Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Overige merken ontvangers > DVB-C met Common Interface slot

Mededelingen

DVB-C met Common Interface slot Nieuwtjes, ervaringen, vragen en opmerkingen over over AlphaCrypts, DVB-C PC-TV kaarten, niet goedgekeurde TV's en ontvangers met een CI slot.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 17 oktober 2009, 01:39
CorSmit's schermafbeelding
CorSmit CorSmit is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 oktober 2009
Locatie: Castricum Ziggo
Ziggo Internet: all in one extra
DTV: Panasonic Plasma
Berichten: 11
Standaard

Weet je dat zeker?
Ik krijg wel alle info in beeld van de ci+ CAM. Hij geeft echt wel aan "uw tv is niet volledig ci+ geschikt" maar ik dacht dat dit komt doordat de certificatie er nog niet is.
Ik had nl ook ergens hier op het forum gelezen dat als je een CI slot hebt een CI+ ook moet werken.
Wat een gedoe allemaal zeg.
Ik dacht, lekker makkelijk nu ik een tv heb waar ook DVB-C op zit.
  #12  
Oud 17 oktober 2009, 01:42
CorSmit's schermafbeelding
CorSmit CorSmit is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 oktober 2009
Locatie: Castricum Ziggo
Ziggo Internet: all in one extra
DTV: Panasonic Plasma
Berichten: 11
Standaard

P.S.

Is er niet een manier op dit uit te proberen zonder dat ik misschien voor niets weer een alphacrypt aanschaf? Ik had al een adv. geplaatst op Marktplaats voor een ruil om alleen te testen (ruil met mijn CI+ cam tegen een alphacrypt) zodat ik iig weet of dat de oplossing is al dan niet tijdelijk.

Gr,

Cor

P.S. Bedankt alvast voor de technische hulp.
  #13  
Oud 17 oktober 2009, 09:16
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CorSmit Bekijk bericht
Weet je dat zeker?
Ik krijg wel alle info in beeld van de ci+ CAM. Hij geeft echt wel aan "uw tv is niet volledig ci+ geschikt" maar ik dacht dat dit komt doordat de certificatie er nog niet is.
Ik had nl ook ergens hier op het forum gelezen dat als je een CI slot hebt een CI+ ook moet werken.
Wat een gedoe allemaal zeg.
Ik dacht, lekker makkelijk nu ik een tv heb waar ook DVB-C op zit.
De huidige Panasonic TV's schijnen geen CI+ slot te hebben en Ziggo staat het niet toe dat de voor Ziggo geschikte CI+ CAM's in een standaard DVB CI slot werken. Technisch gezien had dat gekund voor de kanalen die geen extra CI+ beperkingen eisen, maar Ziggo wil het helemaal niet hebben dat hun CI+ CAM in backwards compatible modus wordt gebruikt in een standaard DVB CI slot.

Er zit dus niets anders op dan of één van de buggy door Ziggo "gecertficeerde" ontvangers te gebruiken, of met de AlphaCrypt Classic CAM aan de slag te gaan met het risico dat Ziggo in de toekomst met een actie komt om de AlphaCrypt Classic CAM uit te schakelen. Aan jou de keus. Mocht je besluiten om toch voor de AlphaCrypt Classic CAM te gaan dan kun je die tegenwoordig redelijk goedkoop tweedehands kopen aangezien ook een AlphaCrypt Classic CAM in een CI+ slot straks van Ziggo niet meer mag werken.
  #14  
Oud 18 oktober 2009, 16:20
CorSmit's schermafbeelding
CorSmit CorSmit is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 oktober 2009
Locatie: Castricum Ziggo
Ziggo Internet: all in one extra
DTV: Panasonic Plasma
Berichten: 11
Standaard

Dat is duidelijk taal.
Jammer dat Ziggo zo te werk gaat door hiermee diverse TV merken uit te sluiten. Het zal wel een beveiligings issue zijn denk ik?
Ik keek zo juist op Marktplaats maar daar zijn de modules toch allemaal 100+ euro.
Ik had voor mijn CI+ CAM van ziggo 80 euro betaald.
Mocht jij een goedkopere optie weten *(<100 euro) dan houd ik mij aanbevolen.
Als het een jaartje kan werken dan ben ik al tevreden want met al die extra kastjes en AB's is het waardeloos.

Vast bedankt voor alle info in ieder geval.
  #15  
Oud 18 oktober 2009, 16:46
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CorSmit Bekijk bericht
Mocht jij een goedkopere optie weten *(<100 euro) dan houd ik mij aanbevolen.
Jouw CI+ CAM via Marktplaats proberen te ruilen tegen een AlphaCrypt Classic CAM, maar dat doe je volgens mij al. Verder zie ik een AlphaCrypt CAM in Volendam te koop staan voor 50 euro al is het hoogste bod nu al opgelopen naar 70 euro. Ook nog één in Veenendaal die vraagt om een bod of Enschede en Den Haag van rond de 80 à 85 euro. Er staan er dus wel een paar van ongeveer 80 euro.

Nieuw is hij in een webshop te koop voor 100 euro:
http://www.firedtv.nl/cms/index.php?..._id=3&Itemid=2
  #16  
Oud 19 oktober 2009, 14:38
RobbieA's schermafbeelding
RobbieA RobbieA is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 september 2009
Locatie: Mijdrecht
Berichten: 14
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door catastrofus Bekijk bericht
Alphacrypt is dan ook een "ci"-cam en niet een "ci+"-cam.
Als je een teevee met een ci-slot zal een ci+ cam niet gaan werken. Een alphacrypt werkt dan wellicht voorlopig (>= 1 jaar) wel.

Gert.
Gert

Dank je. Voor degene met meer budget een mooi probeersel!

Mvgr
Rob
  #17  
Oud 20 oktober 2009, 19:30
CorSmit's schermafbeelding
CorSmit CorSmit is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 oktober 2009
Locatie: Castricum Ziggo
Ziggo Internet: all in one extra
DTV: Panasonic Plasma
Berichten: 11
Standaard CI Alphacrypt op Panasonic

Deze kaart vandaag in huis en dat werkt gewoon super!
Kortom, voorlopig met Alphacrypt prima kijken en mn Humax kastje +AB kan de kast in!
  #18  
Oud 21 oktober 2009, 13:45
RobbieA's schermafbeelding
RobbieA RobbieA is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 september 2009
Locatie: Mijdrecht
Berichten: 14
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CorSmit Bekijk bericht
Deze kaart vandaag in huis en dat werkt gewoon super!
Kortom, voorlopig met Alphacrypt prima kijken en mn Humax kastje +AB kan de kast in!
(of naar de tv op de slaapkamer)

geweldig!

1) waar haal ik um
2) wat kost ie
3) tot hoelang doe ie het

rob
__________________
Panasonic TX-P42U10
Humax IR-FOX-C decoder
alles-in-1
  #19  
Oud 21 oktober 2009, 14:22
CorSmit's schermafbeelding
CorSmit CorSmit is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 oktober 2009
Locatie: Castricum Ziggo
Ziggo Internet: all in one extra
DTV: Panasonic Plasma
Berichten: 11
Standaard

Tsja..hoe lang hij het doet daar is al een hoop over gezegd.
Nieuw kost de kaart 100 euro maar via marktplaats kan je soms voor 60-80 euro een 2e hands kopen.
Bij mij ( op dezelfde tv ) is het in ieder geval een genot om te zien.
Zeker de HD kanalen zijn erg mooi!


Even een vraagje voor de kenners: Elke ochtend moet ik alle kanalen weer updaten ( anders staan er maar een stuk of 20 op ) is het niet op de e.o.a. vast te zetten zodat hij alle kanalen die je reeds hebt kan onthouden?

Gaat dus op de Panasonic tv in combi met de Alphacrypt Classic Cam.
  #20  
Oud 21 oktober 2009, 14:40
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.445
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CorSmit Bekijk bericht
Even een vraagje voor de kenners: Elke ochtend moet ik alle kanalen weer updaten ( anders staan er maar een stuk of 20 op ) is het niet op de e.o.a. vast te zetten zodat hij alle kanalen die je reeds hebt kan onthouden?

Gaat dus op de Panasonic tv in combi met de Alphacrypt Classic Cam.
Als het goed is moet dat wel kunnen:

Zie de info uit deze posting: Tweakers.net: Panasonic 2009 - C, X, S, G, V en Z serie, deel 2
Citaat:
Naar aanleiding van enkele reachties, zal ik het proberen duidelijk uit te leggen.

Ben in bezit van de panasonic g10. Tevens heb ik de aphacrypt cam en een kaartje van ziggo.

Geen externe box dus.

De ingebouwde tuner van panasonic ondersteund ook hd.

Alphacrypt cam geplaats en ziggo kaartje er in. Antenne kabel kan maar op een plaats aangesloten worden.

TV instellen op taal nederlands en land zweden of finland.

Daarna de freqenties handmatig invoeren, op auto werkt dit (nog) niet.
alle zender komen dan te voorschijn.

Heb een standaard kaartje van ziggo op dit moment, dus krijg alle zenders die standaart digitaal worden doorgegeven, incl eurosport HD kanaal. Ook het HD kanaal werkt prima.

Om de volgende dag niet weer alles opnieuw in te stellen, heb ik de autoupdate van de kanalen uit gezet. Dit werd hier door enkele al aan gegeven. Nu houd hij dus de zenders ook vast.

Of de panasonic g10 nu ook straks de Ci+ ondersteund van ziggo, kan ik niet bevestigen. Daar moeten we dus mee wachten tot deze cam uitkomt in Mei van dit jaar.

Voor de rest, zeer goed beeld, ben dus zeer te spreken over deze TV, maar smaken verschillen

Groet Raymond
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Overige merken ontvangers > DVB-C met Common Interface slot




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:23.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl