.
__________________


  #9  
Oud 21 september 2009, 16:05
thomas999's schermafbeelding
thomas999 thomas999 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 2 november 2006
Locatie: Omg. Den Haag Casema
Ziggo Internet: Alles In Een Extra - Arris modem
DTV: Humax PVR
Berichten: 538
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mseegers Bekijk bericht
Het was toch "bedraad"? Dan heeft het niets met n/b/g te maken.

.
Je hebt gelijk. Overheen gelezen.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router


Labels
snelheid, sony vaio



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:26.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl