Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 10 september 2009, 20:16
Zucht's schermafbeelding
Zucht Zucht is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 september 2009
Locatie: Heerhugowaard/Ziggo
Berichten: 5
Standaard Signaal optimaal, downloadsnelheid niet

Hoi, ik vind maar geen antwoord voor mijn probleem. Misschien dat jullie kunnen helpen.

Ik ben recentelijk overgegaan (via upgrade) naar een 50 Mbit abb. van Ziggo. Ik heb een nieuwe modem gekregen,
een Ubee EVM3200 modem. Zelf heb ik een belkin F5D8233-4v3 N-router ertussen zitten. Daarnaast maak ik gebruik van een belkin N ontvanger.

Het probleem is dat als ik de pc direct op het modem aansluit ik de gewenste snelheid krijg, als ik de router er tussenzet en 'm "wired" gebruik haal ik die snelheid ook. Als ik draadloos ga.......dan niet. De verbinding tussen router en pc is optimaal, alleen ik kom niet verder dan 12-20 Mbit downloadsnelheid.

Volgens mij moet deze router toch wel wat meer kunnen doorgeven ?
  #2  
Oud 10 september 2009, 22:57
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

De snelheid word zowel direct aan het modem, als bekabeld via de router behaald, enkel wireless niet, het probleem zal dus gezocht moeten worden in het wireless deel.

Persoonlijk ben ik niet bekend met dit model/type router, maar wat is bijvoorbeeld de sterkte van het ontvangen signaal? Al wel eens een ander dan het standaard kanaal geprobeerd?
__________________

  #3  
Oud 11 september 2009, 10:28
Zucht's schermafbeelding
Zucht Zucht is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 september 2009
Locatie: Heerhugowaard/Ziggo
Berichten: 5
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
De snelheid word zowel direct aan het modem, als bekabeld via de router behaald, enkel wireless niet, het probleem zal dus gezocht moeten worden in het wireless deel.

Persoonlijk ben ik niet bekend met dit model/type router, maar wat is bijvoorbeeld de sterkte van het ontvangen signaal? Al wel eens een ander dan het standaard kanaal geprobeerd?

De snelheid tussen router en PC is maximaal, en ik heb ook al 's andere kanalen geprobeerd, maar dat helpt niet.

Ergens laat de router maar tussen de 12-20 Mbit door, waar hij ongeveer het dubbel moet doorlaten.
  #4  
Oud 12 september 2009, 08:38
Zucht's schermafbeelding
Zucht Zucht is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 september 2009
Locatie: Heerhugowaard/Ziggo
Berichten: 5
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
De snelheid word zowel direct aan het modem, als bekabeld via de router behaald, enkel wireless niet, het probleem zal dus gezocht moeten worden in het wireless deel.

Persoonlijk ben ik niet bekend met dit model/type router, maar wat is bijvoorbeeld de sterkte van het ontvangen signaal? Al wel eens een ander dan het standaard kanaal geprobeerd?
48 Mbps. Beetje laag voor een N router
  #5  
Oud 16 september 2009, 17:51
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Kan ook de combinatie router/wireless kaart zijn.
Kan een issue zijn met de router of wireless kaart op zichzelf.

Duidelijk is dat het aan de wireless verbinding ligt. Enige manier om erachter te komen wat precies veroozaakt, is om testen te gaan uitvoeren.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zucht Bekijk bericht
48 Mbps. Beetje laag voor een N router
Als dit de aangegeven snelheid is gaat er iets verkeerd.

Weet je zeker dat alle apparatuur N-wireless is? Indien ja, staat de router en/of het kaartje niet op enkel G ingesteld?
__________________

  #6  
Oud 16 september 2009, 18:30
Zucht's schermafbeelding
Zucht Zucht is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 september 2009
Locatie: Heerhugowaard/Ziggo
Berichten: 5
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Kan ook de combinatie router/wireless kaart zijn.
Kan een issue zijn met de router of wireless kaart op zichzelf.

Duidelijk is dat het aan de wireless verbinding ligt. Enige manier om erachter te komen wat precies veroozaakt, is om testen te gaan uitvoeren.


Als dit de aangegeven snelheid is gaat er iets verkeerd.

Weet je zeker dat alle apparatuur N-wireless is? Indien ja, staat de router en/of het kaartje niet op enkel G ingesteld?
Ik heb een Belkin N-usb F5D8053 http://catalog.belkin.com...process?Product_Id=372137
en een Belkin router: F5D8233-4 http://catalog.belkin.com...process?Product_Id=372043

Staat gewoon goed ingesteld
  #7  
Oud 16 september 2009, 18:35
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Dan kan het nog de signaalsterkte, het gebruikte kanaal, een probleem in de hardware of de combinatie ervan, of een probleem met de drivers.
__________________

  #8  
Oud 16 september 2009, 18:39
Zucht's schermafbeelding
Zucht Zucht is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 september 2009
Locatie: Heerhugowaard/Ziggo
Berichten: 5
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Dan kan het nog de signaalsterkte, het gebruikte kanaal, een probleem in de hardware of de combinatie ervan, of een probleem met de drivers.
Alle kanalen al geprobeerd, kheb de laatste drivers.

De utility geeft aan dat het signaal150 Mbps is, netstumbler geeft aan 48.....
  #9  
Oud 17 september 2009, 21:29
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zucht Bekijk bericht
Alle kanalen al geprobeerd, kheb de laatste drivers.

De utility geeft aan dat het signaal150 Mbps is, netstumbler geeft aan 48.....
Probeer eens of je een wireless kaartje of laptop van een vrienden/familie kunt lenen waarmee je het eens kan testen.

Of anders een bellen met Belkin, wellicht dat zij nog een suggestie hebben.

Wat overigens ook nog kan, is dat het een probleem is in de firmware van de router. Heb je het probleem trouwens zowel beveiligd als onbeveiligd?
__________________

  #10  
Oud 25 september 2009, 16:10
astridjack's schermafbeelding
astridjack astridjack is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Den Haag
Berichten: 1
Standaard Heb dit probleem ook

Ik heb zelf een Linksys WRT-160N zowel bekabel als Wireless is hij heel traag. Stop ik de kabel vanuit mijn modem in de pc direkt dan is het probleem opgelost. Echt raar want hiervoor had ik Telfort (met modem die DHCP ondersteund) en deze gaf totaal geen vertraging.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:34.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl