Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Overige merken

Mededelingen

Overige merken Nieuws, vragen en opmerkingen over CI+ geschikte apparatuur van overige merken

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 9 september 2009, 21:08
eXisTa's schermafbeelding
eXisTa eXisTa is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 28 april 2009
Locatie: Roosendaal
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
Berichten: 7
Standaard DVB-C CI+ PC Tuner?

Hier wordt gesuggereerd dat er een dvb-c tuner voor de pc is die met Ziggo digitale tv overweg kan (CI+?).
Is dat zo? http://www.satellitecity.nl/anysee-a...lus-p-221.html
  #2  
Oud 9 september 2009, 22:28
mandersp's schermafbeelding
mandersp mandersp is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 12 april 2008
Locatie: Heijen Ziggo
Ziggo Internet: Connect & Play Start (EPC3925 WiFi-modem) met volop bellen, tv standaard
DTV: Humax iHDR-5300, Humax iHDR-5200,CI Plus -Philips 7404/H en 32pfl5507h
Berichten: 401
Standaard

Kijk dan maar even hier:

http://www.degroeneknop.nl/forum/index.php?topic=5350.0
__________________
Met vriendelijke groeten

Piet Manders
  #3  
Oud 10 september 2009, 00:58
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eXisTa Bekijk bericht
Hier wordt gesuggereerd dat er een dvb-c tuner voor de pc is die met Ziggo digitale tv overweg kan (CI+?).
Is dat zo? http://www.satellitecity.nl/anysee-a...lus-p-221.html

De handleiding van het ding is uit 2007, dus hoe kom je er nou bij dat dit iets met CI+ heeft te maken? Ik denk dat er niet eens een CAM in kan (ja, wel een smartcard).
  #4  
Oud 10 september 2009, 09:13
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.974
Standaard

Tja. Dit product werkt met een softwarematige CAM (vergeef me als ik de termen verkeerd gebruik, maar daar komt het volgens mij op neer) dus je hebt idd geen CAM nodig.

Er is wel eens gesuggereerd, maar NOOIT officieel door de fabrikant zelf, dat daarom CI+ of geen invloed zou hebben of makkelijk te updaten is middels firmware update.

Ben daar zelf wat sceptisch over, maar als je het risico wilt nemen..... op dit moment werkt het iig, maar of hij dat ook blijft doen blijft afwachten. De fabrikant en zeker niet Ziggo garanderen blijvende werking.

In ieder geval is het na het failliiet gaan van Digital Everywhere de enige mogelijkheid überhaupt om DVB-C in Windows Media Center werkend te krijgen.
  #5  
Oud 10 september 2009, 09:24
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.918
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
Er is wel eens gesuggereerd, maar NOOIT officieel door de fabrikant zelf, dat daarom CI+ of geen invloed zou hebben of makkelijk te updaten is middels firmware update.
Voor softCAM's geldt hetzelfde als voor de AlphaCrypt Classic CAM, ze doen niets met CI+ en blijven werken zolang Ziggo in samenwerking met Irdeto niet met gerichte actie komt om de AlphaCrypt Classic CAM uit te schakelen.

Citaat:
In ieder geval is het na het failliiet gaan van Digital Everywhere de enige mogelijkheid überhaupt om DVB-C in Windows Media Center werkend te krijgen.
Als het persé MCE moet zijn, dan schijnt het ook werkend te krijgen te zijn via DVBLink voor bijvoorbeeld DVBViewer van DVBLogic (www.dvblogic.com) waardoor veel meer DVB-C PC-TV kaarten te gebruiken zijn. Ook kan DVBViewer overweg met een softCAM waardoor de kosten (en het risico) beperkt kunnen blijven omdat er geen AlphaCrypt CAM hoeft worden aangeschaft.
  #6  
Oud 10 september 2009, 09:35
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.446
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
In ieder geval is het na het failliiet gaan van Digital Everywhere de enige mogelijkheid überhaupt om DVB-C in Windows Media Center werkend te krijgen.
Er zijn wel alternatieve mogenlijkheden om DVB-C in Windows Media Center werkend te krijgen maar deze vergen wel meer kennis van de gebruiker.
Zie bijvoorbeeld: http://www.dvblogic.com/

Ook Technotrend DVB-C ontvangers kan je, met wat beperkingen, onder Windows Media Center laten functioneren.

Wel hebben de makers van Digital Everywhere de meest nette en gebruikersvriendelijke DVB-C oplossing voor gebruikers van WMC.
Jammer blijft dat Microsoft normale ondersteuning van DVB-C tot nu toe altijd heeft tegengewerkt onder WMC.

Het voordeel van softcam's blijft wel dat deze in pricipe veel eenvoudiger zijn aan te passen voor eventuele veranderingen wat betreft de codering.
En nogmaals, CI+ op zich heeft geen enkele invloed op de codering zelf.

Laatst gewijzigd door The_Doman; 10 september 2009 om 10:05
  #7  
Oud 10 september 2009, 09:44
eXisTa's schermafbeelding
eXisTa eXisTa is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 28 april 2009
Locatie: Roosendaal
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
Berichten: 7
Standaard

Dus als ik het goed begrijp dan gaat het waarschijnlijk wel werken met een Alphacrypt ((voorlopig) maar gaat dit dan ook werken met de officiele CAM van Ziggo?
  #8  
Oud 10 september 2009, 09:53
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.918
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eXisTa Bekijk bericht
Dus als ik het goed begrijp dan gaat het waarschijnlijk wel werken met een Alphacrypt ((voorlopig) maar gaat dit dan ook werken met de officiele CAM van Ziggo?
Nee, de voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM mag van Ziggo niet functioneren in een standaard DVB CI slot.
  #9  
Oud 10 september 2009, 09:53
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.446
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eXisTa Bekijk bericht
Dus als ik het goed begrijp dan gaat het waarschijnlijk wel werken met een Alphacrypt ((voorlopig) maar gaat dit dan ook werken met de officiele CAM van Ziggo?
Wat zeker niet gaat werken is een officiele CAM van Ziggo.
Deze gebruikt CI+ technologie en hierdoor kan de provider (Ziggo) bepalen dat de CI+ modules alleen functioneren in CI+ ontvangers.

CI+ ontvangers zijn er niet voor de PC en zullen er vrijwel zeker ook nooit gaan komen.

Op de bestaande CI apparatuur/CAM's heeft Ziggo geen directe invloed, alleen door een ingrijpende wijziging in de codering van het DVB-C signaal kunnen deze 'uitgeschakeld' worden.
  #10  
Oud 10 september 2009, 10:00
eXisTa's schermafbeelding
eXisTa eXisTa is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 28 april 2009
Locatie: Roosendaal
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
Berichten: 7
Standaard

Ik kan mij niet voorstellen dan er geen CI+ tuners voor pc's zullen komen.
Daar is toch vreselijk veel vraag naar.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Overige merken




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:27.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl