Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 19 september 2009, 17:04
Jarige's schermafbeelding
Jarige Jarige is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 18 september 2009
Locatie: Nieuwleusen, Solcon
Ziggo Internet: 50Mbit/s alles in 1 pakket
DTV: Geen idee
Berichten: 9
Standaard

Ik heb er een UPC CAT 5E kabel inzitten, dus dat zou het echt niet moeten zijn. Bovendien had ik diezelfde kabel eerst ook in een switch zitten, en via de switch direct naar de modem (zonder router dus) en toen was hij wel 50Mbit/s. Het gaat dus echt om de router in dit geval.
Ik heb de router vandaag gekocht, dus ik neem aan dat ik hem nog kan terugbrengen, of wisselen oid indien nodig.
Ik hoop gewoon dat dit met wat settings te veranderen is in de router. Het is een gigabit router, dus hij zou echt snel genoeg moeten zijn. Softwarematig is er gewoon iets mis.
  #12  
Oud 19 september 2009, 17:07
Manolito's schermafbeelding
Manolito Manolito is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 mei 2008
Locatie: Tilburg / Ziggo
Ziggo Internet: Connect & Play Max /Ubee EVW320 modem / Netgear X4/Synology DS215j nas
DTV: Samsung ci+ icm Popcornhour A200 / Humax hd-pvr 5200/Horizonbox
Berichten: 1.836
Standaard

Dat routertje, Linksys 320N, kan die snelheid aan. Dus ff uitvogelen wat het meer kan zijn.
Cat5e kabel is ook oke, hier kreeg ik er een cat6 bij.

Nu ik er zo over nadenk, die router is geen dual-channel, het is dus óf het ene óf het andere protocol. (2,4 of 5 ghz.)
De wrt610 is dus wel dual-channel en doet beide.
__________________
Soms zit het mee en soms zit het..... http://allestoringen.nl/top10/

Laatst gewijzigd door Manolito; 19 september 2009 om 17:15
  #13  
Oud 19 september 2009, 17:20
Jarige's schermafbeelding
Jarige Jarige is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 18 september 2009
Locatie: Nieuwleusen, Solcon
Ziggo Internet: 50Mbit/s alles in 1 pakket
DTV: Geen idee
Berichten: 9
Standaard

Op de doos staat dat de router wel Dual-Band is.
Bedankt voor de reacties tot nu toe trouwens
  #14  
Oud 19 september 2009, 17:33
Manolito's schermafbeelding
Manolito Manolito is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 mei 2008
Locatie: Tilburg / Ziggo
Ziggo Internet: Connect & Play Max /Ubee EVW320 modem / Netgear X4/Synology DS215j nas
DTV: Samsung ci+ icm Popcornhour A200 / Humax hd-pvr 5200/Horizonbox
Berichten: 1.836
Standaard

Ik zou in dat geval het mac-adres van de pc waarmee je die hoge snelheid haalde clonen naar de Linksys 320N.
Je kan ook eens gaan kijken naar nieuwe firmware.
__________________
Soms zit het mee en soms zit het..... http://allestoringen.nl/top10/
  #15  
Oud 19 september 2009, 17:33
madeleine-b's schermafbeelding
madeleine-b madeleine-b is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juni 2009
Locatie: Woerden / Casema
Ziggo Internet: Alles in 1 extra / tijdelijk weer Motorola
DTV: Humax IR-C-Fox
Berichten: 129
Standaard

Wat je kan proberen is nieuwe firmware:

http://www.linksysbycisco.com/US/en/...T320N/download

Schijnt beter te werken:
http://forums.linksysbycisco.com/lin...cending&page=6
  #16  
Oud 20 september 2009, 16:27
Jarige's schermafbeelding
Jarige Jarige is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 18 september 2009
Locatie: Nieuwleusen, Solcon
Ziggo Internet: 50Mbit/s alles in 1 pakket
DTV: Geen idee
Berichten: 9
Standaard

Zoals ik al eerder zei gebruik ik een LAN kabel, geen draadloos. En bovendien is draadloos-g (die ik anders zou gebruiken) 54Mbit/s dus op zich zou dat niet echt het probleem moeten zijn.
Het is echt een softwarematig probleem, en ik wil gewoon uitzoeken hoe ik de maximale bandbreedte kan gebruiken met mijn router.
  #17  
Oud 21 september 2009, 10:48
Jarige's schermafbeelding
Jarige Jarige is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 18 september 2009
Locatie: Nieuwleusen, Solcon
Ziggo Internet: 50Mbit/s alles in 1 pakket
DTV: Geen idee
Berichten: 9
Standaard

Nieuwe firmware geinstalleerd, geen verandering.
Overigens had mijn broertje laatst een speedtest gedaan op speedtest.net met router, en hij had rond de 46Mbit/s dus het lijkt wat willekeurig te zijn. Toen hij vervolgens Rejkjavik (oid) ipv Amsterdam koos, was het wel weer rond de 13Mbit/s.
Ik moet maar even stoeien met de router, en kijken wat het beste werkt. Als er nog tips zijn hoor ik het graag
  #18  
Oud 21 september 2009, 11:11
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jarige Bekijk bericht
Toen hij vervolgens Rejkjavik (oid) ipv Amsterdam koos, was het wel weer rond de 13Mbit/s.
Is toch ook logisch, grotere afstand....
  #19  
Oud 21 september 2009, 19:34
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jarige Bekijk bericht
Zoals ik al eerder zei gebruik ik een LAN kabel, geen draadloos. En bovendien is draadloos-g (die ik anders zou gebruiken) 54Mbit/s dus op zich zou dat niet echt het probleem moeten zijn.
Los van het eigenlijke probleem, Wireless-G is echt niet toereikend om daadwerkelijk boven de 20-25Mbit uit te komen, dan zul je echt naar N-wireless over moeten stappen.
__________________

Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:08.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl