Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 18 september 2009, 15:20
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Op basis van hun antwoord ben ik wel heel nieuwsgierig naar jou signaalwaarden. Wat zijn zeggen kan namelijk heel goed wel de oorzaak zijn geweest, hoe gek het ook klinkt.

Post de signaalwaardes van je modem hier eens als je wilt. Wellicht dat er een lokaalprobleem is geweest wat ondertussen is opgelost, maar misschien dat we er toch nog wat mee kunnen.
__________________


Laatst gewijzigd door Excalibur; 18 september 2009 om 15:53
  #12  
Oud 18 september 2009, 15:52
pleun's schermafbeelding
pleun pleun is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 14 mei 2009
Locatie: stramproy/@home
Ziggo Internet: alles in 1 extra
Berichten: 148
Standaard

Citaat:
Iemand interesse in het geniale helpdesk antwoord ??

Geachte

Na grondige analyse van het signaal op uw aansluiting heb ik geconcludeerd dat er sprake is van een individueel signaalprobleem. De oorzaak van dit probleem kan van buitenaf afkomstig zijn, maar kan zich ook in de huisinstallatie bevinden. Controleert u of de modem hoofdaansluiting van uw woning staat aangesloten met de bijgeleverde onderdelen, en of alle aansluitingen goed contact maken.

Heeft u alle aansluitingen gecontroleerd, dan wil ik u adviseren om telefonisch contact op te nemen met onze Klantenservice voor verdere analyse. Als blijkt dat er een monteur nodig is om het probleem op locatie te onderzoeken, kunt u met één van de medewerkers een monteurafspraak maken.
Interessant, ik heb van deze zelfde persoon exact hetzelfde antwoord gehad, alleen was mijn vraag, of ik mijn abonnements geld terug zou krijgen en als ze mijn abonnement eindelijk van Z3i naar aio extra wilden omzetten. wacht ik zal het er eens even bijzoeken, hier:

Geachte heer/mevrouw Pleunis,



Via de website heeft u onlangs een vraag gesteld.

Na grondige analyse van het signaal op uw aansluiting heb ik geconcludeerd dat er sprake is van een individueel signaalprobleem. De oorzaak van dit probleem kan van buitenaf afkomstig zijn, maar kan zich ook in de huisinstallatie bevinden. Controleert u of de modem hoofdaansluiting van uw woning staat aangesloten met de bijgeleverde onderdelen, en of alle aansluitingen goed contact maken.
Heeft u alle aansluitingen gecontroleerd, dan wil ik u adviseren om telefonisch contact op te nemen met onze Klantenservice voor verdere analyse. Als blijkt dat er een monteur nodig is om het probleem op locatie te onderzoeken, kunt u met één van de medewerkers een monteurafspraak maken.

Ze maken zichzelf aardig belachelijk als je het mij vraagt

Laatst gewijzigd door pleun; 18 september 2009 om 16:00
  #13  
Oud 18 september 2009, 17:51
Floortje_doortje's schermafbeelding
Floortje_doortje Floortje_doortje is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 september 2009
Locatie: Voorburg Casema
Berichten: 5
Standaard

Sry voor het plaatsen van de naam !
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:28.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl