Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > CI+ en DVB-C

Mededelingen

CI+ en DVB-C Digitale TV via DVB-C of abonnementen met een CI+ module van Ziggo

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 30 november 2009, 17:47   #221
Uniseat
Senior Member
 
Uniseat's schermafbeelding
Standaard

Ik heb hier dezelfde problemen gehad als eerder beschreven.(samsung led scherm model 6000)
Alles naar de fabriekinstellingen gezet.(d.m.v de exit knop 10 sec ingedrukt te houden).
Stap voor stap de samsung handleiding gebruikt.
Cam kaart werd herkend en ging van 80% naar voltooid toe.
Eef gewacht todat het menu wegging.
Toen pas de smartcard erin gedaan en alles werkt.
Toppie voor alles.

Het slechte hiervan is, is dat de HD hier totaal niet van op de hoogte is.
Ik heb hier zelf contact met ziggo over gehad.
Nadat ik pcies de situatie had uitgelegd.
Mijnheer hij geeft een zwak signaal aan.
Mevrouw waarom werkt dan Ned 1 in HD wel en het ziggo informatie kanaal.
En alle analoge kanaaltjes zijn ook prima.
Dan had ik toch hier ook slecht beeld moeten hebben.
Het ligt toch duidelijk aan slechte kabels.(volgens de HD)

Geweldig.

grtz bas

Laatst gewijzigd door Uniseat; 30 november 2009 om 20:00
Uniseat is offline  
Oud 12 december 2009, 10:39   #222
hermanss
Junior Member
 
hermanss's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door karsenbarg88 Bekijk bericht
Hallo,


Voor de regio twente geldt een andere netwerk-ID en frequentie dan in het boekje staat vermeld van de ci+ module.

het moet zijn:

Netwerk ID: 9001
frequentie: 36900(0)mhz.

De derde 0 is voor Samsung tv's.

Hoop dat mensen uit het oosten hier wat aan hebben.

Mvg,

Mark
top bedankt dit was mijn missende aanwijzing !!! het werkt
hermanss is offline  
Oud 19 december 2009, 15:37   #223
wimd68
Junior Member
 
wimd68's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door karsenbarg88 Bekijk bericht
Hallo,


Voor de regio twente geldt een andere netwerk-ID en frequentie dan in het boekje staat vermeld van de ci+ module.

het moet zijn:

Netwerk ID: 9001
frequentie: 36900(0)mhz.

De derde 0 is voor Samsung tv's.

Hoop dat mensen uit het oosten hier wat aan hebben.

Mvg,

Mark

Hoi Mark,

Duizendmaal bedankt voor die opmerking over die extra 0 voor samsung tv's. Nadat de leverancier anderhalf uur aan het klooien is geweest om de boel aan de praat te krijgen, en ik nog eens twee dagen, was die extra 0 dus gewoon de oplossing.

Dank Dank Dank

Wim
wimd68 is offline  
Oud 21 december 2009, 21:06   #224
SnelheidsDuivel
Junior Member
 
SnelheidsDuivel's schermafbeelding
Standaard

Heb sinds een tijdje een Samsung UE40B7020WPXXN (laatste softwareversie) gecombineerd met een Smit CI+ module. Installatie is normaal verlopen en in 90% van de gevallen werkt het geheel prima.

Echter krijgen we na een tijdje TV kijken, soms 30 minuten, soms wat langer een pop-up scherm:

"Irdeto conditional access prompt" met daarin de volgende meldingen:

"E04 - 4 voer smartcard in" en dan
"I07 - 4 controleert smartcard"

Soms worden deze meldingen voorafgegaan door:
"E06 - 4 smartcard defect"

Dit is echt om helemaal gek van te worden en het blijft ook maar doorgaan achter elkaar. Wat helpt is de TV een tijdje uitzetten en dan weer opnieuw aanzetten. Wanneer dit niet werkt, wil het soms ook nog helpen om na het uitzetten van de TV, de CI+ module even te verwijderen.

Iemand enig idee wat het probleem is? Terugsturen van de CI+ module wordt namelijk lastig aangezien ik deze van iemand heb overgenomen die een CAM module nodig had in plaats van een CI+ module.
SnelheidsDuivel is offline  
Oud 21 december 2009, 21:59   #225
anoniem
Cable Expert
 
anoniem's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door SnelheidsDuivel Bekijk bericht
Heb sinds een tijdje een Samsung UE40B7020WPXXN (laatste softwareversie) gecombineerd met een Smit CI+ module. Installatie is normaal verlopen en in 90% van de gevallen werkt het geheel prima.

Echter krijgen we na een tijdje TV kijken, soms 30 minuten, soms wat langer een pop-up scherm:

"Irdeto conditional access prompt" met daarin de volgende meldingen:

"E04 - 4 voer smartcard in" en dan
"I07 - 4 controleert smartcard"

Soms worden deze meldingen voorafgegaan door:
"E06 - 4 smartcard defect"

Dit is echt om helemaal gek van te worden en het blijft ook maar doorgaan achter elkaar. Wat helpt is de TV een tijdje uitzetten en dan weer opnieuw aanzetten. Wanneer dit niet werkt, wil het soms ook nog helpen om na het uitzetten van de TV, de CI+ module even te verwijderen.

Iemand enig idee wat het probleem is? Terugsturen van de CI+ module wordt namelijk lastig aangezien ik deze van iemand heb overgenomen die een CAM module nodig had in plaats van een CI+ module.
  1. Gaat het beeld vooraf op zwart ?
  2. Heb je dit probleem al sinds het begin dat je de SMiT CAM in gebruik hebt ?
  3. Heb je ook een andere smartcard ?
  4. Als het niet werkt blijf je dan de melding E06 houden ?
anoniem is offline  
Oud 22 december 2009, 11:58   #226
SnelheidsDuivel
Junior Member
 
SnelheidsDuivel's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
  1. Gaat het beeld vooraf op zwart ?
Nee, komt gewoon popup scherm doorheen
  1. Heb je dit probleem al sinds het begin dat je de SMiT CAM in gebruik hebt ?
Ja, probleem speelt van begin af aan, maar het lijkt alsof het steeds erger wordt.
  1. Heb je ook een andere smartcard ?
Helaas niet, anders had wel even gewisseld
  1. Als het niet werkt blijf je dan de melding E06 houden ?
Deze melding is maar heel af en toe zichtbaar en dan voordat de twee andere meldingen komen.
Zie antwoorden hierboven. Heb zelf niet het idee dat het aan het signaal ligt, kwaliteit is uitstekend en signaalsterkte bijna altijd 100%. Heb zelf het vermoeden dat er iets mis is met de Smith module, is er een manier om deze te testen (anders moet ik een extra module kopen om te wisselen...).
SnelheidsDuivel is offline  
Oud 22 december 2009, 18:24   #227
marcel21
Member
 
marcel21's schermafbeelding
Standaard

ik heb ook problemen met de authenticatie van de ci kaart,denk dat dat komt doordat de nederlandse hd zender niet wordt gevonden tijdens installatie.

hoe kan ik dat oplossen dat die gevonden wordt heb alles gedaan zoals in beschrijving staat.

Laatst gewijzigd door marcel21; 22 december 2009 om 19:03
marcel21 is offline  
Oud 22 december 2009, 19:16   #228
anoniem
Cable Expert
 
anoniem's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door SnelheidsDuivel Bekijk bericht
Zie antwoorden hierboven. Heb zelf niet het idee dat het aan het signaal ligt, kwaliteit is uitstekend en signaalsterkte bijna altijd 100%. Heb zelf het vermoeden dat er iets mis is met de Smith module, is er een manier om deze te testen (anders moet ik een extra module kopen om te wisselen...).
je kunt alleen verder komen met het oplossen door mogelijke oorzaken uit te sluiten. Of beginnen met een andere CAM, of een tweede smart card aanschaffen.
anoniem is offline  
Oud 22 december 2009, 19:19   #229
anoniem
Cable Expert
 
anoniem's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door marcel21 Bekijk bericht
ik heb ook problemen met de authenticatie van de ci kaart,denk dat dat komt doordat de nederlandse hd zender niet wordt gevonden tijdens installatie.

hoe kan ik dat oplossen dat die gevonden wordt heb alles gedaan zoals in beschrijving staat.

heb je de speciale CI+ TV handleiding van samsung gebruikt ?
zo ja, kun je precies aangeven hoever je bent gekomen met de verschillende stappen. Verder is er een CI+ CAM handleiding gemaakt waarmee je een aantal mogelijke oorzaken mbt de CAM kunt vinden.
anoniem is offline  
Oud 22 december 2009, 21:39   #230
marcel21
Member
 
marcel21's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
heb je de speciale CI+ TV handleiding van samsung gebruikt ?
zo ja, kun je precies aangeven hoever je bent gekomen met de verschillende stappen. Verder is er een CI+ CAM handleiding gemaakt waarmee je een aantal mogelijke oorzaken mbt de CAM kunt vinden.
Ja die had ik van de media markt mee gekregen echter niet alles wat dr staat klopt.
Ik heb gewoon plug&play gedaan en dan digitale zenders en analoge laten zoeken maar hij vindt alleen de analoge heb later ook weer een reset gedaan dus na fabrieksinstellingen en weer geprobeerd zonder resultaat hij vind geen Ned1 HD zender.Heb het ok met de CI+ erin gedaan maar dat werkt dus ook niet,heb ook de frequentie en netwerknr wel ingevoerd

De tijd moest ik trouwens met de hand invoeren op automatiusch wordt de tijd niet ingesteld
marcel21 is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > CI+ en DVB-C




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl