Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Storingen Digitale TV bij Ziggo

Mededelingen

Storingen Digitale TV bij Ziggo Storingen die (vermoedelijk) meerdere digitale-TV gebruikers in het hele Ziggo gebied treffen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 12 september 2009, 17:30
JanvdB's schermafbeelding
JanvdB JanvdB is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 oktober 2008
Locatie: Leiden
Ziggo Internet: geen
DTV: LOEWE
Berichten: 489
Standaard Artefacts Ned. 3 HD

Besteforumleden,
Vanaf de introductie van de Ned. HD zenders, heb ik last van artefacts op uitsluitend Ned 3 HD.
Ik woon in postcode gebied 2332PH.
Gebruik een Loewe Compose met Alphcrypt 3.16.
Hoe is het bij andere forumleden in dit postcode gebied?
Zijn er meer klachten?
Coaxkabel Hirschman Koka.incl connector van Hirschman.
In een van de vorige meldingen heb ik gelezen dat er een storing zou zijn in een ontvanststation van Ziggo in Sassenheim.
Als de storing er is, dan blijft de Berwaarde keurig op 0 E5.
Als de storing over het hele scherm zichtbaar is, ( duurt een fractie van een seconde) dan wil de kwaliteit wel heel kort naar 0 % gaan.
Alvast bedankt voor eventuele reactie.
Vr.gr JanvdB
  #2  
Oud 14 september 2009, 14:58
Frank-NL's schermafbeelding
Frank-NL Frank-NL is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 april 2008
Locatie: Leiden / Casema
Berichten: 246
Standaard

Ik heb hetzelfde op NED3HD, beeld en geluid vallen even weg.
Op NED2HD soms alleen het geluid, heel kort.

2324 dus redelijk bij je in de buurt.
  #3  
Oud 14 september 2009, 16:59
JanvdB's schermafbeelding
JanvdB JanvdB is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 oktober 2008
Locatie: Leiden
Ziggo Internet: geen
DTV: LOEWE
Berichten: 489
Standaard

Beste Frank-NL,
Bedankt voor de reactie.
Weet ik tenminste dat m"n tv in orde is.
Nu maar hopen dat Ziggo het probleem snel oplost, want het gaat wel iriteren.
Wat de hickups betreft, lijkt dat bij de N.P.O te zitten,aangezien ik gelezen heb dat bij UPC het zelfde probleem is.
Vr.gr JanvdB
  #4  
Oud 14 september 2009, 18:26
crapz0rs's schermafbeelding
crapz0rs crapz0rs is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 6 oktober 2008
Locatie: Enschede @home
Ziggo Internet: Ai1 Extra, 120/10 Mbit/s, Ubee EVM 3200, Linksys WRT610N
DTV: Panasonic TX-P50V20, Humax IRHD-5000C, Denon AVR-1610
Berichten: 839
Standaard

Als ik jullie was, zou ik toch maar eens de kabels/splitters nakijken.
Even testen door je TV rechtstreeks op de AOP (abonnee overname punt) aan te sluiten, met een zo kort mogelijke kabel.
  #5  
Oud 14 september 2009, 19:41
Frank-NL's schermafbeelding
Frank-NL Frank-NL is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 april 2008
Locatie: Leiden / Casema
Berichten: 246
Standaard

Ja ik wil nog steeds direct op het AOP testen. Ik weet dat het ook door kabels e.d. kan komen, zeker omdat NED1/2/3HD in een transportstream zitten met een hoge frequentie.

Toch jammer want tot nu toe heeft het altijd prima gewerkt, de waardes in m'n modem zijn ook prima.
  #6  
Oud 14 september 2009, 23:05
JanvdB's schermafbeelding
JanvdB JanvdB is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 oktober 2008
Locatie: Leiden
Ziggo Internet: geen
DTV: LOEWE
Berichten: 489
Standaard

Beste crapzOrs,
De aansluiting is als volgt: Aop- coax Hirschman Koka met Hirschman connector- Tv/radio doos.( verder geen splitters).
Signaal Ned.1 HD kwaliteit 100 %- signaalsterkte 100 % -Ber 0 E5.
Ned.2 HD gelijk aan Ned 1 HD.
Signaal Ned.3 HD kwaliteit 100 %- signalsterkte 86 % - Ber 0-E5.
Als de artefacts zich voordoen, en het is over het hele scherm,( het duurt een fractie van een seconde), dan valt soms de kwaliteit terug naar 0.
Is de artefact op een klein gedeelte op het scherm, dan blijft de kwaliteit 100 %.
De overige waarden reageren niet op de artefacts.
Alle overige zenders inclusief de HD zenders werken foutloos.
Het is voor mij niet mogelijk om de tv met een heel kort kabeltje met de AOP te verbinden.
Op een ander draadje zij Infje( van Ziggo) dat er een probleem was met een ontvangststation in Sassenheim.
Vr.gr JanvdB
  #7  
Oud 15 september 2009, 09:41
Frank-NL's schermafbeelding
Frank-NL Frank-NL is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 april 2008
Locatie: Leiden / Casema
Berichten: 246
Standaard

NED1/2HD werken opzich nog redelijk op 826Mhz maar NED3HD zit nog hoger op 834Mhz dus ik ben toch bang dat ik mijn spul binnenshuis eens moet gaan verbeteren.

Weet iemand waar ik een AOP met datafilter kan bestellen toevallig?
  #8  
Oud 15 september 2009, 19:56
JanvdB's schermafbeelding
JanvdB JanvdB is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 oktober 2008
Locatie: Leiden
Ziggo Internet: geen
DTV: LOEWE
Berichten: 489
Standaard

Beste Frank,
Ik wist helemaal niet, dat er een AOP is met data filter.
Hoe kun je dat zien?
Ik heb een Tras 1000, heeft deze een data filter?
Vr.gr JanvdB
  #9  
Oud 16 september 2009, 13:41
Frank-NL's schermafbeelding
Frank-NL Frank-NL is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 april 2008
Locatie: Leiden / Casema
Berichten: 246
Standaard

Nee die heeft dat niet. Ik kan ze ook niet meer vinden, ik weet alleen dat ze in het verleden door @home zijn geleverd (http://www.flickr.com/photos/robertwebbe/2776988677/)

Maar goed, ik heb een heel oud AOP hangen thuis en ooit bij de bouwmarkt mijn kabels en connectoren gekocht, dus ik heb maar even het volgende online besteld:

Producten
--------------------------------
1 x HIRSCHMANN COAX SOCKET FEMALE (RH-KOKWI3) = EUR 2,45
1 x HIRSCHMANN COAX PLUG MALE (RH-KOSWI3) = EUR 2,45
1 x HIRSCHMANN ABONNEE OVERNAME PUNT (IEC) (RH-TRAS1000B) = EUR 18,50
20 x Hirschmann coaxkabel per meter (WIT) (RH-KOKA799/1) = EUR 16,00

Hopelijk is dit voor het weekend binnen dan kan ik alles even monteren en kijken of dat helpt!
  #10  
Oud 17 september 2009, 19:28
Frank-NL's schermafbeelding
Frank-NL Frank-NL is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 april 2008
Locatie: Leiden / Casema
Berichten: 246
Standaard

OK, zojuist AOP en alle bekabeling vervangen met Hirschmann spul...

Helaas, het probleem is er nog steeds. De signaalsterkte is er niet noemenswaardig op vooruit (of achteruit) gegaan; van 77 op de hoge freqs tot 81 op de lage.

Om de zoveel tijd artefacts op NED3HD waarbij soms ook het geluid wegvalt maar het lijkt nu wel minder te zijn geworden dat het geluid compleet verdwijnt voor enkele seconden - het zijn nu meer de blokjes in beeld voor +- 0.5 sec.

Jan, hoe gaat het bij jou?
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Storingen Digitale TV bij Ziggo




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:04.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl